Buitenbeits Natuurlijke olie beits

Buitenbeits

Hout beschermen met beits

Osmo Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Om hout buiten te beschermen en mooi van kleur te maken wordt vaak een buitenbeits gebruikt. De Osmo Natuurlijke Olie Beits is gemaakt van natuurlijke oliën. Het product beschermt tegen alle weerstypen, waardoor het hout het hele jaar buiten kan blijven staan. De buitenbeits kan gebruikt worden voor al het hout buiten, zoals schuttingen, gevels, tuinmeubelen en palen. De buitenbeits is eenvoudig aan te brengen en beschermt na 2 dunne lagen tegen schimmels, Uv-straling en is waterafstotend.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

26

m²/liter

Door het grote aandeel vaste stoffen heeft de Osmo Schuttingbeits zeer goede dekking. Hierdoor is er minder product nodig per m².

1,81

€/m²

Gunstige prijs per m²! Een hoog rendement per blik. Dit zorgt voor een lage prijs per m². Voor 60m² heeft u dus maar één 2,5l blik nodig.

2 in 1

veelzijdig

U kunt zowel de eerste als tweede laag aanbrengen met hetzelfde product

Buitenbeits kleuren

De Natuurlijke Olie Beits is verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren, maar ook in één kleurloze matte variant. De buitenbeits kleurt het hout met een transparante uitstraling. Na behandeling blijft de houtnerf en houtstructuur zichtbaar. De varianten met kleurpigment beschermen beter tergen Uv-straling dan een variant zonder kleurpigmenten.

Buitenbeits zwart

Voor een zwarte buitenbeits kleur kan er gekeken worden naar de 712 Ebbenhout kleur. Dit is een zwarte transparante kleur. Wilt u liever een dekkende zwarte uitstraling, dan is de Landhuisverf RAL 9005 de beste optie voor u. Bij deze behandeling kleurt het hout dekkend zwart waarbij wel nog de houtstructuur zichtbaar is.

Buitenbeits transparant zwart

Naast een dekkende zwarte uitstarling kan er ook een zwarte transparante kleur op het hout worden aangebracht. Gebruik hiervoor de buitenbeits 712 Ebbenhout. Bij deze behandeling kleurt het hout zwart maar blijf je meer de nerven en structuur zien van het hout als je dit vergelijkt met de Landhuisverf.

Buitenbeits grijs

Van de grijze beits voor buiten zijn vier verschillende tinten in het assortiment. Hiermee kan een mooie grijze uitstraling worden gecreëerd. Vaak wordt de grijze kleur van hout mooi gevonden. De grijze kleur ontstaat door het verkleuren van het hout door Uv-straling. Dit proces kan een tijd duren en vaak worden alleen de delen grijs die vol in de zon staat. Hierdoor ontstaan dus verschillende kleuren in het hout. Om het hout te beschermen en om het in één keer mooi en egaal grijs te maken kunt u het hout behandelen met de Natuurlijke Olie Beits 905 Patina. Ook kunt u hiervoor de varianten: 903 Basaltgrijs, 906 Parelgrijs of 907 Kwartsgrijs gebruiken.

Buitenbeits wit

De 900 buitenbeits wit kleurt het hout wit van kleur. Hierbij blijft een de houtnerf en houtstructuur goed zichtbaar. Ook kan er met dit product een white wash voor buiten worden gecreëerd. Wilt u dit effect creëren? Dan dient de Witte beits gepoetst te worden op het hout en niet gerold. Dit zorgt ervoor dat de nerven van het hout gekleurd worden. Als extra bescherming kan dan de 701 kleurloos mat worden gerold over de white wash. Dit zorgt voor een langere bescherming van de kleur en het hout. Het poetsen kan met een pluisvrije doek of pad.

Groene buitenbeits

Ook de kleur groen hebben wij in het assortiment. Om het hout een groene uitstraling te geven is de buitenbeits Dennengroen 729 het juiste artikel.

Buitenbeits licht eiken

Om het hout buiten een lichte eiken uitstraling te geven kan de buitenbeits 732 Licht eiken op het hout worden aangebracht. Eiken is van zichzelf een beetje geel. Deze variant van de buitenbeits geeft ook een lichte gele/ bruine uitstraling op het hout.

Welke roller voor buitenbeits

De Osmo microvezelroller, verkrijgbaar in 10 en 25 cm is zeer geschikt voor het aanbrengen van de buitenbeits. De rollers zijn speciaal afgestemd op de producten van Osmo. De rollers dragen bij aan het dun aanbrengen van de Osmo. Ook kan de buitenbeits aangebracht worden met een kwast. De kwasten zijn verkrijgbaar in de maten 2,5cm – 5cm – 8cm en 10cm. Naast de kwasten heeft Osmo ook Borstels van 15cm en 22cm.

Om het gereedschap vaker te gebruiken is het aan te raden om kwasten schoon te maken met de Osmo Kwastenreiniger.

Buitenbeits aanbrengen

1. De Buitenbeits eerst 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
2. De eerste laag Natuurlijke Olie-Beits aanbrengen met een Kwast, Microvezelroller of Blokkwast op het nieuwe of geschuurde hout.
3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
4. De droging van de eerste laag buitenbeits in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
6. Droging in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Transparante buitenbeits kleuren

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 700 Grenen Kleurvoorbeeld

700 Grenen

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701 Kleurloos

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 702 Lariks Kleurvoorbeeld

702 Lariks

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 703 Mahonie Kleurvoorbeeld

703 Mahonie

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 704 Kastanje Kleurvoorbeeld

704 Kastanje

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 706 Eiken Kleurvoorbeeld

706 Eiken

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 707 Walnoot Kleurvoorbeeld

707 Walnoot

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld

708 Teak

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 710 Pijnboom Kleurvoorbeeld

710 Pijnboom

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 712 Ebbenhout Kleurvoorbeeld

712 Ebbenhout

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 727 Pallisander Kleurvoorbeeld

727 Palissander

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728 Red cedar

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 729 Pallisander Kleurvoorbeeld

729 Dennengroen

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 731 Oregon pine Kleurvoorbeeld

731 Oregon pine

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 732 Eiken licht Kleurvoorbeeld

732 Eiken licht

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900 Wit

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 903 Basaltgrijs Kleurvoorbeeld

903 Basaltgrijs

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905 Patina

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 906 Parelgrijs Kleurvoorbeeld

906 Parelgrijs

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 907 Kwarts grijs Kleurvoorbeeld

907 Kwarts grijs

Buitenbeits transparant

De buitenbeits ook wel de Osmo Natuurlijke Olie Beits genoemd is een transparante beits. Transparant betekent dat het niet dekkend is. Bij een Transparante buitenbeits blijft de houtstructuur en houtnerf zichtbaar na de behandeling. Bij een dekkende beits blijft alleen de houtstructuur zichtbaar. De transparante beits is zowel verkrijgbaar in een kleurloze variant als in een kleur variant. Ook de buitenbeits met kleur creëert dus een transparante uitstraling en niet dekkend.

Dekkende buitenbeits

Voor een dekkende buitenbeits kan er gekeken worden naar de Osmo Landhuisverf. Dit product is in vele kleuren verkrijgbaar. Ook de Landhuisverf is gemaakt van natuurlijke oliën en beschermt net zo goed als de Osmo Natuurlijke Olie Beits.

Osmo versus andere beits merken
De meeste beitsen zijn gemaakt op waterbasis. Dit kan ervoor zorgen dat de beits gaat scheuren en afbladderen. Ook als het hout bijgewerkt moet worden met een waterbeits moet het hout eerst geschuurd worden, voordat een nieuwe behandeling gedaan kan worden.

De Osmo Natuurlijke Olie Beits is gemaakt op natuurlijke oliën. Dit zorgt ervoor dat het hout wordt beschermd op een natuurlijke wijze met een zeer goede bescherming. De behandeling zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen vocht, regen, vuil en Uv-straling van de zon. Ook hoeft er bij een nieuwe laag Natuurlijke Olie Beits niet geschuurd te worden.

Benodigdheden om te beitsen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95