Houten vloer kleuren de mogelijkheden

Houten vloer kleuren

Houten vloer kleuren: een uitstraling naar keuze

Voor het kleuren van uw houten vloer zijn veel verschillende mogelijkheden . In dit artikel bespreken wij de verschillende varianten voor een gekleurde afwerking voor uw houten vloer. Een dekkende, transparante of toch een egalere afwerking voor uw vloer? Met ieder Osmo product kleurt u de vloer op een andere manier, maar welk product is de juiste keuze voor u. Bekijk de verschillende producten en de voorbeelden en maak een keuze!

De verschillende producten

Osmo Hardwax-Olie Effect (onbehandelde uitstraling)

De Hardwax-Olie Effect is een kleur product die eigenlijk zorgt dat het hout niet te veel kleurt. Dit klinkt inderdaad misschien een beetje onduidelijk. Wat de Hardwax-Olie Effect 3041 Natural eigenlijk doet is dat dit product zorgt dat lichte houtsoorten licht blijven na de behandeling. De 3041 bevat een heel klein aandeel wit pigment, dit is net genoeg pigment om het hout licht te houden en het aandeel is zo klein dat het wit eigenlijk niet zichtbaar is.

Aanbrengen

Dit product dient aangebracht te worden met een roller, zorg ervoor dat dit product heel goed verdeeld wordt. Omdat de wit pigmenten niet zichtbaar zijn worden aanzetten (ophopingen van pigment) heel snel zichtbaar.

Afwerken

Na de eerste laag van de Hardwax-Olie Effect om het hout licht te houden adviseren wij om de tweede laag met Hardwax-Olie Original te behandelen. Dit zorgt ervoor dat de nerven wel iets meer omhoog komen zodat het hout iets meer spreekt. De reden van een kleurloze eindlaag heeft 2 belangrijke redenen. Een kleurloze eindlaag is makkelijker bij te werken zonder dat er kleur verschil ontstaat en de tweede reden is dat er een extra laag is aangebracht voordat de kleur gaat slijten.

Voorbeeld Hardwax-Olie Effect

Osmo Hardwax-Olie Effect 3041 natural, transparant
3041 natural, transparant

Bekijk hier de productinformatie pagina van de Hardwax-Olie Effect 

Osmo Hardwax-Olie farbig

De Hardwax-Olie Farbig is een product dat zorgt voor een meer egale transparante kleuring van uw houten vloer. Doordat dit product wordt aangebracht met een roller of een kwast worden de kleurpigmenten verdeeld over de gehele vloer. De Hardwax-Olie Farbig is de bewezen Hardwax-Olie Original met een klein aandeel pigmenten toegevoegd. De Hardwax-Olie Farbig laag dient altijd als eerste laag op kaal hout aangebracht te worden.

Afwerken

Vervolgens adviseren wij om de tweede en tevens laatste laag zonder tussenschuren aan te brengen met de Hardwax-Olie Original. De reden van een kleurloze eindlaag heeft 2 belangrijke redenen. Een kleurloze eindlaag is makkelijker bij te werken zonder dat er kleur verschil ontstaat en de tweede reden is dat er een extra laag is aangebracht voordat de kleur gaat slijten.

Voorbeeld Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072, Terra transparant
3072, Terra transparant

Bekijk hier de productinformatie pagina van de Hardwax-Olie Farbig (meerdere kleuren)

Osmo Olie-beits

De Olie-beits creëert een uitgesproken kleur die vooral zorgt voor een diepe kleuring in de nerven. Doordat de Olie-beits wordt aangebracht met een doek en wordt uitgewreven/uitgepoetst wordt de kleur vooral in de nerven verdeeld. De hele plank zal kleuren maar door het wrijven/poetsen blijft er meer kleur achter in de nerven. Tevens kan de Olie-beits 2x, zoals hierboven beschreven, worden aangebracht voor een intensievere kleuring (rechts op het voorbeeld).

Afwerken

Doordat de Olie-beits wordt uitgewreven/uitgepoetst blijft er weinig product achter voor bescherming en dient dit eigenlijk alleen als kleur laag. Daarom adviseren wij om de Olie-beits met 2 lagen Hardwax-Olie Original af te werken voor een optimale bescherming en een langere levensduur.

Voorbeeld Olie-beits

Osmo Olie-Beits 3564 Tabak
3564 Tabak

Bekijk hier de productinformatie pagina van de Olie-beits (meerdere kleuren)

Opmerking

Een houten vloer kleuren, er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. In dit artikel hebben wij 3 producten besproken waar verschillende uitstraling mee gecreëerd kunnen worden. Alle voorbeelden van de producten zijn op een andere houtsoort, iedere kleur kan afhankelijk van de houtsoort een andere uitstraling geven op uw vloer.

Osmo Tip

Het zou kunnen dat u door alle kleuren twijfelt over de juiste kleur voor uw vloer. Onze tip voor u is eigenlijk heel simpel. U kunt met onderstaand contactformulier sachets aanvragen. Sachets zijn zakjes met 5 ml per product om een test te maken op uw eigen vloer.


Sachets aanvragen?

Vul dan dit contactformulier in en wij nemen contact met uw op!

Naar de test verpakkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp ons whatsapp