Bankirai olie

Osmo Bankirai Olie

Voor het behandelen van Bankiraihout

Osmo Terras-Olie

Osmo Terras Olie

Osmo Bankirai Olie

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Ben je op zoek naar Bankirai Olie? Op deze pagina zit je goed! Of je nu je terras, vlonder, tuinset of schutting van bankiraihout wilt olieën: de Bankirai Olie van Omso biedt de beste bescherming voor jouw buitenhout. Doordat de Bankirai Olie van Osmo bestaat uit een unieke combinatie van Hardwax en Olie, krijgt het hout een mooie natuurlijke uitstraling én is het hout jarenlang beschermd tegen vocht, vorst, zon en kou. Zo kun je lang en zorgeloos van je buitenhout genieten!

Ben je op zoek naar olie om ander hardhout mee te behandelen? Kijk dan naar onze Hardhout Olie.

Voordelen Osmo Bankirai Olie

  • Water- en vuilafstotend
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Optimale bescherming
  • Gebaseerd op natuurlijke ingrediënten

Bankirai, bankirae of bangkirai olie?

Bangkirai, bankirai of bankirae olie: er bestaan verschillende manieren waarop mensen het product schrijven. Echter zoeken ze allemaal hetzelfde: een olie om bankirai hout mee af te werken. Bankirai is een harde houtsoort dat veelal buitenshuis wordt toegepast. Doordat het een harde houtsoort betreft is het zeer geschikt om buiten te gebruiken en gaat het lang mee. Hoewel bankirai dan wel van zichzelf een lange levensduur kent, is het wel verstandig om het te beschermen. Door zon, weer en wind kan het hout namelijk redelijk snel verkleuren naar een potloodgrijzige tint. Ook bevatten harde houtsoorten veel voedingsstoffen die ongedierte en schimmels erg lekker vinden. Door het hout te behandelen met een Bankirai Olie kun je het tegen vocht, vuil en houtrot beschermen.

Bankirai Olie van Osmo

Als je bankirai hout wilt beschermen, ben je op zoek naar een Bankirai Olie. De Bankirai Olie van Osmo, misschien beter bekend als de Terras-Olie in de kleur Bankirai, is uitermate geschikt voor het beschermen van bankirai hout. Doordat dit product bestaan uit een combinatie van hardwax en olie krijgt het hout een natuurlijke uitstraling maar wordt het hout tegelijkertijd ook optimaal beschermd. De olie trekt in het hout en geeft een mooi natuurlijk uiterlijk. De hardwax hardt uit in de bovenste vezels van het hout en zorgt zo voor een vocht en vuilafstotend oppervlak dat jarenlang beschermd is.

Benodigdheden voor het oliën van Bankirai

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terras Olie

Osmo Bankirai Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Bankirai Olie kleur

Hetgeen wat bankirai hout het beste beschermd tegen vergrijzing is pigment. Daarom raden wij je aan om een afwerking aan te brengen die pigment bevat. De Osmo Bankirai Olie is verkrijgbaar in twee kleurende varianten: 006 Bankirai Licht en 016 Bankirai Donker. Welke kleur het beste overeenkomt met jouw planken, kun je het beste testen met behulp van een sample. Wil je liever een kleurloze afwerking aanbrengen? Dan zou je kunnen kiezen voor de kleurloze variant van de Terras-Olie. Let dan wel op: een kleurloze olie beschermd niet tegen vergrijzing. Een kleurloos afgewerkt oppervlak is doorgaans sneller aan onderhoud toe.

Osmo Terras-Olie 006 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

006 Bankirai Licht

Osmo Terras Olie

Osmo Terras-Olie 016 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

016 Bankirai Donker

Osmo Terras Olie

Bankirai hout ontgrijzen

Komt bescherming voor jouw bankirai hout te laat en is het (flink) vergrijsd? Dan raden we je aan om het hout eerst te ontgrijzen met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Deze krachtige reiniger verwijderd al het diep ingetrokken vuil uit het hout, zonder dat het hout beschadigd of uitdroogt. Na het ontgrijzen zal de mooie kleur van het bankirai hout weer terugkomen. Om te voorkomen dat het hout in de toekomst opnieuw vergrijsd, kun je het beschermen met de Osmo Bankirai Olie.

Bankirai Olie aanbrengen

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is het enkel nog een kwestie van de Bankirai Olie aanbrengen. We helpen je graag op weg met behulp van een stappenplan:

  1. Roer het product gedurende 2 minuten goed door. Zo zorg je ervoor dat de bestandsdelen en pigmenten in het product goed worden gemengd. Let op: zorg dat je altijd eerst een test maakt op het hout. Zo kun je testen of de uitstraling en hechting past bij je verwachtingen.
  2. Breng een dunne laag Bankirai Olie aan met een Kwast of een Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Fouten die tijdens het aanbrengen ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden hersteld. Denk hierbij aan aanzetstrepen of haren die loskomen van een kwast.
  3. Laat het oppervlak minimaal 12 uur drogen (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid kan het drogen langer duren. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg ervoor dat je de behandeling niet aanbrengt tijdens slecht weer en/of regen.
  4. Breng een tweede dunne laag van de Bankirai Olie aan. Gebruik hiervoor dezelfde aanbrengwijze als de eerste laag; zie punt 2.
  5. Laat ook de tweede laag minimaal 12 uur drogen; zie punt 3.

Veelgestelde vragen over het aanbrengen van Bankirai Olie

De olie die Bankirai het beste beschermd tegen vocht, vuil en vergrijzing is de Osmo Bankirai Olie. De combinatie van hardwax en olie zorgen voor een natuurlijke uitstraling en tegelijkertijd voor een optimale bescherming.

Om Bankirai hout optimaal te beschermen, raden we je aan om twee lagen van de Osmo Bankirai olie aan te brengen. Breng niet meer dan twee lagen aan, dan zou het product kunnen gaan onthechten.

Om buitenhout zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Zorg ervoor dat je het hout minstens twee keer per jaar goed reinigt en breng wanneer nodig een nieuwe laag aan.

Bankirai hout kun je het beste behandelen met Osmo. Doordat de producten van Osmo de juiste combinatie bevatten van hardwax, olie en pigment is het hout optimaal beschermd tegen vocht, vuil en beschadiging.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...