Acacia hout behandelen

Acacia hout behandelen

Met welk product Acaciahout behandelen en beschermen?

Osmo TopOil 3028 zijdemat

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Heb je een tafelblad of een tv-meubel van Acaciahout? Dan is het wel aan te raden om het hout te behandelen. Dit zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen vocht, zoals een glas drinken en vetvlekken die afkomstig zijn van olijven. Onderzetters en tafellakens zijn na het oliën van het tafelblad verleden tijd. Acacia Hout behandelen kan het best met de Osmo TopOil, dit product is geschikt voor het behandelen van meubeloppervlakken.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Producten voor het behandelen van Acacia hout

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Acacia hout behandelen met Osmo

Acaciahout kan het best behandeld met de Osmo TopOil 3028 zijdemat. Dit kleurloze product verdiept de kleur van het acaciahout, het kleurt dan alsof het nat gemaakt is. Hierbij komen de tekeningen van het hout mooi naar voren. Na de behandeling is het hout beschermt tegen vocht, vuil en vlekken. Het behandelen van een acaciahouten tafelblad is erg gemakkelijk met de TopOil. In een paar simpele stappen is het hout behandeld en goed beschermt.

Hoe een acacia houten tafel behandelen?

Het juiste product is dus de TopOil. Wij leggen stap voor stap uit hoe dit product het best aangebracht kan worden op het acacia hout. Ook vind je een handige instructievideo over het aanbrengen van de Olie.

Tafel acacia hout behandelen
1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
2. De eerste laag TopOil aanbrengen op het acacia hout met een witte pad of kwast op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.
3. Binnen 20 minuten de TopOil droogpoetsen met de fleece pad. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.
4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
6. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag.
7. Droging van TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht en vlekken.

Acacia hout lakken

Acacia hout kan dus gelakt worden met de Osmo TopOil. Lakken is een ander woord voor behandelen. De Osmo TopOil bestaat uit een combinatie van natuurlijke, plantaardige oliën en wassen. De Olie zorgt voor een mooie uitstraling op het hout en de was zorgt voor een beschermde laag op het hout. Deze twee ingrediënten samen zorgen voor een natuurlijke bescherming van het hout.

Acacia hout onderhoud

Het onderhoud van een acacia hout dat behandeld is met Osmo is vrij simpel. Voor het regelmatig schoonmaken van het tafelblad is de Spray-Cleaner het juiste product. Deze Cleaner maakt niet alleen het hout schoon, het voedt tegelijk ook het hout en de behandeling. Dit zorgt ervoor dat het hout minder snel slijt. Als de het acacia hout toch licht gaat slijten kan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas Spray helpen deze plekken weer op te frissen. Deze Spray brengt het was aandeel op het hout weer op pijl.

Acacia hout behandelen met olie

Osmo TopOil Thumbnail

Producten voor het onderhouden van Acaciahout

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...