Eiken vloer behandelen

Eiken vloer behandelen

Hoe een eiken vloer behandelen?

Osmo Hardwax-Olie Original

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Eiken vloeren zijn al jaren zeer populair en zijn daardoor ook in vele huishoudens te vinden. Dit komt door de moderne maar ook natuurlijke uitstraling van het hout. Eiken vloeren kunnen in allerlei kleureffecten worden behandeld, zo past een eiken vloer in elk huishouden.

Eiken vloeren

Eiken vloeren zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo zijn er eiken visgraat vloeren of eiken vloeren die recht zijn gelegd. Ook zijn er verschillende eikenhout soorten. De bekendste soorten zijn Amerikaans eiken, Europees eiken en Gerookt eiken.

Naast het soort eiken is er ook nog keus in de typen eiken vloeren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eiken lamelparket. Deze vloeren zijn gemaakt met een houten toplaag en onderlaag van multiplex.

Ook bestaan er eiken vloeren van Massief eiken. Deze vloeren bestaan uit 100% eiken hout, en dus zonder en onderlaag van een ander materiaal.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Producten voor het behandelen van een eiken vloer

Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Eiken vloer behandelen met Osmo

Wanneer u een eiken vloer heeft gekozen is het raadzaam om deze ook te behandelen. Hout dat niet is behandeld beschadigd snel en dat is natuurlijk zonde. Eikenhout kan met allerlei producten worden behandeld. Als u opzoek bent naar een product dat bescherming biedt tegen water, koffie en wijn, bent u met de producten van Osmo aan het juiste adres.

Eiken vloer kleurloos behandelen

Het behandelen van een eiken vloer met de kleurloze Hardwaxolie Original geeft een prachtig resultaat. Het product is kleurloos omdat het geen kleurpigmenten bevat. Echter haalt dit product de natuurlijke kleur van het hout naar boven, het verdiept de kleur van het hout. Deze kleurloze Hardwaxolie kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. Het wordt dus iets donkerder. De kleurloze variant kleurt het hout niet alsof het onbehandeld lijkt. De lichte/onbehandelde uitstraling staat hieronder beschreven.

Lichte eiken vloer

Een nieuwe geschuurde eiken vloer is mooi licht van kleur. Om deze kleurstelling zo lang mogelijk te behouden heeft Osmo een combinatie van twee producten. Voor de eerste laag de Hardwaxolie Effect Natural 3041. Dit product bevat een klein aandeel witpigment en zorgt er dus voor dat het hout niet donkerder kleurt en dat de lichte kleur van het eikenhout behouden blijft. Voor de tweede laag adviseren wij de Hardwaxolie Original Kleurloos. Door de tweede laag te behandelen met de kleurloze (Hardwax-Olie Original) variant kan de vloer makkelijk bijgewerkt worden bij slijtage of eventuele beschadigingen zonder kleurverschil te krijgen. De kleurlaag met de 3041 blijft namelijk intact, zo kunt u de bovenste kleurloze laag met een kleurloos product weer gemakkelijk bijwerken en onderhouden.

Wit eiken vloer

Bent u meer opzoek naar een witte, maar niet dekkende kleur voor uw vloer. Dan kunt u kijken naar de Hardwaxolie Farbig Wit 3040. Deze kleurt het eikenhout transparant wit van kleur. Onderaan ziet u een overzicht van de verschillende kleur mogelijkheden op een eiken vloer.

White wash eiken vloer

Een white wash geeft een prachtig effect op eiken vloeren. Bij een white wash worden vooral de nerven van het hout gekleurd. Dit maakt de vloer zeer levendig. De Osmo Olie-Beits is het juiste product om dit effect te creëren.

Eiken vloer grey wash

Naast een White Wash kunnen er ook andere kleureffecten worden gecreëerd op de eiken vloer. Een populaire kleur is grijs. Een Grey Wash past goed in een industrieel interieur. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld zwart of cognac bruin. Ook hiervoor kunt u de Osmo Olie-Beits gebruiken, er zijn drie grijsvarianten: lichtgrijs, grafiet en zilvergrijs.

Eiken vloer kleuren

 

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

Osmo Hardwaxolie Original

Verkrijgbaar in 4 glansgraden

Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 Kleurvoorbeeld

Osmo Hardwaxolie Natural 3041

Onbehandeld effect

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 Wit Kleurvoorbeeld

Osmo Hardwaxolie Farbig Wit 3040

Wit gekleurde eiken vloer

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 Amber Kleurvoorbeeld

Osmo Hardwaxolie Farbig Amber 3072

Amber gekleurde eiken vloer

Osmo Olie-Beits 3501 Wit

Osmo Olie Beits Wit 3501

één of twee lagen behandelen

Osmo Olie-Beits 3518 Lichtgrijs

Osmo Olie Beits lichtgrijs 3518

één of twee lagen behandelen

Osmo Olie-Beits 3512 Lichtgrijs

Osmo Olie Beits Zilvergrijs 3512

één of twee lagen behandelen

Osmo Olie-Beits 3590 Zwart

Osmo Olie Beits Zwart 3590

één of twee lagen behandelen

Hoe een eiken vloer behandelen?

thumbnail-youtube-onbehandeld-effect-vloer

Eiken vloer onderhoud

Nadat de eiken vloer is behandeld met een product naar wens is het advies om de vloer ook goed te onderhouden. Dit zorgt voor een veel langer plezier van het hout. Wij raden aan om wekelijks te dweilen met de Wisch-Fix. Dit middel bevat een klein aandeel was en zorgt ervoor dat de vloer gevoed blijft en niet uitdroogt. Ook is het advies om na ongeveer twee jaar de veel belopen delen zoals de keuken en de gang te behandelen met de Osmo Vloeibare Onderhoudswas. U zult merken dat deze delen iets gaan slijten, maar na gebruik van dit product wordt de vloer weer opgefrist. Hierdoor ziet de vloer er weer uit als nieuw.

Eiken vloer schuren en behandelen

Heeft u al een behandelde vloer en wilt u deze zelf gaan schuren. Denk dan aan de volgende tips.

Voor vloeren is het aan te raden om gebruik te maken van een parketschuurmachine. Het is aan te raden de vloer te schuren met korrelgroottes: 40 – 80 – 120. Begin dus met korrel 40. Dit is een grove korrel, die de oude behandeling verwijderd. Schuur de vloer daarna met korrel 80 om alle krassen die met korrel 40 zijn ontstaan te verminderen. Als laatste schuurgang gebruikt u korrel 120. Dit zorgt ervoor dat het hout goed en gelijkmatig de Osmo kan opnemen.

Nadat de vloer kaal is geschuurd kan deze behandeld worden met een product naar keuze. Hierboven staan alle mogelijke behandelingen voor een geschuurde eiken vloer.

Producten voor het onderhouden van een eiken vloer

Osmo Vloeibare Onderhoudswas alle inhoudsmaten

Vanaf 27,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Vanaf 30,95

Vanaf 30,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...