tafel olien

Tafel Olie

Behandel de tafel met Osmo

TopOil bestellen

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Olie voor houten tafel

Om zo lang mogelijk van een houten tafel te kunnen genieten is het belangrijk dat het hout wordt behandeld. Osmo heeft verschillende tafel oliën in het assortiment die bijna alle houtsoorten kunnen behandelen. Na de tafel geolied te hebben is het oppervlak beschermd tegen wijn, koffie, water en allerlei andere dranken. Maar ook is het bestand tegen verschillende oliën zoals olijfolie. Het is dus niet erg als er een paar druppels olie op de behandelde tafel vallen. De druppels blijven gewoon op het oppervlak liggen en trekken niet in het hout.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Producten voor een tafel oliën

Osmo Hand reinigingsset

Osmo Hand Aanbrengset

 21,48

Uitverkocht
Osmo Decorwas Creativ alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Transparant

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Welke olie voor houten tafel?

De Osmo TopOil is hét product om houten tafels die gemaakt zijn van houtsoorten zoals eiken, acacia, mango en grenen te behandelen. Dit is dus de perfecte olie voor een eikenhouten tafel. De TopOil is er in verschillende kleuren en glansgraden. De kleurloze variant is te verkrijgen in zijdemat en mat. Een kleurloze olie creëert een wetlook effect. Dit betekent dat het de uitstraling krijgt alsof de tafel nat is, het wordt dus donkerder. Wilt u liever een tafel olie die de lichte kleur van het eikenhout behoudt, dan is de TopOil 3068 Natural.

Om Tropische houten tafels te behandelen heeft Osmo de Blanke Was in het assortiment. Dit product is speciaal ontwikkeld om harde houtsoorten zoals: Wengé, Jatoba en Merbau te behandelen.

Tafel White Wash Olie

Met een white wash creëert u een prachtige tafel met nerven die wit zijn gekleurd. Dit geeft een gaaf effect en zorgt voor een moderne uitstraling. Met de Osmo Decorwas Wit 3111 creëert een white wash effect op de houten tafel. Naast een white wash kunt u ook andere kleuren met een wash effect aanbrengen zoals een grey wash. Op de productpagina van de Decorwas vindt u meer informatie over de Osmo Decorwas.

Natuurlijke ingrediënten

De tafel olie van Osmo biedt naast de goede bescherming ook een product dat is gemaakt van natuurlijke producten. De producten zijn gemaakt van wassen en olien die bestaan uit natuurlijke producten zoals, zonnebloemolie en lijnzaadolie. Daarbij is het benzeen vrij, benzeen is een schadelijke stof die slecht is voor de gezondheid. Omdat het gemaakt is van natuurlijke producten en de producten geen chemische drogers bevatten, heeft het product na de behandeling 8 tot 10 uur droogtijd nodig, waarbij verse zuurstof gewenst is. Na een behandeling met Osmo moeten dan ook zoveel mogelijk ramen en deuren open worden gezet.

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

3028 Kleurloos Zijde-mat

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3058 Kleurloos Mat Kleurvoorbeeld

3058 Kleurloos Mat

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3037 Wit Kleurvoorbeeld

3037 Wit

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3038 Terra Kleurvoorbeeld

3038 Terra

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3039 Grafiet Kleurvoorbeeld

3039 Grafiet

Osmo TopOil

Osmo TopOil 3061 Acacia Kleurvoorbeeld

3061 Acacia

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3068 Natural Kleurvoorbeeld

3068 Naturel

Osmo TopOil

Osmo Decorwas Transparant 3111 Wit Kleurvoorbeelden

3111 White Wash

Osmo Decorwas

Tafel in olie zetten

De stappen om de tafel olie aan te brengen staan beschreven in de blog over een houten tafel behandelen. In deze blog kunt u stapsgewijs lezen hoe u de TopOil kunt aanbrengen op de tafel. In de video hieronder wordt ook uitgelegd hoe de TopOil aangebracht moet worden op onbehandeld hout.

Hoe een tafel oliën?

Osmo TopOil Thumbnail

Veelgestelde vragen over een tafel oliën

Gebruik hiervoor de Osmo TopOil. Dit product is gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen. De olie zorgt voor een mooie en natuurlijke uitstraling van het hout. De was zorgt voor de bescherming van het hout. Nadat de tafel is behandeld, is het beschermt tegen vocht, vuil en vlekken.

Zowel een olie zoals de Osmo TopOil als een lak beschermen het hout tegen vocht en vlekken. Het voordeel van een olie ten op zichtte van een lak is dat een olie plaatselijk kan worden bijgewerkt. Lak kun je niet bijwerken, daarvoor dient het hele oppervlak eerst kaal geschuurd te worden. Daarbij is de TopOil gemaakt van plantaardige olien en wassen, lak is gemaakt van kunststof. Daarbij komt een lak op het hout te liggen en een olie trekt in het hout.

Dat kan door te schuren. Begin met korrel 40, dan 80 en eindig met korrel 120. Verwijder daarna al het stof met een stofzuiger. De tafel is na het schuren klaar om opnieuw behandeld te worden.

Schuur een behandelde tafel met korrel 40, 80 en 120. Hiermee verwijderd u de oude laag van het hout.

Heeft u een onbehandelde tafel, maar bevat deze vlekken? Schuur dan alleen met korrel 120 en kijk of daarmee de vlekken zijn verwijderd.

Na het schuren en verwijderen van het stof kan de tafel geolied worden. Dit kan met de Osmo TopOil, verkrijgbaar in 7 verschillende varianten.

Ja dat kan. Als het al is behandeld met een olie gedragen product kan de Osmo TopOil vaak over de oude laag heen worden gebracht. Wel kan er alleen de kleurloze variant aangebracht worden. Wil je liever een variant met kleur aanbrengen? Dan is het advies om de oude laag te schuren en daarna de TopOil aan te brengen.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...