Houten tafel behandelen voor buiten

Houten tafel behandelen voor buiten Bescherm het hout en geef het een mooie uitstraling

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Een houten tafel die buiten komt te staan moet goed beschermd worden. Het hout krijgt namelijk te maken met allerlei weersinvloeden waardoor het hout kan vergrijzen, rotten en schimmelen. Door het hout te behandelen en te beschermen gaat de houten tafel langer mee en behoudt het een mooie uitstraling. Dankzij de vele kleuren in het assortiment is elke gewenste uitstraling mogelijk.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

 • Grond- en afwerklaag in 1
 • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
 • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
 • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
 • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Benodigdheden behandelen van een houten buiten tafel

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Tips: Houten (binnen) tafel behandelen voor buiten

Wil je jouw binnentafel behandelen voor buiten, of buiten zetten? Houd er rekening mee dat de zon schijnt, er valt regen, hagel en sneeuw. Het weer heeft dus veel invloed op jouw houten binnen tafel die je buiten wil zetten. Daarom is het belangrijk om het hout te beschermen met een goed product dat langdurig beschermt en niet elk jaar opnieuw hoeft te worden aangebracht. De Osmo Natuurlijke Olie-Beits is hét perfecte product om een houten tafel mee te behandelen. Dankzij de 20 verschillende kleurvarianten is er voor iedereen een mooie uitstraling te bewerkstelligen. De kleuren hebben een naam gekregen van een houtsoort. Maar zijn niet alleen geschikt voor het behandelen van de desbetreffende houtsoort. Zo kan de 708 Teak prima worden aangebracht op een eiken buiten tafel.

Liever jouw binnentafel voor buiten behandelen met een dekkend product?

De Natuurlijke Olie-Beits geeft een transparante kleuring aan het hout, dus niet dekkend. De Houtstructuur en nerf blijven zichtbaar naar de behandeling. Ben je meer opzoek naar een dekkend product voor het behandelen van een buitentafel? Dan is de Osmo Landhuisverf het juiste product. Dit product geeft een dekkend effect op het hout, het kan bijvoorbeeld een gave uitstraling zijn om de tafelpoten zwart dekkend te verven.

Bescherming voor een houten buiten tafel

De Natuurlijke Olie-Beits is zoals de naam al aangeeft gemaakt van natuurlijke, plantaardige oliën. Het product beschermt het hout tegen:

 • Uv-Straling (met uitzondering van de 701 kleurloos)
 • Water/ vocht
 • Schimmels en algen

Kleuren voor het behandelen van een houten tafel voor buiten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 700 Grenen Kleurvoorbeeld

700, Grenen

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701, Kleurloos mat

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 702 Lariks Kleurvoorbeeld

702, Lariks

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 707 Walnoot Kleurvoorbeeld

707, Walnoot

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld

708, Teak

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 710 Pijnboom Kleurvoorbeeld

710, Pijnboom

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 712 Ebbenhout Kleurvoorbeeld

712, Ebbenhout

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728, Red Cedar

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 732 Eiken licht Kleurvoorbeeld

732, Eiken licht

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 731 Oregon pine Kleurvoorbeeld

731 Oregon Pine

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900, Wit

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 903 Basaltgrijs Kleurvoorbeeld

903, Basaltgrijs

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905, Patina

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 907 Kwarts grijs Kleurvoorbeeld

907, Kwartsgrijs

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

RAL 9010 dekkend

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005 dekkend

Landhuisverf

Hoe een houten tafel behandelen buiten?

 1. Zorg ervoor dat het hout schoon is. Als het hout al behandeld is met een ander product is het verstandig om eerst een test te maken om te kijken of de Natuurlijke Olie-Beits hecht op de bestaande laag. Anders dient de tafel kaal geschuurd te worden. Is de houten tafel vergrijsd? Gebruik dan eerst de Osmo Power-Gel Hout Ontgrijzer. Dit product krijgt de natuurlijke kleur van het hout weer terug.
 2. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de oliën en pigmenten namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
 3. De eerste laag Natuurlijke Olie-Beits dun aanbrengen met een Kwastof Blokkwast. Rol je liever? Gebruik dan een Osmo Microvezelroller.
 4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 5. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
 6. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
 7. Droging in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Houten tafel buiten onderhoud

Na behandeling is de houten tafel voor buiten voldoende beschermt tegen regen, sneeuw, Uv-straling en schimmels. Het is dus geen probleem om de houten tafel het hele jaar buiten te laten staan. De behandeling gaat meestal tussen de 3 en 6 jaar mee. Zie je naar verloop van tijd dat deze minder van kwaliteit wordt. Dan maak je het hout schoon en breng je gemakkelijk een nieuwe laag aan. Er hoeft niet geschuurd te worden omdat de Olie-Beits niet zal gaan bladderen.

Houten tafel buiten schoonmaken

Wil je de tafel even schoonmaken? Gebruik dan de Osmo Spray-Cleaner voor buiten. Deze handige cleaner maakt niet alleen de houten tafel schoon, maar voedt ook nog de behandeling. Het schoonmaken met alleen water zorgt er namelijk voor dat het hout uitdroogt. De Spray-Cleaner voorkomt dit juist! Daarom raden wij aan om een houten tafel af en toe schoon te maken met dit product.

Houten tafel buiten ontgrijzen

Is de houten tafel vergrijsd? Dan is de Power-Gel Hout Ontrijzer het juiste artikel! Met de Power-Gel heb je in een mum van tijd de natuurlijke kleur van het hout weer terug. Aanbrengen, intrekken, schrobben en de tafel ziet er weer super uit! Daarna is het aan te raden om de houten tafel te voorzien van een nieuwe laag Natuurlijke Olie-Beits.

Houten tafel buiten zetten

Heb je een binnen tafel die je graag buiten wilt zetten? Dat kan, maar let op. De meeste van deze tafels zijn vooral geschikt voor binnenshuis. Daarom is het aan te raden om de houten tafel eerst 6 weken buiten te zetten zonder deze te behandelen. Dit noemen wij verweren en betekent dat de tafel moet gaan wenen aan de omstandigheden van buitenshuis. Het hout krijgt namelijk ineens te maken aan andere temperaturen, UV-straling en regen. Na deze 6 weken van acclimatiseren zal de tafel vergrijsd zijn, dit kan een beetje grijs of helemaal grijs zijn. Wij raden dan aan om het hout eerst te ontgrijzen met de Osmo Power-Gel. En na het ontgrijzen kan de tafel worden behandeld met twee lagen van de Osmo Natuurlijke Olie-Beits.

Benodigdheden voor het onderhouden van een buiten tafel