jatoba vloer banner

Jatoba Vloer

Jatoba Vloer behandelen

Osmo Blanke Was

Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Inhoudsmaten

Tropisch hout

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

De Osmo Blanke Was is hét product om een Jatoba Vloer mee te behandelen. Het product is speciaal afgestemd op tropische houtsoorten. De Blanke Was geeft een langdurige bescherming tegen vocht en vuil en is makkelijk te onderhouden.

Voordelen Osmo Blanke Was

 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
 • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
 • Speciaal voor inhoudsstofrijke tropische hardhoutsoorten
 • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
 • Beschermt tegen vocht en vuil

Benodigdheden voor het behandelen van een Jatoba vloer

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Jatoba Vloer kenmerken

Vloeren die zijn gemaakt van Jatoba hout zijn vaak makkelijk te herkennen. Zijn kenmerkende kleur combinatie van oranje, rood en bruin komt sterk naar voren. Jatoba hout is een tropische houtsoort, deze houtsoort komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Deze houtsoort is afkomstig van de Hymenaea, die behoort tot de vlinderbloemenfamilie.

Jatoba is een erg harde houtsoort, dit maakt het hout zeer slijtvast. Het hout is hierdoor uitermate geschikt voor het gebruik als vloer.

Jatoba houten vloer behandelen met Osmo

Het behandelen van een Jatoba vloer kan met Osmo. Omdat deze houtsoort een tropsische houtsoort is bevelen wij aan om het hout te behandelen met de Osmo Blanke Was. Osmo Blanke Was, ook wel hardhoutolie genoemd is hét product om inhoudstofrijke hardhoutsoorten te behandelen. Tropische houtsoorten, zoals Jatoba hebben vaak de eigenschap om wat lastiger producten, zoals olie op te nemen. De Osmo Blanke Was is een op olie en was gebaseerd product, maar dan met een minimaal aandeel was. Door het kleine aandeel wassen is het voor de Jatoba vloer makkelijker om de Blanke Was op te nemen. De Blanke Was is kleurloos en creëert een wetlook effect op de Jatoba vloer. Het zal het hout iets donkerder maken. Door het hout nat te maken kunt u het kleur-effect zien van de Blanke Was.

Ga je buiten aan de slag met Osmo? Lees dan eerst ons uitgebreide kenniscentrum artikel over houtolie voor buiten.

Jatoba vloer lichter maken

Wanneer een Jatoba houten vloer wordt geschuurd, wordt de kleur van het hout lichter. Omdat het met Osmo alleen mogelijk is om Jatoba hout met de kleurloze Blanke Was te behandelen wordt deze na de behandeling weer donkerder van kleur. Het is daarom niet mogelijk om een Jatoba houten vloer met een lichte kleur te behandelen. Een Jatoba vloer behandelen met een product met witpigment erin kan zorgen voor een zeer ongelijkmatige opname waarmee een witte waas kan ontstaan.

Jatoba houten vloer schuren

Heeft u een behandelde houten vloer? En wilt u deze gaan schuren en behandelen. Dan is het raadzaam om de volgende schuurgangen aan te houden: begin met korrel 40, dit is een grove korrel die de oude behandeling verwijderd. Gebruik daarna korrel 80 en eindig met korrel 120 om het mooi egaal te schuren.

Na het schuren dient het stof te worden verwijderd door middel van een stofzuiger. Het hout hoeft niet ontvet te worden of te worden schoon gemaakt met water.

Gebruiksaanwijzing Jatoba Vloer behandelen

 1. De Blanke was 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
 2. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
 3. De eerste laag Blanke Was aanbrengen op het onbehandelde hout met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.
 4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 5. De droging van de eerste laag bedraagt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
 6. Tweede afwerklaag aanbrengen met een microvezelroller of vloerborstel/ kwast. Vervolgens de overtollige Olie afvegen met een fleecepad of niet pluizende doek.
 7. Droging in ca. 12 uur; zie punt 3. Let op: breng de Blanke was altijd met een zeer dunne laag aan.

Jatoba vloer onderhoud

Na behandeling is het aan te raden om de Jatoba vloer te onderhouden, dit verlengt de kwaliteitsduur van de behandeling. Dweil de vloer 1 keer per week/ per twee weken met de Wisch-Fix. Dit middel wordt gemengd in het dweilwater. De jatoba vloer met het mengsel klamvochtig dweilen.

Als u last krijgt van slijtage plekken is de Osmo Vloeibare Onderhoudswas het juiste middel. Dit product poetst u simpel op deze slijtage plekken, waardoor deze zullen verminderen.

Producten voor het onderhouden van een Jatoba vloer

Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Vanaf 30,95

Vanaf 30,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Vloeibare Onderhoudswas alle inhoudsmaten

Vanaf 27,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...