Osmo Hardwax Olie Effect 3041 Natural
Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 Kleurvoorbeeld
Osmo Hardwax Olie Effect 3041 Natural
Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 Kleurvoorbeeld
voc-vrij

Behoudt de natuurlijke kleur

Houdt lichte houtsoorten licht

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

bescherming

Beschermt nagenoeg onzichtbaar

Bestand tegen koffie, water en wijn

Voordelen Hardwax-Olie Effect Natural 3041

 • Licht hout blijft licht
 • Beschermt tegen koffie, wijn en cola
 • Beschermt nagenoeg onzichtbaar
 • Ademend en gezond voor het hout
 • Speeksel- en zweetbestendig

Beschrijving

Hardwax-Olie 3041

De Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 zorgt op lichte houtsoorten, zoals eiken voor een onbehandelde uitstraling. Wanneer hout geschuurd is heeft het vaak een lichtere kleur dan wanneer het behandeld is. Om deze lichte kleur te behouden is de Osmo Hardwax-Olie 3041 ontwikkeld. Het product bevat een klein aandeel witpigment in het product. Dit zorgt ervoor dat wanneer het hout behandeld is met de Effect Natural het niet donkerder van kleur wordt. Kijk in het kopje documenten of uw houtsoort ook geschikt is om te behandelen met de Hardwax-Olie Effect Natural 3041

Na het aanbrengen van één laag Hardwax-Olie 3041 adviseren wij om de tweede laag af te werken met de Osmo Hardwax-Olie Original Kleurloos. Wanneer in de toekomst de kleurloze laag gaat slijten zal de kleurlaag behouden blijven. Het kan dan met een kleurloos onderhoudsproduct makkelijk bijgewerkt worden zonder dat er kleurverschil ontstaat.

Het behandelen van de twee lagen zorgt voor een complete behandeling en bescherming van het oppervlak, waarbij lichte houtsoorten ook licht van kleur blijven. De behandeling beschermt nagenoeg onzichtbaar en is ademend en gezond voor het hout. Bovendien is het speeksel en zweet bestendig en resistent tegen koffie, wijn en cola.

Effect Natural

De Hardwaxolie Effect Natural is het ideale product om eiken vloeren mee te behandelen. Het zorgt voor een mooie en rustige uitstraling, omdat het lichte hout ook licht van kleur blijft. Na behandeling heeft u jaren plezier van het behandelde hout. Een voordeel van de Hardwax-Olie is dat het na behandeling beschermd is tegen vocht, waardoor het niet erg is als er een keer een glas drinken valt op het hout. Ook is het makkelijk plaatselijk bij te werken. En is het na droging veilig voor mens, dier en plant.

Onderhoud Hardwax-Olie Natural 3041

Na de behandeling met de Osmo Hardwax-Olie Natural is het van belang dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van de houten vloer. De Wisch-Fix is het middel om de houten vloer mee te dweilen en te reinigen. Het product bevat een klein aandeel was, dit zorgt er voor dat de vloer gevoed blijft. Het is aan te raden dit wekelijks tot tweewekelijks te gebruiken. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat looppaden en veelgebruikte stukken op het oppervlak gaan slijten. Dan is de Vloeibare Onderhoudswas- en reinigingsmiddel is ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het verfrissen van slijtageplekken.

Beschikbaar in de maten: 0,125L – 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Effect aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Zorg ervoor dat het product goed uitgerold is, anders krijgt het oppervlak last van aanzetstrepen.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag aanbrengen met de Hardwax-Olie Original Kleurloos.

6. Droging tweede laag in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Osmo Hardwax-Olie Effect Thumbnail

Dit product creëert een natuurlijke look, een “onbehandeld effect”. Het zorgt ervoor dat lichte houtsoorten zoals eiken, vuren, grenen en beuken licht van kleur blijven.

De 3041 droogt zijdemat op. Wilt u het liever mat hebben? Dan kunt u de Hardwax-Olie 3062 mat als tweede laag aanbrengen.

Op onbehandeld of kaal geschuurd hout zijn twee lagen aanbevolen. Eerst 1 laag van de Hardwax-Olie Effect Natural en als tweede laag de Osmo Hardwax-Olie Kleurloos. Met deze producten zorgt u voor de beste bescherming van het oppervlak.

Wij adviseren dit omdat deze twee producten samen een onbehandeld effect creëren. In de toekomst zal het oppervlak dan slijten in de kleurloze laag, waardoor het makkelijk is bij te werken met een kleurloos product zonder dat er kleurverschillen ontstaan. Wanneer er twee lagen van de Natural 3041 worden aangebracht wordt het oppervlak nog wat lichter.

Nee, omdat de eerste laag met de 3041 is behandeld creëren deze producten samen juist een onbehandeld effect en blijft het hout licht van kleur.

Nee, als u een derde laag gaat aanbrengen is er een grote kans dat deze laag niet zal hechten.

Dit kan met de Osmo Roller of een Osmo kwast. Een kwast is handig voor de hoekjes en de randjes van het oppervlak. De roller is handig voor de grote stukken. Breng het product dun aan op het hout en rol deze goed uit, dit voorkomt aanzetstrepen. U kunt het filmpje bekijken op deze pagina, hierin wordt precies uitgelegd hoe het kan worden aangebracht. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product.

Het product heeft een rendement van 24m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Hardwax-Olie u nodig heeft.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol de Osmo goed uit.

8 tot 12 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen. Eigenlijk op al het hout voor binnen.

Een oppervlak dat is behandeld met Hardwax-Olie moet ook worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix, dit middel bevat een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Hardwax-Olie.

Echter is dit niet ons advies. Als u Osmo over een ander merk wilt aanbrengen is het verstandig om dit met een kleurloos product van de Hardwax-Olie of Onderhoudsolie.

 

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 24m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd +- 8 tot 10 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5 liter Prijs per m2 €2,21
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Geschiktheid per houtsoort

Wat anderen vinden van Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041

Waardering 4.8461538461538 van 5 sterren
26 Beoordelingen
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %
4.8461538461538 van 5

(26 reviews)

26 beoordelingen voor Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041

Beoordeling toevoegen

Gebruik een van de toegestane bestandstypen: jpg,png.

  • Deskundig advies, ook via WhatsApp
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Producten op basis van natuurlijke grondstoffen
  Osmo Hardwax Olie Effect 3041 Natural

  Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041

  Vanaf 16,95