Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

unieke-olie-was-combinatie

Speciaal voor hardhout

Optimaal voor de opname van hardhoutsoorten

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

Bijvoorbeeld tegen koffie, water en wijn

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

Voordelen Osmo Blanke Was

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Speciaal voor inhoudsstofrijke tropische hardhoutsoorten
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Beschermt tegen vocht en vuil

Beschrijving

Osmo Blanke Was

De Osmo Blanke Was is het product om hardhout en tropische houtsoorten mee te behandelen. Dit zijn over het algemeen donkere houtsoorten, die vettiger zijn dan andere houtsoorten. Voorbeelden van deze houtsoorten zijn Meranti, Wengé en Merbau, in het kopje documenten vindt u de verschillende houtsoorten met de geadviseerde afwerking voor uw houtsoort. Hardhoutsoorten (tropische houtsoorten) hebben vaak de eigenschap, dat zij lastiger producten zoals Osmo Hardwax-Olie opnemen. Daardoor heeft Osmo de Blanke was bedacht, deze is geschikt voor de meeste hardhoutsoorten.

Osmo Blanke Was is een op olie en was gebaseerd product maar met een minimaal aandeel was. Dit komt ten goede voor de hardhoutsoorten, omdat deze al wat vettiger zijn van zichzelf. Door het kleine aandeel was is het voor de hardhoutsoorten makkelijker om de Blanke Was op te nemen. Vanwege de goede waterafstotende werking is het ook zeer geschikt voor de behandeling van hout in vochtige ruimtes, zoals keukens, badkamers en zwembaden. Na behandeling beschermt de hardhoutolie tegen slijtage, vuil en vochtigheid en is plaatselijk bij te werken.

Belangrijk: Maak altijd eerst een testje op het houtoppervlak, om te kijken of de vloer het product goed opneemt en om te zien wat het resultaat wordt.

1 liter is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag, dit hangt sterk af van de houtsoort.

Onderhoud Osmo Blanke Was

Na de behandeling met de Osmo Blanke Was is het van belang dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van de houten vloer. De Wisch-Fix is het middel om de houten vloer mee te dweilen en te reinigen. Het product bevat een klein aandeel was, dit zorgt er voor dat de vloer gevoed blijft. Het is aan te raden dit wekelijks tot tweewekelijks te gebruiken. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat looppaden en veelgebruikte delen van het oppervlak gaan slijten. In deze situatie is de Vloeibare Onderhoudswas- en reinigingsmiddel is ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het opfrissen van slijtageplekken en het verwijderen van vetvlekken. Lees hier hoe een vloer die behandeld is met blanke was onderhouden moet worden.

Osmo Tips & Tricks. Bekijk het filmpje over het voorkomen van aanzetten, dit zorgt voor een egaal resultaat op het hout.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Blanke Was moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

3. De eerste laag Blanke Was dun aanbrengen met een Microvezelroller of Kwast/ Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Rol of kwast het product goed uit. Breng het altijd met de planken en de houtnerf mee.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag bedraagt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Tweede afwerklaag dun en gelijkmatig aanbrengen met een Microvezelroller of Kwast/ Vloerborstel.

7. Droging in ca. 12 uur; zie punt 5.

De Osmo Blanke Was is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van hardhoutsoorten. Deze is namelijk dunner dan de Hardwax-Olie en kan daardoor makkelijker opgenomen worden. Hardhout heeft namelijk de eigenschap om lastiger product op te nemen.

Wij noemen dit een wetlook effect. Het product benadrukt de kleur van het hout. Na behandeling wordt het donkerder van kleur, het hout kleurt alsof het nat is gemaakt. Dit kunt u zelf ook testen met een beetje water.

Voordat u de Blanke was gaat aanbrengen is het van belang dat het hout kaal geschuurd of onbehandeld is. Verwijder al het stof met een droge doek.

Om het hout kaal te schuren dient u de vloer te schuren met 3 verschillende korrelgroottes. Eerst met korrel 40, dan 80 en eindig met korrel 120.

Gaat u alleen renoveren, dan is het opschuren met korrel 120 voldoende. Breng dan maximaal 1 laag aan op het hout.

Nee, als u een derde laag gaat aanbrengen is er een grote kans dat deze laag niet zal hechten.

Dit kan met de Osmo Roller of een Osmo kwast. Een kwast is handig voor de hoekjes en de randjes van het oppervlak. De roller is handig voor de grote stukken. Breng het product dun aan op het hout en rol deze goed uit, dit voorkomt aanzetstrepen. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product. Let op: het is heel belangrijk om altijd een test te maken od het gewenste resultaat wordt bereikt en of de hechting van het product goed is.

Het product heeft een rendement van 24m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Blanke Was u nodig heeft.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol de Osmo goed uit.

8 tot 12 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen.

Een oppervlak dat is behandeld met Blanke Was moet ook worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix, dit middel bevat een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden.

Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Blanke Was.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar

 

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Wanneer u een nieuwe laag op het hout wilt aanbrengen en het hout is al behandeld met heeft u twee opties.

  1. Reinigen met de Osmo Intensiefreiniger en daarna behandelen met de Osmo Onderhoudsolie.
  2. Schuren met korrel 120. En daarna een nieuwe dunne laag aanbrengen met een Microvezelroller of kwast/ vloerborstel.

Beide opties moeten altijd eerst getest worden uitgevoerd op een onopvallende plaats.

Ja, bij plaatselijke krassen of slijtage plekken kunt u de desbetreffende plank aftapen en schuren met korrel 120. Kijk dan of de plank egaal is. Als dat is kunt u een nieuwe laag Osmo Blanke Was aanbrengen.

Wanneer de plank grover geschuurd moet worden kunt u dat doen met eerst korrel 40 dan 80 en eindigen met korrel 120. Daarna kunt u twee dunne lagen Osmo Blanke Was aanbrengen.

Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

Wanneer het oppervlak is opgedroogd kunnen fouten ook plaatselijk hersteld worden. Tape de desbetreffende plank af en schuur deze met korrel 120. Poets daarna een nieuwe laag Hardwax-Olie 3041 op het hout. Poets na 20 minuten het overtollige product weg met de houtnerf mee.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Net behandelde oppervlakken zijn toegankelijk zodra de Blanke Was ca. 24 uur heeft gedroogd. Meubels met poten, waardoor de lucht eronder kan circuleren, kunnen ook na ca. 24 uur worden teruggeplaatst. Voorwerpen waar de lucht niet onder kan circuleren, zoals vloerkleden, dienen 2 weken niet op de vloer te worden geplaatst, de Hardwax-Olie moet eerst volledig uitgehard zijn.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 24m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd 8-12 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5 liter Prijs per m2 €1,67
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
Noten, Jatoba, Merbau, Okoume, Suar, Olijf Houtsoort (Tropisch) hardhout
Voor meubels raden wij Osmo TopOil aan Oppervlakken Vloer, trap, plafond, meubels
MSDS Veiligheidsblad
Geschikt per houtsoort
Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Blanke Was

Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties