osmo_hero-image

Schutting Beits

Bestand tegen water en vuil

Direct bestellen

Vanaf 39,95
Osmo Natuurlijke Olie Beits
4.64 van 5

(25 reviews)

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Overmorgen geleverd

Vanaf 39,95

De Osmo Schutting Beits is een niet dekkende op olie en was gebaseerd product. Na behandeling wordt een beschermd oppervlak gecreëerd en blijft de houtnerf- en structuur zichtbaar. Het oppervlak is dan bestand tegen water en vuil. Deze Schuttingbeits is zeer veelzijdig te gebruiken, zo kan het worden aangebracht op: schuttingen, deuren, carports, gevels, terrassen, palen, pergola’s, tuinmeubels en tuinhuisjes, eigenlijk dus al het buitenhout.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Openporig en ademend
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

26

m²/liter

Door het grote aandeel vaste stoffen heeft de Osmo Schuttingbeits zeer goede dekking. Hierdoor is er minder product nodig per m².

1,81

€/m²

Gunstige prijs per m²! Een hoog rendement per blik. Dit zorgt voor een lage prijs per m². Voor 60m² heeft u dus maar één 2,5l blik nodig.

2 in 1

veelzijdig

U kunt zowel de eerste als tweede laag aanbrengen met hetzelfde product

Schutting beitsen

De eerste laag dient aangebracht te worden op het ruwe hout, ca. 35ml per m2. Aanbrengfouten kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen van de Schuttingbeits worden bijgewerkt. Droging van de eerste laag in ca. 4-6 uur. Hierbij moet wel gezorgd worden voor een goede ventilatie (bij de juiste temperatuur 23°C en 50% luchtvochtigheid). De tweede laag kan na droging worden aangebracht. Bij renovatie is in de regel één laag op een schoongemaakt oppervlak voldoende. De tweede laag moet minimaal 12 uur drogen, met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

Transparante Beits

De Schuttingbeits 701 is een kleurloze, transparante Beits met een matte uitstraling. Deze kan met twee lagen worden aangebracht. Ook kan er gekozen worden om deze transparante Beits als toplaag aan te brengen over een beits met kleur. Deze Schuttingbeits kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. 

Wanneer de ondergrond van het hout de olielaag niet gelijkmatig opneemt ontstaat een oneven kleurbeeld. Voor een verbeterde, gelijkmatige en mattere toplaag adviseren wij het na te behandelen met de Schuttingbeits 701 (kleurloos, mat) aan. Daarmee worden blazende oppervlakken mat en ontstaat een gelijkmatig en elegant beeld.

In het kleurvoorbeeld hieronder is te zien welke andere kleuren er verkrijgbaar zijn in ons ruime assortiment. Denk hierbij aan de Antracietkleurige Beits 907, of de Teak Beits 708.

Zwarte beits schutting

Naast de kleurvoorbeelden in het overzicht zijn er ook dekkende Beitsen in het assortiment. Deze varianten hebben een uitstekende dekking en kunnen worden aangebracht op allerlei soorten schuttingen. Zo hebben wij de Schuttingbeits RAL 9005 Gitzwart, dit product wordt veel gebruikt op Zweeds Rabat, maar ook om andere schuttingen dekkend zwart te verven. Het voordeel van deze Beits ten opzichte van gewone verf, is dat de Beits niet kan gaan bladderen en scheuren. Dit komt omdat het gemaakt is op basis van natuurlijke oliën.

Dekkende Beits Schutting

Naast alle transparante Beits kleuren hebben wij ook een Dekkende Beits voor schuttingen. Dit product kleurt het hout in een dekkende kleur. Hierbij blijft de houtstructuur zichtbaar, je blijft dus altijd zien dat het om een natuurlijk product gaat. Deze dekkende Beits is verkrijgbaar in 21 kleuren standaardkleuren in ons assortiment. Daarnaast is elke RAL of NCS-kleur te bestellen in de Dekkende Beits.

Schutting olie of beits?

Vaak krijgen wij de vraag of een schutting met een olie of beits behandeld moet worden? Osmo verkoopt een Beits op basis van Olie, in tegenstelling tot andere merken die Beitsen op basis op water verkopen.

Schuttingen kunnen dus behandeld worden met de Osmo Natuurlijke Olie Beits. Dit product heeft de uitstraling van een Beits en de bescherming van een olie.

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701 Kleurloos

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 706 Eiken Kleurvoorbeeld

706 Eiken

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld

708 Teak

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 712 Ebbenhout Kleurvoorbeeld

712 Ebbenhout

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 727 Pallisander Kleurvoorbeeld

727 Palissander

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728 Rood cedar

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 731 Oregon pine Kleurvoorbeeld

731 Oregon pine

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 732 Eiken licht Kleurvoorbeeld

732 Eiken licht

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900 Wit

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 903 Basaltgrijs Kleurvoorbeeld

903 Basaltgrijs

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905 Patina

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 906 Parelgrijs Kleurvoorbeeld

906 Parelgrijs

Natuurlijke Olie-Beits

Vergrijsde schutting schoonmaken?

Bij een vergrijsde schutting dient het hout eerst ontgrijsd te worden. De Osmo Power-Gel Houtontgrijzer is hier het perfecte middel voor. Deze Gel brengt u gemakkelijk aan op het hout met een kwast of borstel. Laat de Power-Gel 20 minuten intrekken en schrob daarna de vergrijsde schutting met een harde borstel. Spoel daarna met water de schutting af. Na het ontgrijzen kan de schutting behandeld worden met een Osmo Beits naar keuze.

Schutting beitsen zonder schuren

Een schutting beitsen zonder schuren klinkt ideaal. Met Osmo is dit mogelijk. Nieuw of onbehandeld hout kan worden behandeld met een Osmo Beits naar keuze. Als het hout vergrijsd is kan het worden ontgrijsd. De schutting ontgrijzen met de power-gel zorgt ervoor dat het hout niet geschuurd te worden. Dit product zorgt ervoor dat de grijze kleur van de schutting verdwijnt en haalt de natuurlijke kleur van het hout weer naar voren.

Na de behandeling met een Osmo Beits naar keuze hoeft de schutting niet meer geschuurd te worden. Wanneer de schutting weer opnieuw gebeitst dient te worden kan er simpel een nieuwe laag worden aangebracht. Wel is het aan te raden om dan eerst de schutting te reinigen met de Osmo Terrasreiniger of Spray-Cleaner.

Osmo Natuurlijke Olie Beits
4.64 van 5

(25 reviews)

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 39,95
beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

kleurtinten

In 19 kleuren en 1 kleurloos mat verkrijgbaar

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Overmorgen geleverd

Bekijk product
Osmo Landhuisverf
5 van 5

(6 reviews)

Osmo Landhuisverf

Vanaf 41,95
langdurige-uv-bescherming

Beschermt tegen UV straling

kleurtinten

In 21 verschillende kleuren

unieke-olie-was-combinatie

Zeer goede dekking

Op natuurlijke olie gebaseerde dekkende buitenverf

Overmorgen geleverd

Bekijk product
Osmo Power Gel Houtontgrijzer
4.8333333333333 van 5

(30 reviews)

langdurige-uv-bescherming

Verwijderd vergrijzing

natuurlijke-houtkleur

Biologisch afbreekbaar

Reinigen en ontgrijzen van houten terrassen en andere oppervlakken.

Overmorgen geleverd

Bekijk product

3 tips voor het beste resultaat

osmo_hero-image

1

Altijd testen

Osmo biedt u een groot assortiment van producten aan. Wij weten zelf dat het lastig is om het beste product voor uw hout te vinden. Daarom biedt Osmo gratis sachets(testers) om het product op uw hout uit te testen.

2

Kwasten

Wij raden aan het buitenhout met veel groeven te behandelen met een kwast of vloerborstel. De reden daarvoor is dat kwasten dieper in de nerven van het hout kunnen komen.

3

Bespaartip

Gebruik de Osmo Kwastenreiniger voor het reinigen van uw Osmo gereedschappen. Na het reinigen met dit product, kunt u de kwasten of ander gereedschap nog een keer gebruiken. Dit is zowel goed voor uw portemonnee als voor het milieu.

  • Deskundig advies, ook via WhatsApp
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Producten op basis van natuurlijke grondstoffen

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...