Houten terras behandelen – mogelijkheden

Houten terras behandelen

Houten terras behandelen: van bestaand tot nieuw terras

Voor houten terras worden verschillende houtsoorten gebruikt. De meest voorkomende houtsoorten die voor het maken van een terras worden gebruikt zijn: Bangkirai, Douglas, Vuren, Jatoba, Lariks en Massaranduba. Er komen meerdere aspecten kijken bij de behandeling van een houten terras, in dit artikel behandelen we deze aspecten. Een houten terras behandelen is op een zeer makkelijke manier toe te passen en te onderhouden.

Reinigen van het terras

Voor het reinigen van uw terras zijn meerdere mogelijkheden. Na de reiniging heeft u eigenlijk twee mogelijkheden: u kunt kiezen voor de behandeling met een Osmo product voor een langere levensduur. Tevens kunt u de keuze maken om het oppervlak weer opnieuw te laten vergrijzen/verweren en vervolgens deze reiniging te herhalen.

Voor de reiniging hebben wij meerdere producten, ieder product heeft haar eigen eigenschap en aspect van de reiniging.

Bekijk hier ons artikel over het reinigen van een houten terras en de mogelijkheden daarvan.

Behandelen van het terras

Nieuw houten terras

Als u een nieuw terras heeft raden wij aan om uw terras eerst te laten verweren voordat u deze wilt gaan behandelen. Een terras laten verweren dient ervoor dat het hout zijn inhoudsstoffen kan afgeven, kan werken etc. Na enkele maanden blootgesteld te zijn aan de zon, de regen en andere weersinvloeden is het oppervlak vergrijsd. Indien dit het geval is kunt u het oppervlak behandelen met de Osmo Power-Gel (houtontgrijzer), dit zorgt ervoor dat het oppervlak terug gaat naar haar originele kleur. Na de behandeling met de Power-Gel kunt u een keuze maken uit een van de afwerkingen voor een terras.

Bekijk hier de producten voor de behandeling van uw terras.

Bestaand houten terras

Als u een bestaand terras heeft zijn er eigenlijk twee situaties waarin uw terras kan verkeren. U kunt een terras hebben dat behandeld is met een product anders dan Osmo. Of u kunt een onbehandeld terras hebben dat is verweerd en vergrijst.

Behandeld terras: Voordat u Osmo afwerking kunt gebruiken is het aan te raden om het oppervlak eerste te ontdoen van de vorige behandeling. U kunt het oppervlak schuren zodat u weer kaal hout heeft. Tevens heeft u de mogelijkheid om de Osmo Verf Remover Gel te gebruiken, dit product lost eigenlijk de vorige afwerking op zodat u een Osmo afwerking kunt gebruiken.

Verweerd terras: Behandel het oppervlak met de Osmo Power-Gel (houtontgrijzer), dit zorgt ervoor dat het oppervlak terug gaat naar haar originele kleur. Na de behandeling met de Power-Gel kunt u een keuze maken uit een van de afwerkingen voor een terras.

Osmo Tip

Het is altijd verstandig om een test te maken wanneer u een terras gaat behandelen, dit zorgt ervoor dat u de werking van de afwerking kunt bepalen op uw houtsoort. Een test is ook heel fijn voor u zodat u kunt zien wat de uiteindelijke uitstraling is van de afwerking. NOTE: De Osmo Terras Oliën hebben allemaal een naam gekregen die refereert aan de naam van verschillende houtsoorten.

Wilt u uw terras laten reinigen en/of behandelen?

Vul dan dit contactformulier in en wij nemen contact met uw op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp ons whatsapp