Bankirai olie

Osmo Bankirai Olie

Bankirai Hout behandelen

Osmo Terras-Olie

Osmo Terras Olie

Osmo Bankirai Olie

Vanaf 37,95
Selecteer eerst alle opties

Wanneer het mooie weer aanbreekt is dit de ideale tijd om het buitenhout te gaan behandelen en op te frissen. Van terrassen tot schuttingen en van tuinhuizen tot meubelen, al deze producten kunnen worden behandeld met Osmo. Bankirai hout is een populaire harde houtsoort die veel gebruikt worden voor buitenhout. Om lang plezier van het hout te hebben is het aan te raden om het hout te behandelen. De Osmo Bankirai Olie is speciaal ontwikkeld om houten terrassen, schuttingen en meubels mee te behandelen.

Osmo Bankirai Olie voordelen

De Osmo Bankirai Olie beschermt alle houtsoorten tegen vuil, regen, zon en wind. Doordat deze olie over een kleurpigment beschikt biedt het ook beter bescherming tegen de Uv-straling van de zon. Het product is gemaakt van natuurlijke oliën en wassen, zoals zonnebloem- en soja-olie. Door het grote aandeel vaste stoffen heeft de Osmo Bankirai Olie een zeer goede dekking, wat de kwaliteit ten goede komt. Met 1L Osmo Bankirai Olie kun je ongeveer 24m2 behandelen, in vergelijking met andere producten hebben de producten van Osmo een hoog rendement.

  • Water- en vuilafstotend
  • Eenvoudig op te frissen, geen schuren of grondlaag nodig
  • Maakt het houtoppervlak egaal
  • Voor bescherming van houten terrassen, vlonders, schuttingen en tuinmeubels
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke oliën en wassen

Benodigdheden voor het oliën van Bankirai

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terras Olie

Osmo Bankirai Olie

Vanaf 37,95

Vanaf 37,95
Selecteer eerst alle opties

Beste Bankirai Olie

De Bankirai Olie van Osmo is gebaseerd op een combinatie van olie en was. Dit zorgt voor een beschermend oppervlak. Het product beschermt tegen vocht, regen, vuil, algen en schimmels en Uv-straling van de zon.
Bankrai Oliën van andere merken zijn vaak gemaakt op waterbasis. Dit kan ervoor zorgen dat het product kan gaan bladderen en schilferen. Hierdoor dient het hout weer geschuurd te worden voor een nieuwe behandeling. Omdat de producten van Osmo gemaakt zijn op olie basis gaan deze niet afbladderen op het hout. Wanneer er een nieuwe laag van de Bankirai Olie aangebracht moet worden hoeft er dus ook niet geschuurd te worden van tevoren. Renovatie zonder schuren.

Bangkirai hout

Deze houtsoort is afkomstig uit groeigebieden in Zuidoost-Azië. De Bangkirai ook wel Yellow Belau en Selangan Batu genoemd is een duurzame houtsoort die goed bestand is tegen schimmels en insecten. Omdat deze houtsoort zo duurzaam is, is het een erg gewilde houtsoort. Er worden veelal vlonders, terrassen en hekken van gemaakt. Het hout heeft van zichzelf een (geel) bruine kleur met een rode tint.

Het bangkirai hout valt onder de duurzaamheidsklasse 1-2. Dit betekent dat het hout weinig last heeft van krimp en uitzetting. Door de dichte structuur van het hout nemen de planken weinig vocht op en trekt het daardoor minder alg aan. Ook heeft deze houtsoort weinig last van noesten en kwasten. Dit allemaal tezamen zorgt ervoor dat het een zeer populaire houtsoort is.

Bankirai olie op kleur

De Osmo Bankirai Olie is er in twee verschillende varianten. Een lichte en een donkere versie. Het verschil tussen deze twee producten is hieronder te zien. Twijfelt u nog tussen de twee kleuren? Bestel dan van beide producten een testverpakking en test deze op het hout.

Osmo Terras-Olie 006 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

006 Bankirai Licht

Osmo Terras Olie

Osmo Terras-Olie 016 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

016 Bankirai Donker

Osmo Terras Olie

Bankirai Olie aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Bankirai Olie aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Let op: Harshoudende en inhoudstofrijke houtsoorten de tijd geven om in te trekken.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

5. Tweede laag Bankirai Olie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Bankirai Olie op Douglas hout

De Osmo Bankirai Olie kan op alle tropische hardhoutsoorten voor buiten aangebracht worden. Die Olie is niet alleen geschikt voor bankirai hout, maar kan ook prima worden aangebracht op bijvoorbeeld Mukulungu, Douglas en Ipé hout.

Bankirai Olie op Vurenhout

De Olie kan naast op harde houtsoorten ook op zachte houtsoorten worden aangebracht. Denk hierbij aan grenen, lariks, essen en vurenhout.

Bankirai Olie kwast schoonmaken

Het schoonmaken van kwasten en ander gereedschap dat is gebruikt voor het aanbrengen van de Bankirai Olie kan worden schoongemaakt met de Osmo Kwastenreiniger. Schenk een beetje kwastenreiniger in een bakje, plaats vervolgens de kwast in het bakje. Laat de kwast een tijdje trekken in de reiniger. Spoel vervolgens het gereedschap uit met water. Laat het gereedschap vervolgens drogen en na droging is het weer klaar om hergebruikt te worden.

Bankirai hout vergrijsd schoonmaken

Heeft u hout dat vergrijsd is? Dan is het verstandig om het hout eerst te ontgrijzen met de Osmo Power-Gel. Deze ontgrijzer haalt de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven. Na de behandeling kan het bankirai hout behandeld worden met een Bankirai Olie.

Bankirai vlonderplanken glad

Wilt u voorkomen dat uw vlonder of terras glad wordt. Behandel het hout dan met de Osmo Terras-Olie Anti-Slip. De Anti-slip olie moet altijd over een normale Terras-Olie worden aangebracht. U kunt dus voor de eerste laag de Bankirai Olie aanbrengen en als tweede laag de Anti-Slip Olie om het hout stroever te maken.

Producten voor het behandelen van Bangkirai hout

Osmo Terras Olie

Osmo Bankirai Olie

Vanaf 37,95

Vanaf 37,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Anti-Slip Terras-Olie alle inhoudsmaten

Vanaf 44,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Veelgestelde vragen over het aanbrengen van Bankirai Olie

De Osmo Bankirai Olie beschermt het hout tegen Uv-straling, vocht, vuil en schimmels.

Osmo Bankirai Olie is de beste Bankirai Olie. Dankzij het hoge rendement en de lange levensduur heb je niet veel Bankirai Olie nodig voor het behandelen van het hout. De Osmo Bankirai Olie heeft een rendement van 24m2 op nieuw en glad hout. De Bankirai Olie beschermt tegen Uv-straling, vocht, vuil en schimmels. De Osmo Bankirai Olie gaat ongeveer 3 tot 6 jaar mee. En er hoeft bij het renoveren niet geschuurd te worden. Gewoon het hout schoonmaken en een nieuwe laag aanbrengen is voldoende.

Bankirai is een hardhoutsoort. Vaak zijn andere hardhoutsoorten wat donkerder van zichzelf. Bankirai hout is iets lichter en oranje achtig.

De Osmo Bankirai Olie heeft een drogingstijd van 8 tot 10 uur.

Met 1L Osmo Bankirai Olie kun je ongeveer 24m2 behandelen. In vergelijking met andere producten hebben de producten van Osmo een hoog rendement, deze hebben vaak maar een rendement tussen de 8 en 12 m2.

Twee lagen op nieuw of geschuurd hout zorgt voor voldoende bescherming van het hout.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...