Tips van Osmo: multiplex behandelen

Multiplex kun je op verschillende manieren behandelen. Elke methode geeft een andere uitstraling en heeft verschillende voordelen. Lees snel verder voor tips over het behandelen met verf, beits en lak. Maar ook over het  onderhouden en aanbrengen van multiplex.

Stappenplan multiplex behandelen

Wanneer je multiplex platen hebt aangeschaft en een keuze hebt gemaakt voor de kleur en uitstraling van de behandeling is het ook handig om te weten hoe je de producten moet aanbrengen op multiplex.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie, Was en kleurpigmenten namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
2. De eerste laag op het multiplex aanbrengen met een Kwast of Microvezelroller op het nieuwe of geschuurde multiplex.
3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
6. Droging in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Benodigdheden voor het behandelen van multiplex buitenshuis

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95