Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

kleurtinten

In 7 verschillende kleurtinten

Beschermt en kleurt in één product

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen Hardwax-Olie Farbig

 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
 • Hoog rendement, 1L = 30m2 behandelen
 • Gelijkmatige kleuring waarbij de houtnerf zichtbaar blijft
 • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
 • Beschermt tegen vocht en vuil

Beschrijving

Hardwax-Olie Farbig kleur

De Osmo Hardwax-Olie Farbig is ideaal voor de gelijkmatig gekleurde bescherming van houten vloeren, zoals eiken, essen en beuken. Kijk bij het kopje documenten of uw houtsoort ook geschikt is voor de behandeling met de Farbig. De Hardwax-Olie Farbig is een op natuurlijke oliën en wassen gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Na behandeling is het onschadelijk voor mens, dier en plant. Hierdoor kan het behandelde oppervlak door iedereen gebruikt kan worden, dit maakt het ook geschikt voor kinderspeelgoed. In totaal zijn er 7 verschillende kleuren van deze Hardwax-Olie met kleur. De Farbig zorgt voor een gelijkmatige kleuring van het hout, waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft. Bent u meer opzoek naar een (white) wash effect die nerven kleurt?, kijk dan naar de Osmo Olie-Beits.

Twee-laags systeem

De Hardwax-Olie maakt gebruik van een twee-laags systeem, de eerste laag trekt volledig in het hout. De tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout. De uitstraling die het oppervlak krijgt na behandeling is zeer decoratief.

De eerste laag wordt behandeld met de Osmo Hardwax-Olie Farbig, dit zorgt ervoor dat het hout een gelijkmatige kleur krijgt. Vervolgens adviseren wij om de tweede laag met de Osmo Hardwax-Olie Original af te werken. Als u voor deze optie kiest slijt naar verloop van tijd de transparante beschermlaag en niet de kleurlaag, waardoor kleurverschil uitblijft. Ook is het hierdoor makkelijk met een kleurloos onderhoudsproduct te onderhouden.

Door de Hardwax-Olie Farbig met kleur twee lagen aan te brengen krijgt u een meer gekleurde uitstraling, wij adviseren geen derde laag met de Hardwax-Olie Original aan te brengen.

 • Beschikbaar in de inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
 • 1L is circa voldoende voor 30 m2 bij één laag.

Farbig varianten

De Hardwax-Olie Farbig is in zeven verschillende kleuren verkrijgbaar:

 • Hardwax-Olie Farbig Wit 3040
 • Hardwax-Olie Farbig Licht grijs 3067
 • Hardwax-Olie Honing 3071
 • Hardwax-Olie Amber 3072
 • Hardwax-Olie Terra 3073
 • Hardwax-Olie Grafiet 3074
 • Hardwax-Olie Zwart 3075

Reiniging

Houten vloer

Wanneer je een vloer met de Osmo Hardwax-Olie behandelt, is het van belang dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van de houten vloer. Onze Osmo Wisch-Fix is het middel om de houten vloer mee te dweilen en te reinigen. Het is aan te raden dit wekelijks tot twee wekelijks te gebruiken. Het product bevat een klein aandeel ‘was’, dit zorgt er voor dat de vloer gevoed blijft.

Houten meubels, keuken- en werkbladen en vensterbanken

Andere oppervlaktes zoals meubels, keuken- en werkbladen en vensterbanken kunt u makkelijker schoonmaken met de Osmo Spray-Cleaner. Dit product is verdunde wisch-fix in een spray verpakking geschikter voor dagelijks gebruik.

Onderhoud

Na verloop van tijd kan het gebeuren dat looppaden en veelgebruikte stukken op het oppervlak gaan slijten. Dan is de Osmo Vloeibare Onderhoudswas- en reinigingsmiddel ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het verfrissen van slijtageplekken. Lees hier stap voor stap hoe een houten vloer onderhouden kan worden.

Osmo Tips & Tricks. Bekijk het filmpje over het voorkomen van aanzetten, dit zorgt voor een egaal resultaat op het hout.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een product van een ander merk raden wij aan altijd eerst te testen. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die doordrenkt zijn met het vloeibare product, na gebruik direct uitwassen of luchtdicht bewaren in een metalen container (gevaar van zelfontbranding). Na droging kunnen de doeken worden weggegooid in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Farbig zeer dun aanbrengen met een Roller of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag dun aanbrengen met de Hardwax-Olie Original Kleurloos.

6. Droging tweede laag in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Dit product creëert een gelijkmatige transparante kleuring. Het zorgt ervoor dat het hout een egaal doorzichtige kleuring krijgt. Hierdoor krijgt het gehele oppervlak bijvoorbeeld een lichte grijs kleur.

De Hardwax-Olie Farbig droogt zijdemat op. Wilt u het liever een andere glansgraad hebben? Dan kunt u de Hardwax-Olie Original als tweede laag aanbrengen.

Op onbehandeld of kaal geschuurd hout zijn twee lagen aanbevolen. Eerst 1 laag van de Hardwax-Olie Effect Natural en als tweede laag de Osmo Hardwax-Olie Kleurloos. Met deze producten zorgt u voor de beste bescherming van het oppervlak.

In de toekomst zal het oppervlak dan slijten in de kleurloze laag, waardoor het makkelijk is bij te werken met een kleurloos product zonder dat er kleurverschillen ontstaan. Wanneer er twee lagen van de Farbig worden aangebracht wordt het oppervlak meer gekleurd (meer dekkend).

Nee, omdat de eerste laag de kleur bepaald. De Original zorgt er wel voor dat het hout iets meer gaat spreken, de nerven komen iets meer naar voren.

Nee, als u een derde laag gaat aanbrengen is er een grote kans dat deze laag niet zal hechten.

Dit kan met de Osmo Roller of een Osmo kwast. Een kwast is handig voor de hoekjes en de randjes van het oppervlak. De roller is handig voor de grote stukken. Breng het product dun aan op het hout en rol deze goed uit, dit voorkomt aanzetstrepen. U kunt het filmpje bekijken op deze pagina, hierin wordt precies uitgelegd hoe het kan worden aangebracht. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product.

Het product heeft een rendement van 30m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Hardwax-Olie u nodig heeft.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol de Osmo goed uit.

ca. 24 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen. Eigenlijk op al het hout voor binnen.

Een oppervlak dat is behandeld met Hardwax-Olie moet ook worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix, dit middel bevat een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Hardwax-Olie.

Echter is dit niet ons advies. Als u Osmo over een ander merk wilt aanbrengen is het verstandig om dit met een kleurloos product van de Hardwax-Olie of Onderhoudsolie.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Ja, bij plaatselijke krassen of slijtage plekken kunt u de desbetreffende plank aftapen en schuren met korrel 120. Kijk dan of de plank egaal is. Als dat is kunt u een nieuwe laag Hardwax-Olie Original aanbrengen.
Het kan zijn dat er ook wat kleur wordt weggeschuurd. Breng dan nog een laagje farbig aan met een pluisvrije doek en poets dan 20 minuten het overtollig product weg met de houtnerf mee. De toplaag kan dan met de Hardwax-Olie Original behandeld worden.

Wanneer de plank grover geschuurd moet worden kunt u dat doen met eerst korrel 40 dan 80 en eindigen met korrel 120. Daarna kunt u eerst een laag Hardwax-Olie Farbig aanbrengen en als tweede laag de Hardwax-Olie Original.

Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

Wanneer het oppervlak is opgedroogd kunnen fouten ook plaatselijk hersteld worden. Tape de desbetreffende plank af en schuur deze met korrel 120. Poets daarna een nieuwe laag Hardwax-Olie Farbig op het hout. Poets na 20 minuten het overtollige product weg met de houtnerf mee.

Ja al deze ondergronden kunnen worden behandeld met de Hardwax-Olie.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Net behandelde oppervlakken zijn toegankelijk zodra de Hardwax-Olie ca. 24 uur heeft gedroogd. Meubels met poten, waardoor de lucht eronder kan circuleren, kunnen ook na ca. 24 uur worden teruggeplaatst. Voorwerpen waar de lucht niet onder kan circuleren, zoals vloerkleden, dienen 2 weken niet op de vloer te worden geplaatst, de Hardwax-Olie moet eerst volledig uitgehard zijn.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 30m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd ca. 24 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5 liter Prijs per m2 €1,87
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Geschiktheid per houtsoort
Productinformatieblad
Osmo Hardwax-Olie Farbig Thumbnail
houten vloer olien

Houten vloer oliën

Thumbnail_Video 4 - 7 grootste missers 2

7 tips om je vloer te oliën

Wat anderen vinden van Osmo Hardwax-Olie Farbig

Osmo tweedekans

Misschien minder mooi, maar net zo goed! Soms hebben wij een product dat retour komt en een deuk heeft opgelopen tijdens het transport. Of een blik is open gemaakt zonder deze te gebruiken. Het zou zonde zijn om deze blikken niet meer te verkopen terwijl er met het product zelf niets aan de hand is.

Dus wat is er nou groener dan dat wij deze producten graag willen verkopen. Vandaar dat je nu een tweedekans kunt bestellen! Het uiterlijk is iets beschadigd maar de binnenkant is helemaal goed.

Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties