schutting beits

Schutting Beits

Bestand tegen water en vuil

Osmo Schutting Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

De Osmo Schutting Beits is een niet dekkende op olie en was gebaseerd product. Na behandeling wordt een beschermd oppervlak gecreëerd en blijft de houtnerf- en structuur zichtbaar. Het oppervlak is dan bestand tegen water en vuil. Deze Schuttingbeits is zeer veelzijdig te gebruiken, zo kan het worden aangebracht op: schuttingen, deuren, carports, gevels, terrassen, palen, pergola’s, tuinmeubels en tuinhuisjes, eigenlijk dus al het buitenhout.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Producten voor het beitsen van een schutting

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 14,95

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95

Vanaf 49,95
Selecteer eerst alle opties

26

m²/liter

Door het grote aandeel vaste stoffen heeft de Osmo Schuttingbeits zeer goede dekking. Hierdoor is er minder product nodig per m².

1,81

€/m²

Gunstige prijs per m²! Een hoog rendement per blik. Dit zorgt voor een lage prijs per m². Voor 60m² heeft u dus maar één 2,5l blik nodig.

2 in 1

veelzijdig

U kunt zowel de eerste als tweede laag aanbrengen met hetzelfde product

Hoe beits ik een schutting?

De eerste laag dient aangebracht te worden op het ruwe hout, ca. 35ml per m2. Aanbrengfouten kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen van de Schuttingbeits worden bijgewerkt. Droging van de eerste laag in ca. 4-6 uur. Hierbij moet wel gezorgd worden voor een goede ventilatie (bij de juiste temperatuur 23°C en 50% luchtvochtigheid). De tweede laag kan na droging worden aangebracht. Bij renovatie is in de regel één laag op een schoongemaakt oppervlak voldoende. De tweede laag moet minimaal 12 uur drogen, met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

Transparante schutting beits

De Schuttingbeits 701 is een kleurloze, transparante Beits met een matte uitstraling. Deze kan met twee lagen worden aangebracht. Ook kan er gekozen worden om deze transparante Beits als toplaag aan te brengen over een beits met kleur. Deze Schuttingbeits kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. 

Wanneer de ondergrond van het hout de olielaag niet gelijkmatig opneemt ontstaat een oneven kleurbeeld. Voor een verbeterde, gelijkmatige en mattere toplaag adviseren wij het na te behandelen met de Schuttingbeits 701 (kleurloos, mat) aan. Daarmee worden blazende oppervlakken mat en ontstaat een gelijkmatig en elegant beeld. In het kleurvoorbeeld hieronder is te zien welke andere kleuren er verkrijgbaar zijn in ons ruime assortiment. Denk hierbij aan de Antracietkleurige Beits 907, of de Teak Beits 708.

Dekkende Beits Schutting

Naast de kleurvoorbeelden in het overzicht zijn er ook dekkende Beitsen in het assortiment. Deze varianten hebben een uitstekende dekking en kunnen worden aangebracht op allerlei soorten schuttingen. Zo hebben wij de Zwarte Beits voor schutting, dit product wordt veel gebruikt op Zweeds Rabat, maar ook om andere schuttingen dekkend zwart te verven. Het voordeel van deze Beits ten opzichte van gewone verf, is dat de Beits niet kan gaan bladderen en scheuren. Dit komt omdat het gemaakt is op basis van natuurlijke oliën. Deze dekkende Beits is verkrijgbaar in 21 kleuren standaardkleuren in ons assortiment. Daarnaast is elke RAL of NCS-kleur te bestellen in de Dekkende Beits. Een schutting wit verven is ook mogelijk met de deze Dekkende Beits. Er zijn twee dekkende wit varianten, de RAL 9016 en de RAL 9010.


Schutting beitsen zonder schuren

Een schutting beitsen zonder schuren klinkt ideaal. Met Osmo is dit mogelijk. Nieuw of onbehandeld hout kan worden behandeld met een Osmo Beits naar keuze. Als het hout vergrijsd is kan het worden ontgrijsd. De schutting ontgrijzen met de power-gel zorgt ervoor dat het hout niet geschuurd te worden. Dit product zorgt ervoor dat de grijze kleur van de schutting verdwijnt en haalt de natuurlijke kleur van het hout weer naar voren.

Na de behandeling met een Osmo Beits naar keuze hoeft de schutting niet meer geschuurd te worden. Wanneer de schutting weer opnieuw gebeitst dient te worden kan er simpel een nieuwe laag worden aangebracht. Wel is het aan te raden om dan eerst de schutting te reinigen met de Osmo Terrasreiniger of Spray-Cleaner.

Vergrijsde schutting schoonmaken

Bij een vergrijsde schutting dient het hout eerst ontgrijsd te worden. De Osmo Power-Gel Houtontgrijzer is hier het perfecte middel voor. Deze Gel brengt u gemakkelijk aan op het hout met een kwast of borstel. Laat de Power-Gel 20 minuten intrekken en schrob daarna de vergrijsde schutting met een harde borstel. Spoel daarna met water de schutting af. Na het ontgrijzen kan de schutting behandeld worden met een Osmo Beits naar keuze.

Schutting Beits kleuren

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 700 Grenen Kleurvoorbeeld

700 Grenen

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701 Kleurloos Mat

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 706 Eiken Kleurvoorbeeld

706 Eiken

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld

708 Teak

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728 Red Cedar

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 732 Eiken licht Kleurvoorbeeld

732 Eiken licht

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900 Wit

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905 Patina

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld

2101 Wit

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

RAL 9010 Zuiver wit

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2716 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld

2716 Antracietgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005 Gitzwart

Landhuisverf

3 tips voor het beste resultaat

osmo_hero-image

1

Altijd testen

Osmo biedt u een groot assortiment van producten aan. Wij weten zelf dat het lastig is om het beste product voor uw hout te vinden. Daarom biedt Osmo gratis sachets(testers) om het product op uw hout uit te testen.

2

Kwasten

Wij raden aan het buitenhout met veel groeven te behandelen met een kwast of vloerborstel. De reden daarvoor is dat kwasten dieper in de nerven van het hout kunnen komen.

3

Bespaartip

Gebruik de Osmo Kwastenreiniger voor het reinigen van uw Osmo gereedschappen. Na het reinigen met dit product, kunt u de kwasten of ander gereedschap nog een keer gebruiken. Dit is zowel goed voor uw portemonnee als voor het milieu.