Douglas hout behandelen

Douglas hout behandelen met Olie Beschermt langdurige tegen vocht en Uv-straling

Douglas Olie

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling met factor 12.

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties

Douglas is een populaire houtsoort om te gebruiken voor buitenhout. Douglas hout kan eigenlijk voor alles gebruikt worden zoals: terrassen, schuttingen, palen en gevels. Dankzij de duurzaamheid en de hardheid van het hout is het een erg populaire keuze om buiten te gebruiken. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het Douglas hout is het belangrijk het hout te behandelen. De Douglas olie zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen vocht en beter beschermd is tegen Uv-straling en heeft een hoog rendement. Douglas hout behandelen met olie? Gebruik hiervoor de producten van Osmo

Voordelen UV-Beschermingsolie

 • Met beschermende filmlaag tegen UV-stralen
 • Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzienlijk
 • Vertraagt het vergrijzings-proces met Uv-factor 12
 • Ideaal voor alle verticale houten oppervlakken
 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen

Douglas Olie

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 41,95

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 37,95

Vanaf 37,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blokkwast alle afmetingen

Osmo Blokkwast

Vanaf 49,95  32,95

Vanaf 49,95  32,95
Selecteer eerst alle opties

Douglas hout behandelen beits of olie?

 • Onbehandelde schuttingen en gevels van Douglas hout (ook wel verticaal hout genoemd) kan je het beste behandelen met Osmo Uv-beschermingsolie van Osmo. De Uv-beschermingsolie beschermt het hout, geeft het hout een natuurlijke uitstraling en verlengt de levensduur van het hout. De Uv-Olie is een op olie en was gebaseerd product.  Olie zorgt voor een langere bescherming van het hout, daardoor kan de bescherming laag niet gaan bladderen of schilferen. Wil je de natuurlijke kleur behouden van het Douglas hout? Kies dan de Douglas olie kleur! Ook kun je kiezen voor de Natuurlijke Olie-Beits, deze beits is ook gebaseerd op plantaardige oliën en beschermt het hout tegen vergrijzing, vocht en schimmels.
 • Bij behandelde schuttingen, terrassen en gevels raden wij de Osmo Uv-beschermingsolie aan om het hout te beschermen voor UV-straling. Van deze olie heeft Osmo een variant in een naturel Douglas kleur. Deze variant behoudt de natuurlijke kleur van het Douglas hout. De Uv-beschermingsolie is een olieproduct dat een beschermende laag op het hout creëert. Dit product beschikt over een Uv-beschermingsfactor van 12. Dit betekent dat het hout met de behandeling 12 keer zo goed beschermt als zonder behandeling. Dit behandelingsproduct kleurt het hout transparant, dus geeft geen dekkende uitstraling.
 • Voor onbehandelde terrassen kan de Osmo Terras-Olie gebruikt worden zoals de Bankirai Olie. Ook in deze serie hebben wij een Douglas olie kleur, deze variant kleurt erg mooi op Douglas hout. Al het Douglas hout dat buitenshuis gebruikt wordt kan dus worden behandeld met Osmo. De Terras-Olie die het best op Douglas houten terras kan worden aangebracht is de Terras-Olie Douglas 004. Deze zorgt ervoor dat het hout beschermt is tegen vergrijzing en dat de Douglas kleur behouden blijft.

Kleuren van de Douglas Olie

Naast de beschikbare natuurlijke Douglas kleuren zijn er ook nog andere kleuren beschikbaar. Een paar kleuren van de Uv-beschermingsolie en de Terras-Olie zijn hieronder te zien. Omdat er vele verschillende kleuren beschikbaar zijn is het mogelijk om testverpakkingen van 5ml te bestellen. Hiermee kan de kleur van het product getest worden op het Douglas hout.

Osmo Terras-Olie 004 Douglas olie Kleurvoorbeeld

004 Douglas Olie

Osmo Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 006 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

006 Bankirai Olie

Osmo Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 007 Teak olie kleurloos Kleurvoorbeeld

007 Kleurloos

Osmo Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 016 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

016 Bankirai Olie

Osmo Terras-Olie

Osmo UV Beschermingsolie 420 Kleurloos Kleurvoorbeelden

420 Kleurloos

Osmo Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 425 Eiken Kleurvoorbeelden

425 Eiken

Osmo Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 427 Douglas Kleurvoorbeelden

427 Douglas

Osmo Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 429 Natural Kleurvoorbeelden

429 Natural

Osmo Uv-Beschermingsolie

Douglas olie aanbrengen

maxresdefault-3

Douglas hout verf

Wil je het Douglas hout verven? Verf beschermt het hout tegen alle weerstypen: zon, regen, wind, sneeuw, hagel, etc. Daarnaast is het mogelijk het hout een gewenste kleur mee te geven. Bij Osmo hebben we naast olie en beits ook landhuisverf die geschikt is voor heel veel type hout waaronder Douglas. Deze buitenverf voor hout is ook op olie basis en creëert een dekkende uitstraling, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Hieronder staan een paar kleurvoorbeelden om Douglas hout dekkend te behandelen.

Douglas hout verven met Osmo Landhuisverf

Gebruik de verf alleen op nieuw hout of op een geschuurd oppervlak anders zal de verf slecht(er) hechten.

 1. Roer de verf 2 minuten goed door. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was bij Osmo namelijk gescheiden.
 2. Maakt altijd eerst een test, om te kijken of het product goed hecht en het resultaat goed is.
 3. Breng de eerste laag verf aan met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.
 4. TIP: Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 5. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.
 6. Tweede laag Landhuisverf aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
 7.  Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.
Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

9005 Gitzwart

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

9010 Zuiverwit

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2716 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld

2716 Antracietgrijs

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2735 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

2735 Lichtgrijs

Osmo Landhuisverf

Douglas hout dekkend verven

Osmo Landhuisverf Aanbrengen Youtube Thumbnail

Douglas hout vergrijsd

Hout verkleurt door Uv-Straling. Door op tijd het Douglas hout te oliën met UV-beschermingsolie kan jij de kleur van jouw schutting of houten terras mooi houden. Zorg ervoor dat je in de lente kijkt naar de kleur van jouw Douglas hout en vóór de zomer het hout behandelt, want in de zomer gaat de zon feller schijnen en komt er meer UV straling op het hout. Meestal is het pas nodig na ongeveer 2 tot 6 jaar na de vorige behandeling, dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de mate waarin het hout in de zon staat.

Heb je Douglas hout in de tuin staan dat vergrijsd is? Of wil je Douglas hout schoonmaken? De vergrijzing kan met de Osmo Power-Gel verwijderd worden ook kun je met dit product het hout schoonmaken. Deze Gel breng je gemakkelijk aan op het hout, even laten intrekken en vervolgens flink schrobben. Na de behandeling komt de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven. Het hout is na het ontgrijzen weer klaar om behandeld te worden met Osmo product naar keuze.

Vergrijsd douglas hout behandelen

Douglas hout dat vergrijsd is dient eerst ontgrijst te worden met de Power-Gel zoals hierboven staat beschreven. Daarna kan het behandelen met een Osmo buiten product naar keuze. Voor schuttingen, gevels en palen kan er gekeken worden naar de Uv-Beschermingsolie. Voor terrassen en vlonder kan de Osmo Terras Olie gebruikt worden. Voor een dekkend resultaat is de Osmo Landhuisverf het juiste product.

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95

Vanaf 49,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Douglas hout beitsen

Het beitsen van Douglas hout kan met de Osmo Natuurlijke Olie-Beits. Deze beits is zoals de naam al aangeeft gebaseerd op plantaardige oliën, dit heeft als grote voordeel dat de behandeling niet gaat bladderen of scheuren. Daarnaast is de behandeling waterafstotend, UV-bestendig en beschermt het tegen algen en schimmels. Deze beits is beschikt voor het behandelen van al het buitenhout, van schuttingen tot terrassen en van gevels tot carports.

Ruw Douglas hout beitsen

Ook ruw Douglas hout kan worden gebeitst met Osmo. Ruw hout neemt meer product op vergeleken met glad hout. Schaf daarom altijd iets meer product aan dat als staat beschreven als je ruw Douglas hout wilt gaan behandelen. Het is voor ruw Douglas hout wel het makkelijkst om met een kwast de beits aan te brengen. Bij glad hout kun je naast een kwast ook een microvezelroller gebruiken.

Beits voor Douglas hout