tuinmeubel beits

Tuinmeubel beits

Beitsen en beschermen van hout

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Door middel van tuinmeubel beits kunt u uw tuinmeubelen beschermen tegen de verschillende weersinvloeden. Daarnaast kunt u een tuinmeubel beitsen om schimmel- en algengroei te voorkomen. Wilt u een lange tijd profijt hebben van uw tuinmeubelen, dan is het dus verstandig om deze te behandelen. Doet u dat niet, dan kunnen de tuinmeubelen vergrijzen of uiteindelijk zelfs gaan rotten. Alle beitsen van Osmo zijn op basis van plantaardige oliën gemaakt. Daardoor biedt onze tuinmeubel beits niet alleen een uitstekende bescherming, maar is het ook een milieuvriendelijke keuze.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Benodigdheden voor een tuinmeubel beitsen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Tuinmeubel beits is geschikt voor ieder soort buitenhout

Onze tuinmeubelolie is geschikt voor ieder soort buitenhout. U kunt de beits gebruiken voor uw tuinmeubelen, maar bijvoorbeeld ook voor het tuinhuisje, de schutting of voor een houten terras. Wanneer u een liefhebber bent van de natuurlijke houtlook, raden we de Osmo Natuurlijke Olie-Beits aan. De houtstructuur blijft goed zichtbaar na het aanbrengen van deze beits. Wilt u dat het hout er als nieuw uit blijft zien, dan kunt u het best voor een transparante olie met kleurpigment kiezen. Vindt u het niet erg als het hout na verloop van tijd zal vergrijzen? Dan kunt u voor de kleurloos matte beits gaan. Deze beits biedt geen bescherming tegen uv-straling, waardoor het hout op den duur zal vergrijzen. Het pigment in de gekleurde olies zorgt ervoor dat deze olies wél beschermen tegen uv-straling. Overigens beschermen de verschillende beitsen van Osmo net zo goed tegen vocht, schimmels en algen.

Tuinmeubelen beitsen die al langer buiten staan?

Zijn uw tuinmeubelen momenteel nog onbehandeld, maar staan deze al wel een tijdje in de buitenlucht? Dan zal het hout hoogstwaarschijnlijk al enigszins vergrijst zijn. Door middel van onze Power-Gel kunt u het hout ontgrijzen. Vervolgens kunt u het hout alsnog behandelen met de tuinmeubel beits. Is het hout eerder al behandeld met een ander product? Dan is het belangrijk om de tuinmeubelen eerst op te schuren. U kunt ook de Osmo Verf Remover Gel gebruiken om het hout van verf te ontdoen.

Houd er rekening mee dat oud hout en hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen doorgaans meer beits op zal nemen. In dit geval zal u dus iets meer beits moeten aanschaffen dan voor nieuw hout wordt aanbevolen. Het is overigens geen slecht idee om altijd meer buitenmeubel beits aan te schaffen dan in eerste instantie noodzakelijk is. De tuinmeubelolie kan namelijk ook gebruikt worden voor onderhoud en om later nog oppervlakken bij te werken.

Kleurvoorbeelden Tuinmeubel beits
Hieronder vindt u een paar voorbeelden van zowel de transparante als de dekkende tuinmeubel beits. Als u meer kleuren wilt bekijken kunt u naar de desbetreffende productpagina’s gaan. Hier zijn alle kleurvoorbeelden te zien.

Tuinmeubel beits kleuren

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701 Kleurloos mat

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld

708 Teak

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728 Red Cedar

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905 Patina

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Landhuisverf 2404 Dennengroen Kleurvoorbeeld

2404 Dennengroen

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005 Gitzwart

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2735 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

2735 Lichtgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2507 Duifblauw Kleurvoorbeeld

2507 Duiflblauw

Landhuisverf

Tuinmeubel beits dekkend

De beits tuinmeubelen kan ook dekkend zijn. Wilt u geen natuurlijke houtlook, maar wilt u de tuinmeubelen bijvoorbeeld een felle kleur geven? Dan raden we u aan om voor de Osmo Landhuisverf te kiezen. Deze beits is net als de transparante tuinmeubelolie geschikt voor ieder soort buitenhout. Dankzij het kleurpigment zorgt de tuinmeubel beits dekkend voor een uitstekende bescherming tegen uv-straling. Bij Osmo bieden we verschillende tuinmeubel beits kleuren aan. In totaal zijn er 21 kleuren om uit te kiezen, waarvan er 6 RAL-kleuren zijn. Deze tuinmeubel beits kleuren kunt u onderling ook mengen.

Behandelen teakhouten tuinmeubelen

Het maakt niet veel uit welk type hout u wilt behandelen, in vrijwel alle gevallen is de Osmo tuinmeubel beits geschikt. De beits is ook geschikt als grondlaag, waardoor u geen aparte grondverf meer nodig hebt. Belangrijk is om de beits goed door te roeren voordat u het aanbrengt. We raden u bovendien aan om altijd eerst te testen of de beits goed hecht en of het resultaat naar wens is. U kunt de beits aanbrengen met behulp van een borstel of kwast. Zodra de eerste laag droog is, kunt u een tweede laag aanbrengen. Fouten zijn tot 15 minuten na het aanbrengen van de verf nog te corrigeren.

De voordelen van de tuinmeubelolie van Osmo

Onze tuinmeubel beitsen zijn op oliebasis en bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten. Veel beitsen van andere producenten zijn op waterbasis, maar tuinmeubelolie heeft een aantal belangrijke voordelen. De olie wordt goed opgenomen door het hout en beschermt het hout zo van binnenuit. Het hout kan blijven ademen nadat u het met olie behandeld heeft. Tuinmeubel beitsen op waterbasis zullen vaak eerder afbladderen en het hout minder goed beschermen. Met tuinmeubel olie is het bovendien eenvoudig om het hout plaatselijk bij te werken.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...