Woontrends 2021 | Lichte houtsoorten banner

Houten vloer kleuren

Houten vloer kleuren: een uitstraling naar keuze

Voor het kleuren van uw houten vloer zijn veel verschillende mogelijkheden. In dit artikel bespreken wij de verschillende varianten voor een gekleurde afwerking voor uw houten vloer. Een dekkende, transparante of toch een egale afwerking voor uw vloer? Met ieder Osmo product kleurt u de vloer op een andere manier, maar welk product is de juiste keuze voor u. Bekijk de verschillende producten en de voorbeelden, en maak een keuze!

De verschillende houten vloeren kleuren

Osmo Hardwax-Olie Effect (onbehandelde uitstraling)

De Hardwax-Olie Effect is een kleur product die eigenlijk zorgt dat het hout niet te veel kleurt. Dit klinkt inderdaad een beetje onduidelijk. Wat de Hardwax-Olie Effect 3041 Natural eigenlijk doet is dat dit product er voor zorgt dat de lichte houtsoorten licht blijven na de behandeling. De 3041 bevat een heel klein aandeel wit pigment, dit is net genoeg pigment om het hout licht te houden en het aandeel is zo klein dat het wit eigenlijk niet zichtbaar is.

Aanbrengen

Dit product dient aangebracht te worden met een roller, zorg ervoor dat dit product heel goed verdeeld wordt. Omdat de wit pigmenten niet zichtbaar zijn worden aanzetten (ophopingen van pigment) heel snel zichtbaar.

Afwerken

Na de eerste laag van de Hardwax-Olie Effect (om het hout licht te houden) adviseren wij om de tweede laag met Hardwax-Olie Original te behandelen. Dit zorgt ervoor dat de nerven wel iets meer omhoog komen zodat het hout iets meer spreekt. De reden van een kleurloze eindlaag heeft 2 belangrijke redenen. Een kleurloze eindlaag is makkelijker bij te werken zonder dat er kleur verschil ontstaat en de tweede reden is dat er een extra laag is aangebracht voordat de kleur gaat slijten.

Osmo Hardwax-Olie farbig

De Hardwax-Olie Farbig is een product dat zorgt voor een meer egale transparante kleuring van uw houten vloer. Doordat dit product wordt aangebracht met een roller of een kwast worden de kleurpigmenten verdeeld over de gehele vloer. De Hardwax-Olie Farbig is de bewezen Hardwax-Olie Original met een klein aandeel pigmenten toegevoegd. De Hardwax-Olie Farbig dient altijd als eerste laag op kaal hout aangebracht te worden.

Afwerken

Vervolgens adviseren wij om de tweede en tevens laatste laag zonder tussenschuren aan te brengen met de Hardwax-Olie Original. De reden van een kleurloze eindlaag heeft 2 belangrijke redenen. Een kleurloze eindlaag is makkelijker bij te werken zonder dat er kleur verschil ontstaat en de tweede reden is dat er een extra laag is aangebracht voordat de kleur gaat slijten.

 

Producten uit deze blog

Osmo Hardwax Olie Effect 3041 Natural
4.8461538461538 van 5

(26 reviews)

voc-vrij

Behoudt de natuurlijke kleur

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

bescherming

Beschermt nagenoeg onzichtbaar

Creëert een onbehandeld effect op lichte houtsoorten

Morgen geleverd

Bekijk product
Osmo Hardwax Olie Farbig Kleur
4.6086956521739 van 5

(23 reviews)

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 16,95
veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

kleurtinten

In 7 verschillende kleurtinten

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Gelijkmatige kleuring voor uw houten vloer of meubel

Morgen geleverd

Bekijk product

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...