Houten Schutting Beitsen Osmo Nederland

Schuttingbeits kopen bij Osmo

Bestand tegen water en vuil

Osmo Schutting Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

De Osmo Schutting Beits is een niet dekkende op olie en was gebaseerd product. Na behandeling wordt een beschermd oppervlak gecreëerd waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Het houten oppervlakken is dan bestand tegen water en vuil. Deze schuttingbeits is zeer veelzijdig te gebruiken, zo kan het ook worden gebruikt op: schuttingen, deuren, carports, gevels, terrassen, palen, pergola’s, tuinmeubels en tuinhuisjes, eigenlijk dus al het buitenhout.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Schutting beits: alle benodigdheden

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

26

m²/liter

Door het grote aandeel vaste stoffen heeft de Osmo Schuttingbeits zeer goede dekking. Hierdoor is er minder product nodig per m².

1,81

€/m²

Gunstige prijs per m²! Een hoog rendement per blik. Dit zorgt voor een lage prijs per m². Voor 60m² heeft u dus maar één 2,5l blik nodig.

2 in 1

veelzijdig

U kunt zowel de eerste als tweede laag aanbrengen met hetzelfde product

De beste beits voor je houten schutting

De Osmo natuurlijke schutting beits is de beste keuze om je houten schutting mee te behandelen. Het aanbrengen hiervan zorgt voor bescherming tegen Uv-straling, water, vuil en algen & schimmels. Daarnaast is het voordeel van de Osmo Beits dat deze op natuurlijke olie basis is waardoor hij langdurig het hout beschermt. De (hard)houten schutting hoef je niet elk jaar opnieuw aan te brengen. Meestal gaat een behandeling wel tussen de 3 en 6 jaar mee. De schutting beits heeft daarnaast een zeer hoog rendement van 26m2 per liter. Dit rendement is vergeleken met andere beitsen minimaal twee keer zo hoog.

Alle beits kleuren: welke kies jij?

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 700 Grenen Kleurvoorbeeld

700 Grenen

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701 Kleurloos Mat

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 706 Eiken Kleurvoorbeeld

706 Eiken

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld

708 Teak

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728 Red Cedar

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 732 Eiken licht Kleurvoorbeeld

732 Eiken licht

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900 Wit

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905 Patina

Natuurlijke Olie Beits

Behandeltips: Hoe beits ik een schutting?

De eerste laag dient gebruikt te worden op ruw of glad hout, ca. 35ml per m2. Aanbrengfouten kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen van de Schuttingbeits worden bijgewerkt. Droging van de eerste laag in ca. 4-6 uur. Hierbij moet wel gezorgd worden voor een goede ventilatie (bij de juiste temperatuur 23°C en 50% luchtvochtigheid). De tweede laag kan na droging worden aangebracht. Bij renovatie is in de regel één laag op een schoongemaakt oppervlak voldoende. De tweede laag moet minimaal 12 uur drogen.

Meer weten? Lees dan ons uitgebreide kenniscentrum artikel over schutting beitsen.

Behandelen zonder schuren

Een schutting beitsen zonder schuren klinkt ideaal. Met Osmo is dit mogelijk. Nieuw of onbehandeld hout kan worden behandeld met een Osmo Beits naar keuze. Als het hout vergrijsd is kan het worden ontgrijsd. De schutting ontgrijzen met de power-gel zorgt ervoor dat het hout niet geschuurd te worden. Dit product zorgt ervoor dat de grijze kleur van de schutting verdwijnt en haalt de natuurlijke kleur van het hout weer naar voren.

Na de behandeling met Osmo Beits hoeft de schutting niet meer geschuurd te worden. Wil je gebeitst hout op termijn opnieuw behandelen? Dan kan er simpelweg een nieuwe laag aangebracht worden. Wel is het aan te raden om dan eerst de oude schutting te reinigen met de Osmo Terrasreiniger of Spray-Cleaner.

Vergrijsde schutting schoonmaken

Bij een vergrijsde schutting dient het hout eerst ontgrijsd te worden. De Osmo Power-Gel Houtontgrijzer is hier het perfecte middel voor. Deze gel brengt u gemakkelijk aan op het hout met een kwast of borstel. Laat de Power-Gel 20 minuten intrekken en schrob daarna de vergrijsde schutting met een harde borstel. Spoel vervolgens met water de schutting af. Na het ontgrijzen kan de schutting behandeld worden met een Osmo Beits naar keuze.

3 tips voor het beste resultaat

osmo_hero-image
1

Altijd testen

Osmo biedt u een groot assortiment van producten aan. Wij weten zelf dat het lastig is om het beste product voor uw hout te vinden. Daarom biedt Osmo gratis sachets(testers) om het product op uw hout uit te testen.

2

Kwasten

Wij raden aan het buitenhout met veel groeven te behandelen met een kwast of vloerborstel. De reden daarvoor is dat kwasten dieper in de nerven van het hout kunnen komen.

3

Bespaartip

Gebruik de Osmo Kwastenreiniger voor het reinigen van uw Osmo gereedschappen. Na het reinigen met dit product, kunt u de kwasten of ander gereedschap nog een keer gebruiken. Dit is zowel goed voor uw portemonnee als voor het milieu.

Veelgestelde vragen over de Schutting Beits

Vaak krijgen wij de vraag of een schutting met een olie of beits behandeld moet worden. Osmo verkoopt een Beits op basis van Olie, in tegenstelling tot andere merken die Beitsen op basis op water verkopen.

Schuttingen kunnen dus behandeld worden met de Osmo Natuurlijke Olie Beits. Dit product heeft de uitstraling van een Beits en de bescherming van een olie.

Daarnaast is verven ook een optie. Lees hier meer over je schutting verven.

De Osmo Natuurlijke Olie-Beits is de beste beits voor het behandelen van een houten schutting. Dit product creëert een transparante uitstraling. Ben je op zoek naar een dekkende kleur of uitstraling? Dan is de Osmo Landhuisverf het juiste artikel.

Het verwijderen van beits van een schutting kan door middel van schuren. Je kunt ook de Osmo Verf Remover Gel gebruiken voor het verwijderen van beits.

Voor de beste bescherming is het aanbevolen om twee lagen schutting beits aan te brengen. Laat de schutting na de eerste laag minimaal 6 uur drogen.

Bij nieuw en/of onbehandeld hout hoeft niet geschuurd te worden wanneer je kiest voor de Osmo natuurlijke olie beits. Als het hout al behandeld is met een ander product, of bijvoorbeeld vergrijsd is, dan wordt het aanbevolen de schutting eerst te reinigen met de Osmo Terrasreiniger of Spray-Cleaner.

Wanneer er een ander product dan de Osmo schutting beits is aangebracht, is het nodig om eerst te schuren. Als er bij de vorige behandeling wel met Osmo is gewerkt is het niet nodig om te schuren. Wel is het aanbevolen de schutting eerst te reinigen.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...