Teak tafel behandelen

Teak tafel behandelen binnen

Teak houten tafel beschermen

Osmo TopOil

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Teakhouten tafel behandelen

Teak tafels zijn erg populair en kunnen voor zowel binnen als buiten gebruikt worden. Teak is een harde houtsoort dit maakt zeer geschikt voor meubelen en vloeren. Om langer plezier te hebben van een teak tafel beschrijven wij op welke wijze de tafels behandeld en onderhouden kunnen worden. Een behandelde teak tafel gaat jaren mee zonder dat het hout last krijgt van kringen en vlekken. Dit maakt de behandeling zeer geschikt voor een teaktafel.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Met welk product een Teakhouten tafel binnen behandelen?

De Osmo TopOil is hier het juiste product voor het behandelen van een houten tafel. De kleurloze variant van de TopOil kleurt het teakhout alsof het nat gemaakt is. Hierbij wordt het dus iets donkerder qua uitstraling. Ook de tekeningen in het hout en de nerven komen meer naar voren en worden beter zichtbaar. De kleurvarianten kleuren het hout naar de kleur van de TopOil toe. Echter zijn de witte varianten (3037 Wit en 3068 Naturel) niet geschikt voor deze houtsoort. Wanneer deze worden aangebracht op teakhout wordt een witte waas gecreëerd en dat is niet de bedoeling.

Om erachter te komen hoe de TopOil op jouw teak tafel kleurt, kan er een test worden gemaakt op de onderkant van de tafel. Hiermee kom je nooit voor verassingen te staan. Ook kun je op deze wijze de hechting en de bescherming van het product testen.

De TopOil is een op olie en was gebaseerd product. Dit zorgt ervoor dat het na behandeling beschermd is tegen vocht en vuil. Het is dus geen probleem als er een glas drinken valt op de teak tafel. De natuurlijke ingrediënten van het product zijn: distelolie, sojaolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie, de was is gemaakt van carnaubawas.

Producten voor teak tafel binnen behandelen

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Vloeibare Onderhoudswas alle inhoudsmaten

Vanaf 27,95
Selecteer eerst alle opties

Hoe een teak tafel behandelen?

Als de tafel onbehandeld is en er geen vlekken in het hout zitten kun je starten met de behandeling. Wanneer de tafel al behandeld is met een product is het verstandig om deze behandeling van de tafel te schuren, eindig altijd met korrel 120. Vooral als het gaat om een lak product of een was product kan de TopOil hier niet overheen worden aangebracht. Als de tafel geolied is zou je een test kunnen maken met TopOil en kijken of deze hecht op de bestaande behandeling.

Op het onbehandelde of kaal geschuurde hout kunnen twee lagen gerold of gekwast worden. Vind je het prettiger om de TopOil te poetsen? Dat kan. Breng dan 3 a 4 lagen aan. Poets altijd met de nerven mee. Het poetsen kan met de Osmo Pads of met een pluisvrije doek. In het filmpje onderaan de pagina zie je hoe de TopOil kan worden aangebracht.

Onderhoud teak tafel binnen

Dankzij de Spray-Cleaner van Osmo is de teak tafel makkelijk schoon te maken. Het product bevat zeep op basis van natuurlijke oliën. Wanneer de tafel last heeft van lichte slijtage plekken kan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas aangebracht worden. Dit product is er in Spray-vorm, dit vergemakkelijkt het aanbrengen. Je sprayt de Onderhoudswas op het hout, poetst het product met een pluisvrije doek op de slijtage plekken. Vervolgens laat je de Onderhoudswas 40 minuten drogen. De tafel zal er na het onderhoud weer goed uitzien.

Teak onderhoud – opnieuw behandelen

Na jaren gebruik gemaakt te hebben van de tafel, kan deze slijtage en krassen hebben die niet meer weg te werken zijn met de Vloeibare Onderhoudswas. Je kunt dan de tafel licht opschuren met korrel 120 en een nieuwe laag TopOil aanbrengen op de tafel. Gaat je rollen of kwasten? Dan is één nieuwe laag voldoende. Bij poetsen is het advies minimaal 2 lagen aan te brengen op het geschuurde hout.

Teak tafel behandelen met groene zeep

Wij adviseren niet om teakhouten tafels te behandelen met groene zeep. De groene zeep bevat een vettige laag, dit kan vlekken voorkomen. Echter moet de tafel elke week behandeld worden met de groene zeep. Dit is erg arbeidsintensief en zal nooit zo goed beschermen als de behandelingen van Osmo.

Op welke wijze een teakhouten binnen tafel behandelen?

Osmo TopOil Thumbnail

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...