Houten terras reinigen de mogelijkheden

Houten terras reinigen

Houten terras reinigen: verschillende mogelijkheden – voor en nadelen

Voor houten terras worden verschillende houtsoorten gebruikt. De meest voorkomende houtsoorten die voor het maken van een terras worden gebruikt zijn: Bangkirai, Douglas, Vuren, Jatoba, Lariks en Massaranduba. Er zijn meerdere mogelijkheden om uw terras te reinigen, alle mogelijkheden hebben haar eigen voor en nadelen die we in dit artikel gaan behandelen. Een houten terras reinigen is vaak een lastige klus, dit is niet nodig!

Reinigen met een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger kan een hele effectieve methode zijn om uw terras te reinigen, echter heeft deze methode wel een zeer sterk nadeel. Bij het gebruik van een hogedrukreiniger heeft u een grote kans om uw houten oppervlak te beschadigen. Door het gebruik van een hogedrukreiniger spuit u het vuil eraf, maar een bijkomstig nadeel is dat u de zachte delen uit het hout spuit. Doordat de zachte delen na het reinigen zijn verwijderd kunnen algen en schimmels zich sneller hechten aan de open poriën. De levensduur van het oppervlak wordt dus sterk negatief beïnvloed door deze methode.

Reinigen met de Osmo Hout Terrasreiniger

De Osmo Hout Terrasreiniger is een reiniger die ervoor zorgt dat u de levensduur verlengt van uw houten terras. Door het oppervlak schoon te houden en eigenlijk vrij makkelijk te onderhouden heeft u veel langer plezier van uw oppervlak. Het product is een concentraat dus dient vermengd te worden met water. De Terrasreiniger heeft een hoog rendement, het verbruik is afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak. Dit product is een ideaal om houten terras reinigen en te onderhouden.

Reinigen met Osmo Power-Gel (houtontgrijzer)

De Osmo Power-Gel (houtontgrijzer) heeft meer dan alleen een reinigende werking. De Power-Gel is een reiniger en ontgrijzer in één product. Zodra u dit product gebruikt kunt een vergrijsd terras weer helemaal reinigen en ontgrijzen naar het hout zoals dat ooit is geweest. Het product is zeer makkelijk in gebruik en is eigenlijk helemaal niet arbeidsintensief. U heeft het product, een harde borstel en water nodig en dan kunt u aan de slag!

Bekijk hieronder het filmpje en zie hoe het werkt!

 

Osmo Tip

Behandel uw oppervlak na het reinigen met een product voor het behouden van uw houten terras. Kijk ook eens naar onze producten voor de behandeling en bescherming van uw oppervlak. Osmo Terras producten.

Wilt u uw terras laten reinigen?

Vul dan dit contactformulier in en wij nemen contact met uw op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp ons whatsapp