houtolie buiten

Houtolie buiten

Beschermt hout buitenshuis

Osmo Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling met factor 12.

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties

Natuurlijke houtolie

Hout is een natuurproduct, daarom is het aan te raden om hout ook te behandelen met een natuurlijk product. Alle buiten producten van Osmo zijn gemaakt van natuurlijke, plantaardige oliën en wassen. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het hout beschermd is tegen allerlei weertypen, zoals: Uv-straling en regen. De uitstekende bescherming zorgt ervoor dat het hout het hele jaar door buiten kan blijven staan. Gebruik daarom een houtolie buiten van Osmo om het hout te behandelen en beschermen.

Voordelen UV-Beschermingsolie

  • Met beschermende filmlaag tegen UV-stralen
  • Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzienlijk
  • Vertraagt het vergrijzings-proces met Uv-factor 12
  • Ideaal voor alle verticale houten oppervlakken
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen

Hout olie voor buiten

Osmo heeft verschillende buiten houtoliën in het assortiment. Al deze producten zijn gebaseerd op een natuurlijke olie basis. Dit zorgt ervoor dat de behandeling niet kan gaan scheuren of bladderen. Ook hoeft er bij het aanbrengen van een nieuwe laag niet geschuurd te worden, het hout hoeft alleen even gereinigd te worden. Dit maakt de behandeling zeer onderhoudsvriendelijk.

Er zijn vier verschillende Osmo producten waar het buitenhout mee behandeld kan worden. Met deze producten kan al het hout behandeld worden, dus ook houten tuinmeubelen behandelen kan met Osmo. Er zijn transparante en dekkende houtoliën in het assortiment.

Osmo Terras-Olie
De Osmo Terras-Olie is vooral geschikt voor het behandelen van terrassen en tuinmeubelen. Deze houtolie kleurt het hout naar de kleur van de olie toe en is verkrijgbaar in 10 verschillende houtkleuren. Deze kleuren zijn vernoemd naar de gelijknamige houtsoorten, maar elke kleur kan worden aangebracht op elke houtsoort voor buiten. De Osmo Bankirai-Olie kan dus prima worden aangebracht op bijvoorbeeld Douglas hout. Alle varianten van de Terras-Olie met kleurpigment beschermen het hout tegen Uv-straling. Dit zorgt ervoor dat het hout minder snel vergrijsd. De kleurloze houtolie laat het hout sneller vergrijzen.

Osmo Uv-Beschermingsolie
De Uv-Beschermingsolie is bedoeld voor al het verticale hout voor buiten. Het is geschikt voor het behandelen van palen, pergola’s, gevels en schuttingen. Met factor 12 beschermt deze houtolie goed tegen vergrijzing. Factor 12 betekent dat het 12 keer zo goed beschermt als wanneer het geen behandeling heeft gehad. De kleuren van de Uv-beschermingsolie zijn allemaal heel natuurlijk, waardoor dit een mooie uitstraling geeft.

Osmo Terras-Olie 004 Douglas olie Kleurvoorbeeld

004 Douglas Olie

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 006 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

006 Bankirai Olie Licht

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 007 Teak olie kleurloos Kleurvoorbeeld

007 Kleurloos

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 016 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

016 Bankirai Olie Donker

Terras-Olie

Osmo UV Beschermingsolie 420 Kleurloos Kleurvoorbeelden

420 Kleurloos

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 427 Douglas Kleurvoorbeelden

427 Douglas

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 428 Red Cedar Kleurvoorbeelden

428 Red Cedar

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 429 Natural Kleurvoorbeelden

429 Natural

Uv-Beschermingsolie

Osmo Natuurlijke Olie Beits
De Osmo Natuurlijke Olie Beits is een op olie gebaseerde houtolie. Na de behandeling wordt een beschermend oppervlak gecreëerd. Met deze transparante behandeling blijft de houtnerf en houtstructuur zichtbaar. De Natuurlijke Olie Beits is een veelzijdig product die geschikt is voor het behandelen van al het buitenhout zoals: schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Dit product is verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren en 1 kleurloze variant.

Osmo Landhuisverf
De Osmo Landhuisverf creëert een dekkende bescherming voor het buitenhout. Dit product wordt veel gebruikt voor gevels en tuinhuizen. Deze dekkende houtolie is verkrijgbaar in 21 verschillende kleuren en biedt bescherming tegen vocht, vuil en Uv-straling.

Osmo Landhuisverf 2716 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld

2716 Antracietgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2735 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

2735 Lichtgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005 Gitzwart

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

RAL 9010 Zuiver Wit

Landhuisverf

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld
Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld
Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld
Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

Houtolie kleuren

In totaal zijn er 60 verschillende kleuren om het buiten hout mee te behandelen. Er zijn dus veel verschillende keuzemogelijkheden. Om deze keuze makkelijker te maken heeft Osmo Nederland testverpakkingen in het assortiment. Deze samples zijn goed om ongeveer 20 bij 20 cm mee te behandelen. Hiermee kunt u een duidelijk voorbeeld creëren op het eigen hout. Dit maakt de keuze van het product makkelijker.

Kleurloze houtolie

Osmo heeft 3 verschillende kleurloze houtolie in het assortiment. Een kleurloze houtolie kleurt het hout nat gemaakt is, hierbij wordt het dus iets donkerder. De Uv-beschermingsolie 420 geeft als enige van de kleurloze varianten bescherming tegen Uv-straling. Dit product is alleen geschikt voor het behandelen van verticaal hout, voor bijvoorbeeld gevels, schuttingen en kapschuren. De Natuurlijke Olie-Beits 701 droogt mat op en is geschikt voor het behandelen van al het buitenhout. De Terras-Olie 007 kleurloos droogt zijdemat op en is geschikt voor het behandelen van terrassen en vlonders. Zowel de 701 als de 007 geven dus geen bescherming tegen Uv-starling waardoor het hout zal vergrijzen. Wel bieden de producten bescherming tegen vocht, vuil en schimmels.

Houtolie donker

In het Osmo assortiment zijn verschillende donkere kleuren om het hout mee te behandelen. Er zijn transparante bruin tinten zoals de Terras-Olie 016 Bankirai donker en Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak. Deze donkere kleuren geven een transparante kleuring aan het hout, hierbij blijft de houtnerf en structuur zichtbaar. Ook zijn er donkere dekkende kleuren, hiervoor kun je kijken naar de Landhuisverf.

Witte houtolie

Er zijn 3 verschillende wit varianten te verkrijgen om het buitenhout mee te behandelen. De Landhuisverf geeft een dekkende witte uitstraling op het hout en is verkrijgbaar in de kleur RAL 9010 Zuiverwit en de RAL 9016 verkeerswit, deze laatste heet op de website 2101 wit. Voor een meer transparante witte uitstraling kan de Natuurlijke Olie-Beits 900 gebruikt worden.

Houtolie zwart

De Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart geeft een dekkend zwarte uitstarling op het hout. Deze variant wordt veel gebruikt op schuttingen en kapschuren, maar ook op palen en pergola’s. Daarnaast is er de 2703 Antraciet, deze donkere houtolie zit tegen het zwart aan, maar kleurt iets minder zwart dan de RAL 9005. Ook kan het hout behandeld worden met de Natuurlijke Olie-Beits 712 Ebbenhout. Deze zwart variant geeft een transparant zwarte uitstraling, waarbij de de kleur van het hout meer blijft zien.

Houtolie grijs

De Natuurlijke-Olie Beits is het product om hout grijs te oliën. De 905 Patina kleurt het hout alsof het hout egaal vergrijsd is. Wanneer je hout zonder behandeling laat vergrijzen zal het altijd ongelijkmatig vergrijzen. Na behandeling met een houtolie is het hout beschermt tegen vocht, Uv-straling, vuil en schimmels. Voor een dekkend grijze uitstarling kan de Landhuisverf gebruikt worden om het hout mee te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met de 2704 Steengrijs, 2708 Kiezelgrijs, 2716 Antracietgrijs of 2735 Lichtgrijs.

Douglas houtolie

Om Douglas hout te behandelen kunnen meerdere oliën gebruikt worden. Voor een Douglas schutting kan bijvoorbeeld de Uv-beschermingsolie 427 Douglas gebruikt worden. Hierbij blijft de Douglas kleur van het hout het meest intact. Bij een Douglas Terras kan de Osmo Terras-Olie Douglas 004 gebruikt worden.  Bent u juist opzoek naar een hele andere uitstraling voor het hout, dan kan er ook prima een andere kleur worden aangebracht. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een mooie grijze of bruine kleur douglas olie.

Houtolie Bankirai

Bankirai hout wordt veel gebruikt voor terrassen, maar welke houtolie is het beste voor deze houtsoort? Bij Osmo Nederland hebben wij twee varianten Bankirai Olie. De Bankirai Olie Licht 006 en de Bankirai Olie 016 Donker. Om juist een hele andere uitstraling te creëren kan er ook worden gekozen voor een andere kleur houtolie.

Houtolie vurenhout

Ook vurenhout en andere houtsoorten voor buiten kunnen behandeld worden met een van de houtoliën van Osmo Nederland. De houtolie zorgt ervoor dat het vurenhout langer meegaat dan zonder een behandeling. Het beschermt tegen vocht, vuil en Uv-straling (behalve kleurloze varianten 007 en 701).

Houtolie aanbrengen

Alle varianten van de Osmo houtolie breng je op dezelfde wijze aan. Lees wel even op de productpagina van de desbetreffende producten welk rendement het product heeft. Hieronder staat beschreven hoe de houtolie aangebracht moet worden.

1. De Houtolie buiten 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
2. De eerste laag Houtolie voor buiten aanbrengen met een Kwast, Blokkwast of Microvezelroller op het nieuwe of geschuurde hout. Voor ruw hout kun je het best een kwast gebruiken, voor glad hout kun je een kwast of roller gebruiken.
3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
6. Droging in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Houtolie buiten

Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95  14,35

Vanaf 15,95  14,35
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95  46,75