Tips van Osmo: Douglas hout behandelen

Douglas hout, met zijn warme tinten en duurzame eigenschappen, is een populaire keuze voor veel bouw- en tuinprojecten. Om de natuurlijke schoonheid en levensduur van douglas hout te verlengen, is een zorgvuldige behandeling essentieel. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Bekijk eerst de onderstaande video met handige tips voor het behandelen van douglas hout.

 

douglas hout behandelen

3 Methodes om douglas hout te behandelen

Douglas hout kun je op verschillende manieren behandelen. Elke methode geeft een andere uitstraling en heeft verschillende voordelen. Lees snel verder voor tips over het behandelen, onderhouden en aanbrengen van douglas hout producten.

douglas-white-wash-5
1

Beitsen

Beitsen met de Osmo Natuurlijke Olie beits

2

Oliën

Kies voor de UV-Beschermingsolie bij staande delen & voor de terras olie bij liggende delen

3

Verven

Verven met de Osmo Landhuisverf

Douglas hout behandelen – stap voor stap instructie

Ben je van plan douglas hout te behandelen? We helpen je graag op weg met een stappenplan. Weet je nog niet welk product je wil gaan gebruiken? Lees dan eerst de rest van het artikel.

Tip: Voordat je jouw douglas hout gaat behandelen zorg ervoor dat het oppervlak kaal is. Zit er bijvoorbeeld verf of beits op? Verwijder deze dan eerst. Lees meer over het verwijderen van verf zonder te schuren.

  1. Roer het blik goed door met de roerstok, voor ongeveer een minuut. Hierdoor worden de bestanddelen en pigmenten door het product verdeeld.
  2. Begin met de randen en zijkanten van het oppervlak. Gebruik hiervoor een kwast zodat je overal goed bij kunt. Werk met dunne lagen, in de richting van de planken mee en zoveel mogelijk in de totale lengte van het oppervlak.
  3. Breng daarna op het grote oppervlak het product aan. Begin in de hoek schuin tegenover waar je moet eindigen, zodat je jezelf niet opsluit. Breng de olie aan op de planken met een kwast naar keuze. Werk met dunne lagen, in de richting van de planken mee en zoveel mogelijk in de totale lengte van het oppervlak.
  4. Strijk het oppervlak met een zo goed als droge kwast na. Zo zorg je ervoor dat eventuele aanzetstrepen van de kwast worden verwijderd en dat het product egaal wordt verdeeld over het oppervlak.
  5. Laat het hout drogen zoals aangegeven op het blik. Voor een goede ventilatie en een temperatuur van minimaal 10 graden moet te allen tijde worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen. Slechte ventilatie of een lagere temperatuur kunnen de droogtijd verlengen.
  6. Breng een tweede laag aan (zie punt 2 t/m 5).

Benodigdheden douglas hout behandelen

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95