White wash olie

White wash olie

Beschermt op natuurlijke wijze houten vloeren en tafels

Osmo Olie-Beits

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Wash-effect of intensieve kleuren voor een houten vloer, trap of wand.

Vanaf 44,95
Selecteer eerst alle opties

Heeft u de wens om uw tafel of vloer een wat lichtere kleur te geven? Een white wash olie kunt u gebruiken om houtnerven wit te kleuren. Wanneer de houtnerven licht van kleur zijn, valt de natuurlijke houtstructuur beter op. Daarnaast oogt het hout zo minder donker. Een white wash olie die u kunt gebruiken om zowel uw vloer als tafel te behandelen, is de Olie Beits 3501 Wit. De producten van Osmo zijn gebaseerd op plantaardige oliën, waardoor u de tafel de gewenste uitstraling kunt geven zonder dat dit een negatief effect heeft op mens of dier.

Voordelen Olie-Beits

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 48m2 behandelen
  • Aantrekkelijke kleurstellingen, wash- of dekkend effect
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Beschermt tegen vocht en vuil

White wash olie houten vloer

U kunt een eiken white wash olie gebruiken om een houten vloer mee te behandelen. De Olie Beits die we u aanbieden kunt u in principe gebruiken voor ieder houtsoort. We bieden bepaalde kleuren aan waarmee u de natuurlijke kleuren van het hout kunt complimenteren. Zo bieden we ook Olie Beits aan met de uitstraling van eikenhout. Wilt u de natuurlijke uitstraling van het hout behouden, dan raden we u aan om voor de Olie Beits te kiezen die specifiek voor dit type hout is. Bij een white wash is dit niet nodig, want nu wilt u de houtnerven een witte kleur geven. Onze vloer olie white wash kunt u dus voor eikenhout gebruiken, maar ook voor andere houtsoorten.

White wash olie op een eiken vloer aanbrengen

Heeft u de eiken vloer met olie een white wash gegeven, dan kunt u de vloer nog behandelen met onze hardwaxolie. Die olie kunt u gebruiken om de eiken vloer extra te beschermen tegen krassen, vlekken en vocht. Wilt u dat de vloer optimaal beschermd wordt, dan is het dus een goed idee om uw vloer nog eens te behandelen na het aanbrengen van de white wash olie.

De white wash olie die we u aanbieden is onder meer geschikt om een eiken vloer mee te behandelen. Brengt u één laag van deze olie aan op het oppervlak, dan kleuren de houtnerven mooi wit. Zou u hierna nog een laag aanbrengen, dan zou het gehele oppervlak wit kleuren. Gebruikt u de Olie Beits van Osmo als white wash olie, dan dient u dus slechts een laag aan te brengen. Alvorens u het product kunt aanbrengen, dient u het goed te roeren. Vervolgens is het belangrijk om eerst een test aan te brengen, om na te gaan of de white wash olie het gewenste effect geeft. Is dat het geval, dan kunt u de vloer behandelen met een roller of een doek.

Na het aanbrengen van de white wash olie, zal de vloer enige tijd moeten drogen. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van het binnenklimaat. Belangrijk is om de ruimte goed te ventileren nadat u de olie heeft aangebracht.

Aanbrengen White wash olie

1. De White wash olie 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Olie-Beits aanbrengen met een Witte Pad of een pluisvrije doek op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Binnen 20 minuten met de Fleece pad het overtollig product met de houtnerf mee wegvegen. En de Olie-Beits hiermee droogpoetsen.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Voor een intensief gekleurd effect: Herhaal het “Licht gekleurd effect” proces, maximaal 2 kleur lagen aanbrengen.

7. Zowel met een “Licht gekleurd effect” en “Intensief gekleurd effect” dient het oppervlak afgewerkt te worden met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Bij 1 laag Olie Beits, dienen er 2 lagen Hardwaxolie worden aangebracht. Bij 2 lagen Olie Beits is 1 laag Hardwaxolie voldoende. De Hardwaxolie dient dun gerold te worden met de Osmo Microvezelroller niet worden uitgepoetst. Doe dit altijd met de plank en houtnerf mee.

8. Droging van de Hardwax-Olie Original Kleurloos bedraagt ongeveer 8-12 uur.

Osmo Olie-Beits 3501 Wit

1 Laag Olie-Beits

2 Lagen Olie-Beits

Osmo Olie-Beits 3501 1 laag op Vuren

1 Laag Olie-Beits

Vuren

Osmo Olie-Beits 3501 1 laag op Grenen

1 Laag Olie-Beits

Grenen

Osmo Olie-Beits 3501 1 laag op eiken

1 Laag Olie-Beits

Eiken

Tafel white wash olie

De Olie Beits die we u aanbieden kunt u ook prima gebruiken als tafel white wash olie. De olie is namelijk net zo geschikt voor uw tafel als voor uw vloer. Bent u op zoek naar een steigerhout white wash olie? Dan kunt u eveneens gebruik maken van onze producten. Het behandelen van uw tafel werkt in principe hetzelfde als het behandelen van uw vloer. Het verschil is alleen dat u niet overal even goed bij kunt. Een roller is dus minder geschikt om uw tafel mee te behandelen. In plaats daarvan kunt u de Osmo poetsdoeken of kwast gebruiken.

We vertellen u graag meer over de white wash olie

Heeft u vragen over onze white wash olie? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat we u meer over onze Olie Beits kunnen vertellen. Ook wanneer u vragen heeft over onze webshop of over uw bestelling, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 44,95

Vanaf 44,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...