grijze beits voor buiten

Grijze beits buiten Bescherming voor buitenhout

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Om hout grijs te beitsen zijn er verschillende varianten en uitstralingen mogelijk. Zo kan het hout met een transparante grijze kleur behandeld worden, maar ook een grijze dekkende uitstraling is mogelijk. Deze grijze beitsen zijn zeer geschikt voor het behandelen van schuttingen, gevels, terrassen tuinhuisjes en tuinmeubelen. Welke mogelijkheden er zijn en waar opgelet moet worden bij het kiezen van de juiste beits leest u hieronder.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Benodigdheden voor het grijs beitsen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95

Vanaf 49,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 14,95

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Waarom hout grijs beitsen?

Wanneer hout behandeld is met een Osmo grijze beits is het beschermt tegen regen, zon en vuil. De behandeling zorgt voor een egale grijze beschermlaag. Wanneer hout niet behandeld is zal het naar verloop ook vergrijzen. Het nadeel van het laten vergrijzen door de zon is dat het niet egaal zal vergrijzen. De delen die het meest in de zon staan zullen sneller gaan vergrijzen dan delen die meer in de schaduw staan. Dit zal een zeer ongelijke kleuring creëren. Ook is er een kans dat het hout gaat scheuren, omdat het niet behandeld is.

Met een behandeling met de Osmo Beits zal het egaal grijs kleuren en zal het hout niet gaan scheuren. De behandeling zorgt voor een langere levensduur van het hout.

Grijze Beits op Olie-basis

Alle producten van Osmo Nederland zijn gemaakt van natuurlijke oliën. Dit zorgt ervoor dat het hout langer beschermd is en dat het niet kan gaan scheuren of bladderen. Een ander groot voordeel van Osmo is het plaatselijk bijwerken zonder te hoeven schuren en dat het hout kan blijven ademen. Ook het aanbrengen van een nieuwe laag grijze beits kan zonder te hoeven schuren.

Beitsen op waterbasis moeten vaker worden bijgewerkt en deze kunnen gaan bladderen. Ook bieden beitsen op waterbasis een minder goede bescherming tegen Uv-straling en vocht. Bij het aanbrengen van een nieuwe laag van waterbeits dient er van tevoren geschuurd te worden.

Beits transparant grijs

De Osmo Natuurlijke Olie Beits zorgt voor een transparante en dus niet dekkende grijze uitstraling. Van dit product zijn er 4 verschillende grijstinten beschikbaar: 903, Basaltgrijs – 905, Patina – 906, Parelgrijs – 907, Kwartsgrijs. De Natuurlijke Olie Beits zorgt voor een egale grijze behandeling. Dit product creëert een egale vergrijsde uitstraling die bescherming biedt tegen Uv-straling en vocht.

Natuurlijke Olie Beits, transparante uitstraling

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 903 Basaltgrijs Kleurvoorbeeld

Natuurlijke Olie Beits

903, Basaltgrijs

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

Natuurlijke Olie Beits

905, Patina

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 906 Parelgrijs Kleurvoorbeeld

Natuurlijke Olie Beits

906, Parelgrijs

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 907 Kwarts grijs Kleurvoorbeeld

Natuurlijke Olie Beits

907, Kwartsgrijs

Beits grijs dekkend

Naast een transparante uitstraling is het ook mogelijk om een dekkende uitstraling te creëren. Hiervoor is de Osmo Landhuisverf het juiste product. Deze verf op olie basis creëert een dekkende uitstraling die bescherming biedt tegen vocht, vuil en Uv-straling. Er zijn 5 verschillende grijstinten verkrijgbaar van de Landhuisverf: 2704, Steengrijs – 2708, Kiezelgrijs – 2716, Antracietgrijs – 2735 Lichtgrijs – 2742 Verkeersgrijs.

Landhuisverf, dekkende uitstraling

Osmo Landhuisverf 2704 Steengrijs Kleurvoorbeeld

Landhuisverf

2704, Steengrijs

Osmo Landhuisverf 2708 Kiezelgrijs Kleurvoorbeeld

Landhuisverf

2708, Kiezelgrijs

Osmo Landhuisverf 2716 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld

Landhuisverf

2716, Antracietgrijs

Osmo Landhuisverf 2735 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

Landhuisverf

2735, Lichtgrijs

Osmo Landhuisverf 2742 Verkeersgrijs Kleurvoorbeeld

Landhuisverf

2742, Verkeersgrijs

Welke houtsoorten behandelen met grijze beits?

Zowel de Natuurlijke Olie Beits als de Landhuisverf kunnen worden aangebracht op al het hout buitenshuis. Denk hierbij aan harde houtsoorten zoals: Afzelia, Bankirai en Douglas. Maar ook zachte houtsoorten zoals: Eiken, vuren en grenen.

Grijze beits voor eikenhout

Eikenhout kan zeer goed behandeld worden met een van de grijze beitsen van Osmo. Het is altijd verstandig om eikenhout eerst zes weken te laten verweren. Het eikenhout moet namelijk wennen aan de buitenlucht. Na het laten verweren van het hout kan het worden ontgrijsd met de Osmo Power-Gel en daarna worden behandeld met een grijze beits naar keuze.

Grijze beits voor steigerhout

Ook steigerhout kan worden behandeld met een dekkende of transparante beits. Na behandeling zal het steigerhout een mooie grijze look krijgen. Naast de mooie uitstraling is het hout ook beter beschermd, waardoor je langer plezier hebt van het hout.

Grijze beits aanbrengen op het hout

  1. De Grijze Beits 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de oliën en kleurpigmenten namelijk gescheiden. Maak altijd eerst een test op een onopvallende plaats om te kijken of het resultaat het gewenste effect geeft.
  1. De eerste laag Grijze Beits dun aanbrengen met een Kwast, Microvezelroller of Borstel op het nieuwe of geschuurde hout. Breng de Beits dun aan en rol/kwast deze goed uit.
  1. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
  1. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
  1. Tweede afwerklaag aanbrengen op dezelfde wijze als de eerste laag. Ook deze laag laten drogen bij goede ventilatie, zoals bij stap 4.

Landhuisverf aanbrengen

Osmo Landhuisverf Aanbrengen Youtube Thumbnail

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...