Osmo Natuurlijke Olie Beits

beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

Bestand tegen weersinvloeden

kleurtinten

In 19 kleuren en 1 kleurloos mat verkrijgbaar

Transparant effect, grond en toplaag in één

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

 • Grond- en afwerklaag in 1
 • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
 • Openporig en ademend
 • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
 • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Beschrijving

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

De Osmo Natuurlijke Olie-Beits is een op olie en was gebaseerd product. Na behandeling wordt er een beschermd oppervlak gecreëerd en blijft de houtstructuur zichtbaar. Het oppervlak is dan bestand tegen water en vuil. Deze Buitenbeits is zeer veelzijdig te gebruiken, zo kan het worden aangebracht op: schuttingen, deuren, carports, houten gevels, balkons, houten terrassen, palen, pergola’s, tuinmeubels en tuinhuisjes, eigenlijk dus al het buitenhout.

Doordat de Osmo Natuurlijke Olie-Beits zowel als grond en als afwerklaag gebruikt wordt is het zeer gebruiksvriendelijk en heb je aan één product voldoende voor een volledige behandeling. Er hoeven dus niet meerdere producten aangeschaft te worden. De Natuurlijke Olie Beitsen met een kleurpigment bieden een bescherming tegen Uv-straling van de zon, de kleurloze variant (701, Mat) doet dit niet. Wanneer hout niet beschermd wordt tegen Uv-stralen wordt het hout grijs. Om deze grijze kleur van het hout te verwijderen kunt u de Power-Gel (houtontgrijzer) gebruiken.

Matte toplaag

Wanneer de ondergrond van het hout de olielaag niet gelijkmatig opneemt ontstaat een oneven kleurbeeld. Voor een verbeterde, gelijkmatige en mattere toplaag adviseren wij het nabehandeling met de Natuurlijke Olie-Beits 701 (kleurloos, mat) aan. Daarmee worden blazende oppervlakken mat en ontstaat een gelijkmatig en elegant beeld.

Beits op basis van Olie

De Natuurlijke Olie-Beits (Buitenbeits) van Osmo is gemaakt op olie basis. Dit zorgt ervoor dat het hout beschermt wordt van binnenuit en dat het oppervlak kan blijven ademen. Na behandeling is het hout beschermt tegen zon, regen en wind. Daarbij kan het houtoppervlak eenvoudig en plaatselijk bijgewerkt worden.
Andere beitsen zijn gemaakt op waterbasis. Dit zorgt ervoor dat op het hout niet goed is beschermd tegen water of dat het hout niet goed kan ademen. Dit kan ervoor zorgen dat de laag op het hout minder beschermd is en dat het hout gaat scheuren of afbladderen.

Natuurlijke Olie-Beits voor hout

De Natuurlijke Olie-Beits is erg geschikt voor de behandeling van een schutting en ander buiten hout. Dankzij de vele varianten van dit product is er een grote keuze mogelijkheid. Zo is er een zwarte beits (712), een witte beits (900) en een grijze beits (903, 905, 906 of 907). De Schutting Beits kan met twee lagen worden aangebracht, waarna het bestand is tegen vocht en zon. Na behandeling blijft de houtstructuur zichtbaar, wat voor een mooi resultaat zal gaan zorgen.

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 26 m2 bij één laag

Let op: oud hout of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Osmo Natuurlijke Olie Beits nodig is dan aanbevolen.

Tip: schaf altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Beits.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Natuurlijke Olie-Beits aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

De kleurloze variant (701) creëert een matte wet-look effect. Het product benadrukt de kleur van het hout, het wordt na behandeling donkerder van kleur. Wanneer u het onbehandelde hout nat maakt kunt u de uitstraling zien, die de kleurloze variant creëert. De varianten met kleur creëren een transparante niet dekkende kleur. De behandeling kleurt het hout naar de kleur van het de olie.

Alle varianten met kleurpigment beschermen het hout tegen Uv-straling. De 701 kleurloos doet dit dus niet. Bij deze variant zal het hout sneller vergrijzen dan bij een variant met kleurpigment.

De Natuurlijke Olie-Beits is bedoelt voor het behandelen van terrassen, tuinmeubelen en palen. Het product mag natuurlijk ook op al het andere hout buiten aangebracht worden.

Als u alleen de Natuurlijke Olie-Beits aanbrengt zijn twee dunne lagen op onbehandeld hout voldoende. Voor renovatie is vaak 1 laag voldoende.

Nee, twee lagen zijn voldoende. Wanneer u meer dan twee lagen aanbrengt, is er kans dat de Natuurlijke Olie-Beits niet hecht.

U kunt het product aanbrengen met een borstel of een kwast. De kwast is handig voor de randjes en de borstel is handig voor de grotere stukken van het oppervlak. Breng de olie dun aan op het oppervlak en kwast deze goed uit, zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak.

Op nieuw en geschuurd hout heeft de Natuurlijke Olie-Beits een verbruik van 26m2 per 1L. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel liter u nodig heeft. Oud hout of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Natuurlijke Olie-Beits nodig is dan aanbevolen. Schaf daarom altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Natuurlijke Olie-Beits.

Breng het product aan in de richting van de houtnerf. Kwast vervolgens het product goed uit met de plank en houtnerf mee.

De droogtijd bedraag tussen de 10 tot 12 uur, bij ℃/ 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd.

Ja, van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een product op waterbasis, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Natuurlijke Olie-Beits.

De Natuurlijke Olie-Beits kan op alle buiten houtsoorten aanbracht worden, zowel zachthout- als hardhoutsoorten.

De varianten met kleurpigment drogen zijdemat op. Als u een matte uitstraling wilt kunt u de tweede aanbrengen met de kleurloze Natuurlijke Olie Beits 701 mat.

10° C (minimaal)

Wanneer u ziet dat het behandelde hout minder mooi wordt, kunt u een nieuwe laag van de Natuurlijke Olie-Beits aanbrengen. Van tevoren kunt u het hout reinigen met de Osmo Power-Gel. U hoeft het oppervlak niet te schuren voor het bijwerken van het hout.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Wanneer het hout goed is behandeld met de Natuurlijke Olie-Beits gaat dit wel 3 tot 6 jaar mee. Wij adviseren elk jaar even te kijken of de behandeling nog naar wens is, als dit niet zo is kunt u het weer bijwerken.

Het is aan te raden om het hout van tevoren te reinigen met de Osmo Power-Gel. Dit zorgt ervoor dat het hout weer schoon is. Daarna kan het oppervlak bijgewerkt worden met 1 laag. Het is verstandig om hetzelfde product te kiezen waar het hout al mee behandeld is.

Het hout mag maximaal een vochtgehalte van 20% hebben.

Als het buiten hout vergrijsd is, is het aan te raden dit eerst te ontgrijzen. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven komt. Als dit niet gebeurt blijft de grijze kleur onder de olie zitten en blijf je altijd een grijze tint zien. Het ontgrijzen van het hout kan met de Osmo Power-Gel.

Het is aan te raden om nieuw hout eerst ongeveer 6 weken te laten verweren buiten. Het hout moet wennen aan buiten en aan de verschillende weertypen zoals: zon en regen. Het verweren zorgt ervoor dat het hout beter de olie kan opnemen en dat de behandeling beter blijft zitten op het hout.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 26m2 per liter
De droogtijd hangt af van de ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid Droogtijd +- 8 - 12 uur
De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur bij 23 °C en 50% relatieve luchtvochtigheid bedraagt de droogtijd 12 uur Verwerkingstemperatuur 10 °C (minimaal)
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5L Prijs per m2 €1,81
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Buitenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Waardering 4.6086956521739 van 5 sterren
23 Beoordelingen
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %
4.6086956521739 van 5

(23 reviews)

23 beoordelingen voor Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Beoordeling toevoegen

Gebruik een van de toegestane bestandstypen: jpg,png.

  • Deskundig advies, ook via WhatsApp
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Producten op basis van natuurlijke grondstoffen
  Osmo Natuurlijke Olie Beits

  Osmo Natuurlijke Olie-Beits

  Vanaf 39,95