Osmo Olie-Beits

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

kleurtinten

In 10 verschillende kleuren

Wash- en intensief effect in één product

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen Olie-Beits

 • Ideaal als gekleurde grondlaag
 • Op basis van natuurlijke oliën
 • Kan worden aangebracht met een spatel, roller of kwast
 • Aantrekkelijke kleurstellingen, transparant of intensief
 • Laag verbruik

Beschrijving

Olie Beits voor Wash Effect

De Osmo Olie-Beits is ideaal voor het creëren van een (white) wash effect of een dekkend effect. Ook is het mogelijk om naast witte andere kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld een grey wash. De Beits is gemaakt op basis van natuurlijke oliën en is eenvoudig aan te brengen. Deze Olie-Beits kan als een transparante of intensieve kleuren primer gebruikt worden, voor zowel houten vloeren als meubel oppervlakken. Met één laag creëert het product een Wash Effect (hierbij wordt de nerf gekleurd in de gewenste kleur). Met het aanbrengen van twee lagen creëert de Olie-Beits een dekkend effect, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Door de open poriën structuur kan de afwerking niet barsten, afbladderen of schilferen. Bestand tegen wijn, bier, cola, koffie, thee, vruchtensap, melk en water.

Na behandeling in combinatie met de kleurloze Hardwax-Olie, is de Osmo Olie-Beits bestand tegen water en vuil. Bovendien zorgt deze Olie-Beits ervoor dat het oppervlak slijtvast is, ook is het na droging veilig voor mens, dier en plant. In vergelijking met conventionele afwerkingen, zorgen de natuurlijke plantaardige oliën en wassen voor een gelijkmatige kleur en een harmonisch, egaal oppervlak. De vereiste afwerklaag wordt uitgevoerd met een kleurloze Osmo Hardwax-Olie.

Bij één laag Olie-Beits (wash effect) adviseren wij het af te werken met twee lagen Hardwax-Olie Original. Bij twee lagen Olie-Beits (dekkend effect) adviseren wij één laag Hardwax-Olie Original.

Kleur 3501 wit: Bij deze witte variant wordt als afwerklaag de Hardwax-Olie Farbig Wit 3040 aangeraden. Hierbij blijft het hout wit van kleur.

Varianten Olie-Beits

Om een (White) Wash effect te creëeren is de Olie-Beits het perfecte product. Dankzij dit product komen de nerven van het hout meer naar voren en zijn deze daardoor beter zichtbaar. In ons ruime assortiment hebben wij 10 verschillende Olie Beitsen verkrijgbaar. De verschillende kleuren zijn: Wit, Zilvergrijs, Grafiet, Jatoba, Lichtgrijs, Naturel, Havanna, Cognac, Tabak en Zwart. Om een Wash te creëren dient de Osmo Olie-Beits te worden aangebracht en uitgepoetst op het oppervlak. Eén laag poetsen voor een wash effect, twee lagen poetsen voor een dekkende kleur.

1L is circa voldoende voor 48 m2 bij één laag, het verbruik hangt sterk af van de intensiteit van de kleuring.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Olie-Beits aanbrengen met een Witte Pad of een pluisvrije doek op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Binnen 20 minuten met de Fleece pad het overtollig product met de houtnerf mee wegvegen. En de Olie-Beits hiermee droogpoetsen.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Voor een intensief gekleurd effect: Herhaal het “Licht gekleurd effect” proces, maximaal 2 kleur lagen aanbrengen.

7. Zowel met een “Licht gekleurd effect” en “Intensief gekleurd effect” dient het oppervlak afgewerkt te worden met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Bij 1 laag Olie Beits, dienen er 2 lagen Hardwaxolie worden aangebracht. Bij 2 lagen Olie Beits is 1 laag Hardwaxolie voldoende. De Hardwaxolie dient dun gerold te worden met de Osmo Microvezelroller niet worden uitgepoetst. Doe dit altijd met de plank en houtnerf mee.

8. Droging van de Hardwax-Olie Original Kleurloos bedraagt ongeveer 8-12 uur.

Dit product kan zowel een wash-effect of een intensief effect creëren. Bij een Wash-effect worden vooral de nerven van het hout gekleurd. Bij een dekkend effect zie je na behandelen minder de nerven van het hout. Maar de houtstructuur blijft wel zichtbaar.

De Olie-Beits droogt zijdemat op. Maar advies is altijd om over de Olie-Beits, de Hardwax-Olie Original aan te brengen voor de bescherming. Dit product is verkrijgbaar in 4 glansgraden.

Voor een wash-effect moet de Olie-Beits met 1 laag poetsend worden aangebracht. Voor een intensief effect, 2 lagen poetsend aanbrengen met de Olie-Beits. Voor een langdurige bescherming dient de Hardwax-Olie Original over de Olie-Beits worden aangebracht. Met 1 laag Olie-Beits, adviseren wij om 2 lagen Hardwax-Olie Original aan te brengen. Met 2 lagen Olie-Beits, adviseren wij 1 laag Hardwax-Olie Original aan te brengen.

Wij adviseren dit omdat wij vinden dat alleen de Decorwas niet genoeg bescherming biedt tegen slijtage. Door het af te werken met de Hardwax-Olie heb je langer plezier van het houten oppervlak. In de toekomst zal het oppervlak dan slijten in de kleurloze laag, waardoor het makkelijk is bij te werken met een kleurloos product zonder dat er kleurverschillen ontstaan.

Dit kan met de poetsend met de witte pad in een roterende beweging. Vervolgens binnen 20 minuten met de fleece pad of Easy Pad Poetsdoeken het overtollige product verwijderen, doe dit met de plank en de houtnerf mee. Dit voorkomt aanzetstrepen/ aanzetvegen. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product.

Het product heeft een rendement van 48m2 per liter per laag. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Olie-Beits u nodig heeft.

ca. 12 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen. Eigenlijk op al het hout voor binnen.

Een oppervlak dat is behandeld met Olie-Beits moet ook worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix, dit middel bevat een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Hardwax-Olie.

Echter is dit niet ons advies. Als u Osmo over een ander merk wilt aanbrengen is het verstandig om dit met een kleurloos variant van de Hardwax-Olie of Onderhoudsolie.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Ja al deze ondergronden kunnen worden behandeld met de Olie Beits.

Ja, bij plaatselijke krassen of slijtage plekken kunt u de desbetreffende plank aftapen en schuren met korrel 120. Kijk dan of de plank egaal is. Als dat is kunt u een nieuwe laag Hardwax-Olie Original aanbrengen.
Het kan zijn dat er ook wat kleur wordt weggeschuurd. Breng dan nog een laagje Olie-Beits aan met een pluisvrije doek en poets dan 20 minuten het overtollig product weg met de houtnerf mee. De toplaag kan dan met de Hardwax-Olie Original behandeld worden.

Wanneer de plank grover geschuurd moet worden kunt u dat doen met eerst korrel 40 dan 80 en eindigen met korrel 120. Daarna kunt u eerst een laag Olie-Beits aanbrengen en als tweede laag de Hardwax-Olie Original.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 48m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd +- 12 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5 liter Prijs per m2 €1,33
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Geschiktheid per houtsoort
Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Olie-Beits

Waardering 4.75 van 5 sterren
4 Beoordelingen
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %
4.75 van 5

(4 reviews)

4 beoordelingen voor Osmo Olie-Beits

Beoordeling toevoegen

Gebruik een van de toegestane bestandstypen: jpg,png.

  • Deskundig advies, ook via WhatsApp
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Producten op basis van natuurlijke grondstoffen
  Osmo Olie-Beits

  Osmo Olie-Beits

  Vanaf 38,95