Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

voedselveilig

Na droging voedsel veilig

Onschadelijk voor mens, dier en plant

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

Bijvoorbeeld tegen koffie, water en wijn

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Beschrijving

Osmo TopOil

De TopOil ook wel meubelolie genoemd, is het product voor de bescherming van meubeloppervlakken, keukens, aanrechtbladen en werkbladen. De TopOil is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Het beschermt tegen vocht en vuil. Het is dus niet erg als er een glas rode wijn valt op het tafelblad, de wijn blijft op de behandeling liggen en kan dus gemakkelijk worden verwijderd. Daarnaast is de TopOil makkelijk bij te werken en te onderhouden. De TopOil kan op verschillende manieren worden aangebracht. Dit kan met een kwast of een roller twee dunne lagen worden aangebracht. Tevens kan er van de TopOil 3 of 4 lagen worden aangebracht met de Osmo Pads of met Poetsdoeken. Meer informatie over het aanbrengen van het product leest u bij het kopje ‘gebruiksaanwijzing’.

TopOil kleur of kleurloos

Er zijn zeven varianten van de TopOil, vijf hiervan bevatten pigment, de andere twee zijn kleurloos. Door het onbehandelde houtoppervlak nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met Osmo TopOil 3058 en de 3028, dit zijn de kleurloze varianten. Na de behandeling wordt een permanente wet-look gecreëerd. Bij gebruik van de 3058 op donkere ondergronden en tropische houtsoorten, raden wij expliciet aan om eerst een test te maken. In sommige gevallen kan dan beter de 3028 kleurloos zijdemat worden gebruikt. Ook bij gebruik van de 3028 adviseren wij om eerst een test te maken op het hout.

De andere vijf varianten zijn ideaal voor de gekleurde bescherming van houtoppervlakken zoals meubels en keukens te behandelen. De TopOil 3068 bevat een klein aandeel wit pigmenten, wat zorgt voor een “onbehandelde uitstraling”. De witpigmenten in dit product zorgen ervoor dat de lichte kleur bij lichte houtsoorten behouden blijft. Samen met een van de kleurloze varianten zorgt deze behandeling dus voor de onbehandelde uitstraling.

De TopOil 3061 Acacia bevat een donkerbruin pigment. Verder bevat de TopOil 3037 Wit iets meer wit pigmenten dan de 3068 Natural, waardoor de behandeling iets witter wordt. De TopOil 3038 Terra en 3039 Grafiet bevatten net als de Acacia donkere pigmenten. De TopOil met kleur (rollend of kwastend) kan op twee manieren worden aangebracht: de eerste laag aanbrengen met het product, de tweede laag aanbrengen met een transparante TopOil (de 3028 of 3058). Er kan ook worden gekozen om de TopOil met kleur aan te brengen met twee dunne lagen, dit zorgt voor een meer intensieve kleur. Wanneer u de TopOil met kleur gaat poetsen met de Pads is het aan te raden om maximaal 2 lagen te poetsen en vervolgens af te werken met 1 of 2 lagen kleurloze TopOil 3028 of 3058.

Tafel behandelen met Osmo TopOil

Lichte houtsoorten zoals eiken, beuken en vuren zijn ideaal voor de behandeling met de Osmo TopOil. Een eiken tafel behandelen kan met zowel een kleurpigment als met een kleurloze variant. U kunt ervoor kiezen om het tafelblad te behandelen met de TopOil 3068 Natural. Na behandeling in combinatie met de kleurloze variant creëert dit een onbehandelde uitstraling, de mooie kleur van het lichte hout blijft behouden. De eiken tafel oliën kan ook met andere kleuren of met een kleurloze variant. Lees bij het kopje ‘gebruiksaanwijzing‘ hoe u de Osmo TopOil het beste kunt aanbrengen. Bent u naar iets anders opzoek voor het behandelen van uw eiken tafel? Neem even contact met ons op via de mail of de telefoon.

Osmo TopOil onderhouden

Dankzij de Spray Cleaner is het gemakkelijk om even snel de houten tafel of -keuken schoon te maken. Verwijder alle grove objecten, zoals kruimels en stof en spuit de Cleaner op het oppervlak. Voor lichte slijtage plekken kan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas gebruikt worden. Poets dit product op de slijtage plekken, zodat deze weer opgefrist worden.

Voedselveilig

De Osmo TopOil bevat het keurmerk; Voedselveilig. Dit betekent dat er na droging van de TopOil de tafel of keuken veilig is om van te eten. Dit maakt het product ook zeer geschikt is borrel- en snijplanken.

Alle varianten zijn uitsluitend beschikbaar in 0,5L verpakkingen.
1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: De TopOil 3058 mat kan op donkere en tropische houtsoorten een grijzige waas achterlaten. De TopOil 3068 bevat een klein aandeel witpigment en kan daardoor op donkere of zeer ruwe ondergronden een witte waas achterlaten. Wil je één van deze varianten toch aanbrengen? Maak dan eerst een test met bijvoorbeeld een sample.

Let op: Doeken die doordrenkt zijn met het vloeibare product, na gebruik direct uitwassen of luchtdicht bewaren in een metalen container (gevaar van zelfontbranding). Na droging kunnen de doeken worden weggegooid in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een witte pad of kwast op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.

3. Binnen 20 minuten de TopOil droogpoetsen met de fleece pad. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag. Wanneer er alleen gebruik gemaakt wordt van kleur, wordt de kleur per laag intensiever. Bij een donkere variant (3061, 3038, 3039) dus steeds donkerder, bij een lichte variant (3068, 3037) steeds lichter, witter. Wilt u een onbehandelde uitstraling, dan kunt u ervoor kiezen om maximaal twee lagen met de 3068 aan te brengen en dan 1 of 2 lagen kleurloos (3028 of 3058) aan te brengen.

6. Droging van TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht etc.

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil dun aanbrengen met een roller of kwast op het nieuwe of geschuurde hout. Doe dit met de nerf en plank mee. Goed na rollen zorgt voor een egale uitstraling.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede laag aanbrengen op dezelfde manier als bij punt 2 (dun). Als er voor de eerste laag gekozen is voor een TopOil met kleur, dan wordt het aangeraden om de tweede laag met een kleurloze variant (3028 of 3058) af te werken.

6. Droging van de TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

De kleurloze varianten creëren een wetlook effect. Het product benadrukt de kleur van het natuurlijke hout. Na behandeling wordt het donkerder van kleur. Het hout kleurt alsof het nat is gemaakt. Dit kunt u zelf ook testen met wat water. De TopOil met kleur zorgt voor een egale kleuring. Wilt u het lichte hout licht van kleur behouden, dan is de TopOil 3068 het juiste product.

De TopOil 3028 en de varianten met kleur drogen zijdemat op. De 3058 droogt mat op.

Wanneer de TopOil wordt aangebracht met een microvezelroller of kwast zijn 2 dunne lagen aanbevolen. Wanneer het wordt behandeld met een pad of pluisvrije doek door te poetsen zijn 3 a 4 lagen het advies.

U kunt het product aanbrengen met een microvezelroller, kwast of witte pad. Met een roller of kwast: Breng de olie dun aan op het oppervlak en rol deze goed uit zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak. Wanneer u het product gaat poetsen dient dit te gebeuren met de witte pad of pluisvrije doek. Vervolgens het overtollig product uitpoetsen in de richting van de houtnerf mee met de fleece pad. Lees hiernaast bij de gebruiksaanwijzing de uitgebreide beschrijving.

Met poetsen brengt u meer lagen aan omdat er op deze wijze minder TopOil wordt aangebracht. Met poetsen brengt u 3 a 4 lagen aan en met rollen brengt u 2 lagen aan. Met het poetsen heeft u meer controle over de hoeveelheid die u aanbrengt. Daarbij is er minder kans op aanzetstrepen bij het poetsen van de TopOil.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol of poets de Osmo goed uit.

8 tot 12 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op meubels, aanrechtbladen, werkbladen en planken.

Na de behandeling met de Osmo TopOil is het van belang dat het oppervlak ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van het hout. De Spray Cleaner is het middel om het hout mee af te nemen en schoon te maken. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat gedeeltes van het oppervlak gaan slijten. Dan is de Vloeibare Onderhoudswas- en Reinigingsmiddel is ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het verfrissen van slijtageplekken. Heeft u last van krassen die niet met de Onderhoudswas verdwijnen? Dan kunt u de tafel licht opschuren met korrel 120 en daarna een nieuwe laag van de TopOil aanbrengen.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met TopOil.

Het is wel het advies om dit alleen met de kleurloze variant te doen.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Op donkere houtsoorten zoals Acacia kan de 3058 mat voor een witte waas zorgen op het hout. Kies bij deze houtsoorten dus voor de 3028 zijdemat.

Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Ja, de TopOil kan ook worden aangebracht op OSB, MDF en Fineer.

Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

Wanneer het oppervlak is opgedroogd kunnen fouten ook plaatselijk hersteld worden. Tape de desbetreffende plank af en schuur deze met korrel 120. Poets daarna een nieuwe laag TopOil op het hout. Poets na 20 minuten het overtollige product weg met de houtnerf mee.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Voordat u de TopOil gaat aanbrengen is het van belang dat het hout kaal geschuurd of onbehandeld is. Verwijder al het stof met een droge doek of stofzuiger.

Om het hout kaal te schuren dient u het meubeloppervlak te schuren met 3 verschillende korrelgroottes. Eerst met korrel 40, dan 80 en eindig met korrel 120.

Gaat u alleen renoveren, dan is het opschuren met korrel 120 voldoende. Breng dan maximaal 1 laag aan op het hout rollend/ kwastend op het hout of 2 lagen poetsen op het hout.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 24m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd +- 8 - 10 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 0,5 liter Prijs per m2 €2,91
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Geschiktheid per houtsoort
Productinformatieblad
Osmo TopOil Thumbnail

Wat anderen vinden van Osmo TopOil

Osmo tweedekans

Misschien minder mooi, maar net zo goed! Soms hebben wij een product dat retour komt en een deuk heeft opgelopen tijdens het transport. Of een blik is open gemaakt zonder deze te gebruiken. Het zou zonde zijn om deze blikken niet meer te verkopen terwijl er met het product zelf niets aan de hand is.

Dus wat is er nou groener dan dat wij deze producten graag willen verkopen. Vandaar dat je nu een tweedekans kunt bestellen! Het uiterlijk is iets beschadigd maar de binnenkant is helemaal goed.

Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties