vlonder schoonmaken

Vlonder schoonmaken Vlonder schoonmaken met natuurvriendelijke producten

Osmo Power-Gel Houtontgrijzer

Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Osmo Power-Gel Hout Ontgrijzer

Reinigen en ontgrijzen van houten terrassen en andere houten oppervlakken buitenshuis.

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Een vlonder schoonmaken zorgt ervoor dat de vlonder weer zijn mooie uitstraling meekrijgt. Ook is het mogelijk om vergrijsde vlonders te ontgrijzen, dus de grijze gloed van het terras te verwijderen. De schoonmaakartikelen van Osmo verwijderen naast de grijze laag ook algen en schimmels. Dit zorgt er mede voor dat de vlonder minder glad wordt.

Voordelen Power-Gel (hout ontgrijzer)

  • Laat het natuurlijke karakter van het onbewerkte hout naar voren komen
  • Reinigt en ontgrijst het oppervlak
  • Het product is biologisch afbreekbaar
  • De frisse, warme kleurtonen worden opnieuw zichtbaar
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Benodigdheden voor een houten vlonder schoonmaken

Osmo Terrasreiniger

Osmo Terrasreiniger

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Houten vlonder schoonmaken

Voor verschillende schoonmaakprojecten zijn verschillende producten nodig. Voor het regelmatig schoonmaken van een houten vlonder is de Osmo Terrasreiniger het juiste artikel. De Terrasreiniger meng je eenvoudig met een water in een emmer. Dankzij het hoge rendement van de Terrasreiniger kun je met 1L wel 100m2 vlonder schoonmaken. Zowel behandeld als onbehandeld hout kan worden schoongemaakt met de reiniger. Het product verwijderd vuil van de vlonder, ook vermindert het algen en schimmels. De Terrasreiniger bevat plantaardige oliën en zepen, daarmee is het een natuurvriendelijk product.

Vergrijsde vlonder schoonmaken

Heb je een vergrijsde vlonder in de tuin liggen? En wil je deze schoonmaken? Dan is de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer hiervoor het juiste product. Deze Gel kwast je eenvoudig op de vlonder, laat je 20 minuten intrekken en vervolgens schrob je de gel met veel water, waarna de vergrijzing zal verdwijnen. Na het schoonmaken met de Power-Gel zal de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven komen. Wil je dat de vlonder niet meer gaat vergrijzen? Behandeld de vlonder dan met een van de Osmo Terras-Oliën. De Power-Gel bevat biologisch afbreekbaar oxaalzuur en is vrij van oplosmiddelen, chloorverbindingen en aminen. Zorg er ibij de Power-Gel altijd voor dat stenen en tegels worden afgedekt. Als de Power-Gel op deze delen terecht komt, zal schone vlekken achterlaten op de tegels.

Gladde vlonders schoonmaken en stroef maken

Naast dat de Power-Gel de vergrijzing van het hout schoonmaakt dient het ook als middel voor het verwijderen van algen en schimmels. Deze schimmels ontstaan door vocht en zorgen ervoor dat vlonders glad worden. Door de vlonder schoon te maken met de Power-Gel verwijder je algen en schimmels, waardoor de vlonder stroever zal worden.

Wil je de vlonder echt antislip maken? Dan is het aan te raden om de Osmo Terras-Olie Anti-Slip aan te brengen. Deze antislip olie zorgt ervoor dat het hout stroever wordt, dit voorkomt uitglijden en vallen door te gladde vlonders. Wil je de Antislip Olie aanbrengen? Zorg er dan altijd eerst voor dat het hout is behandeld met een Terras-Olie met kleur. De Antislip olie kan niet worden aangebracht op kaal of onbehandeld hout.

Schoonmaken hardhouten vlonder

Het grote voordeel van de producten van Osmo is dat deze geschikt zijn voor alle soorten hout. De Power-Gel en de Terrasreiniger zijn dus geschikt voor zowel zachte- als hardhouten vlonders. Voorbeelden hiervan zijn vlonders gemaakt van: Bankirai, Douglas, Vuren, Massaranduba en Garapa.

Vergrijsde vlonder

Vergrijsd terras

Ontgrijsde vlonder

Ontgrijsd terras met power-gel

Vlonder schoonmaken met azijn

Wij raden niet aan om vlonders schoon te maken met bijvoorbeeld een schoonmaakazijn. Deze producten zijn niet bedacht en geschikt voor het schoonmaken van hout. Let ook op met allesreinigers en ammonia. Deze producten kunnen het hout echt beschadigen en lelijke vlekken achterlaten op de houten vlonder. Maak daarom altijd vlonders schoon met producten die hiervoor zijn ontwikkeld. Deze producten zullen hout niet beschadigen en doen precies waarvoor zij zijn ontwikkeld; houten vlonders schoonmaken.

Vlonder schoonmaken met groene zeep

Groene zeep is een natuurlijk middel om houten vlonders mee schoon te maken. Je mengt de groene zeep met water. Het nadeel van groene zeep is, dat het minder effectief is dan bijvoorbeeld de Osmo Terrasreiniger. Je zou dan vaker het mengsel van groene zeep en water moeten aanbrengen om de vlonder schoon te houden.

Vlonders schoonmaken met hogedrukreiniger

Wij adviseren niet om een hogedrukreiniger te gebruiken om een vlonder mee schoon te maken. Het is wel een effectieve manier om het hout mee schoon te maken, maar het nadeel is dat je het hout ook kapot spuit. Met de hogedrukreiniger spuit je de zachte delen van het hout kapot, waardoor algen en schimmels sneller in de open poriën van het hout kunnen treden. Wil je het hout schoonmaken? Gebruik dan de Osmo Terrasreiniger, voor het eenvoudig schoonmaken van een houten vlonder.

Power-Gel aanbrengen

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...