Osmo Anti-Slip Terras-Olie alle inhoudsmaten
anit-slip-effect

Anti-slip voor terrassen

Als toplaag van de Osmo Terras-Olie

professioneel-product

Gemakkelijk bij te werken

Een nieuwe laag zonder schuren

unieke-olie-was-combinatie

Op basis van natuurlijke oliën

Beschermt het oppervlak

Voordelen Anti-slip Terras-Olie

  • Werkt Anti-slip, voorkomt uitglijden
  • Verlengt de houdbaarheid van de gepigmenteerde olie door bescherming tegen weersomstandigheden
  • De toplaag is waterafstotend en beschermt tegen schimmels
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Bestaat volledig uit natuurlijke stoffen

Beschrijving

Antislip Terras-Olie

De Osmo Anti-Slip Terras-Olie voorkomt uitglijden en vallen door te gladde vlonders en terrassen. Na het aanbrengen van deze Antislip Olie is het houten oppervlak een stuk veiliger om te gebruiken. Waardoor u meer plezier uit het oppervlak haalt. Het product is voor alle buiten houtsoorten geschikt zoals: Bangkirai, Massaranduba, Garapa, Lariks, Douglas en Vurenhout. Verder kunnen zowel geribbelde, gegroefde en gladde planken worden behandeld met de Antislip Olie.

Let op: De Anti-slip Terras-Olie moet altijd over een andere Terras-Olie worden gezet. De Anti-Slip versie kan niet op kaal of onbehandeld hout worden aangebracht.

Vlonderplanken glad

Wanneer een vlonder, terras of buitentrap is behandeld met de Osmo Terras-Olie kan er na aanraking met water een glad oppervlak ontstaan. Om dit probleem te verhelpen kan het oppervlak behandeld worden met de Anti-Slip Coating. Na behandeling met het product ontstaat er een Anti-Slip oppervlak waardoor gladde oppervlakken zoals trappen en houten terrassen niet meer glad zijn.

Antislip voor terrasplanken

De Anti-Slip Terras-Olie wordt gebruikt als derde laag, dus als toplaag. De eerste en tweede laag dienen met een Terras-Olie worden aangebracht, dit kan zowel een variant met kleur zijn als een kleurloze variant. U kunt niet alleen de Antislip Olie aanbrengen zonder de eerste laag Terras-Olie. Wanneer u alleen een laag Antislip zou aanbrengen is het oppervlak niet voldoende beschermd tegen vocht en kleine beschadigingen.

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Tip: schaf altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Anti-slip Olie.

Let op: De Anti-slip Terras-Olie moet altijd over een andere Terras-Olie worden gezet. De Anti-Slip versie kan niet op kaal hout worden aangebracht.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag Terras-Olie zonder Anti-Slip aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Let op: Harshoudende en inhoudstofrijke houtsoorten de tijd geven om in te trekken.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

5. Tweede laag Terras-Olie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

7. De derde laag met de Osmo Terras-Olie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste en tweede laag.

8. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Let op: De Anti-slip Terras-Olie moet altijd over een andere Terras-Olie worden gezet. De Anti-Slip versie kan niet op kaal hout worden aangebracht.

Nee, er dient altijd eerst een laag van de Terras-Olie worden aangebracht voordat de Anti-Slip variant aangebracht kan worden.

Dit product is kleurloos en zal de Terras-Olie die als eerste laag is aangebracht iets donkerder maken. Het kleurt dan alsof het nat gemaakt is.

Nee, maar wanneer er als eerste laag een Terras-Olie met kleurpigment is aangebracht is dat wel het geval.

Het product wordt vooral aangebracht op terrassen en buiten trappen.

1 laag is voldoende. U brengt namelijk als eerste (en of tweede) laag een Terras-Olie zonder Anti-Slip aan op het hout.

U kunt het product aanbrengen met een borstel of een kwast. De kwast is handig voor de randjes en de borstel is handig voor de grotere stukken van het oppervlak. Breng de olie dun aan op het oppervlak en kwast deze goed uit, zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak.

Op nieuw en geschuurd hout heeft de Terras-Olie een verbruik van 24m2 per 1L. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel liter u nodig heeft. Oud hout of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Terras-Olie nodig is dan aanbevolen. Schaf daarom altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Terras-Olie.

Breng het product aan in de richting van de houtnerf. Kwast vervolgens het product goed uit met de plank en houtnerf mee.

De droogtijd bedraag tussen de 10 tot 12 uur, bij ℃/ 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd.

Nee, van de Anti-Slip is geen testverpakking beschikbaar. Wel kunt u de kleur van het product testen door de Terras-Olie 007 kleurloos te testen op het hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een product op waterbasis, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Terras-Olie.

De Terras-Olie Anti-Slip kan op alle buiten houtsoorten aanbracht worden, zowel zachthout- als hardhoutsoorten.

Zijdemat

10° C (minimaal)

Wanneer u ziet dat het behandelde hout gladder wordt kunt u een nieuwe laag van de Terras-Olie Anti-Slip aanbrengen. Van tevoren kunt u het hout reinigen met de Osmo Power-Gel. U hoeft het oppervlak niet te schuren voor het bijwerken van het hout.

Wij adviseren elk jaar even te kijken en te voelen of de behandeling nog naar wens is, als dit niet zo is kunt u het weer bijwerken.

Het hout mag maximaal een vochtgehalte van 20% hebben.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 24m2 per liter
De droogtijd hangt af van de ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid Droogtijd +- 10 - 12 uur
De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur bij 23 °C en 50% relatieve luchtvochtigheid bedraagt de droogtijd 12 uur Verwerkingstemperatuur 10 °C (minimaal)
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5L Prijs per m2 €2,08
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Buitenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens CIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Antislip Terras-Olie 430

Aantal liter

Er zijn verschillende factoren die de opname van het hout en daardoor het verbruik beïnvloeden. Door wat meer informatie te hebben over uw oppervlak kunnen wij een betere berekening maken. Door de voorbereiding en de staat van het oppervlak in te vullen weten wij beter hoeveel liter u ongeveer nodig heeft. Hieronder leggen wij uit wat wij met de verschillende opties bedoelen.

Voorbereiding oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-geschliffen-glatt

Glad/Geschuurd

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-genutet-geriffelt

Geribbeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-saegerau

Ruw gezaagd

Staat oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-aussen-neu-unbehandelt

Nieuw/Onbehandeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-vergraut

Ontgrijsd/Vergrijsd

Ontgrijzen is noodzakelijk

Vergrijsd hout

Vergrijzing ontstaat doordat hout in aanraking komt met Uv-straling en vocht. Hout dat vergrijsd is, dient eerst ontgrijsd te worden voordat het kan worden behandeld. De vergrijzing kan ervoor zorgen dat de Osmo niet goed kan hechten op het hout. Vergrijsd hout kan worden ontgrijsd met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Nadat het hout ontgrijsd en gedroogd is kan het worden met een Osmo buitenproduct naar keuze.

Osmo Anti-Slip Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Antislip Terras-Olie 430

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties