Na_behandeling-2-476ec269324524a467a8e29f62d1f44b

White wash olie

Beschermt op natuurlijke wijze houten vloeren en tafels

Osmo Olie-Beits

Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Uitstraling: Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e laag

7 Kleuren

3 Inhoudsmaten

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties

Heeft u de wens om uw lichte houten tafel of vloer een white wash effect te geven? Kies dan voor de white wash olie. White wash olie kleurt de houtnerven wit waardoor de natuurlijke houtstructuur beter opvalt. daarnaast krijgt het hout een lichte waas of laag. Bij Osmo hebben we meerdere white wash oliën voor houten vloeren en voor houten tafel- en keukenbladen. Met andere kleuren kan je ook een wash effect krijgen. Naast white wash olie hebben we bij Osmo ook Grey wash beits.

Let op wanneer de vloer thermisch behandelt is of van nature een donkere kleur heeft dan kan een White Wash Olie een ander effect hebben dan de voorbeelden die wij tonen. Het beste is daarom om eerst de white wash olie te testen met een sample.

Voordelen Hardwax-Olie Farbig

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 30m2 behandelen
  • Gelijkmatige kleuring waarbij de houtnerf zichtbaar blijft
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Beschermt tegen vocht en vuil

De beste white wash olie voor een houten vloer

Bij Osmo bieden we meerdere mogelijkheden om een white wash effect te creëren op jouw vloer. Zo bieden we 3 verschillende white wash oliën:

  • Osmo Hardwax-Olie Farbig ‘Wit’ (3040) – Licht white wash effect

Deze white wash olie bevat het minste wit pigment van de drie white wash oliën. De Hardwax-Olie Farbig kleurt gelijkmatig en geeft de vloer een gelijkmatig kleuring. Deze white wash olie geeft het meest transparante effect. Wij adviseren 1 laag te poetsen en/of 1 laag te rollen. Wanneer u gepoetst heeft moet u nog 2 lagen Osmo Hardwax-Olie Original hieroverheen rollen. Wanneer u 1 laag gerold heeft dan raden wij aan om nog maar 1 laag Hardwax-Olie Orginal hier overheen te rollen.

  • Osmo Olie-Beits ‘Wit’ (3501) – Standaard white wash effect

Deze variant heeft meer wit pigment dan de Hardwax-olie Farbig ‘Wit’. De Olie-Beits kleurt de nerven waardoor de natuurlijke houtstructuur meer naar boven komt. Gebruikt u de Olie-Beits van Osmo als white wash olie, dan raden wij aan 1 laag te poetsen met een pluisvrije doek of Osmo witte pad. Na het inpoetsen van de Osmo Olie-Beits moet u vervolgens het overtollig aangebrachte product wegvegen. Het wegvegen of uitpoetsen van de white wash beits doet u met een microvezeldoek. Vervolgens raden wij aan om nog 2 lagen Hardwax-olie Original hier overheen te rollen. Lees meer over de White wash beits.

  • Osmo Decorwas Transparant (3111) – Intensief white wash effect

De Osmo Decorwas Transparant heeft van de drie opties het meeste pigment in zich en geeft daardoor ook het meest intensieve white wash effect. Het kleurt zowel de nerven als het hout van de vloer. Wij raden aan om deze kleur hooguit 1 keer te poetsen om een white wash effect te creëren. Vervolgens raden wij aan om nog 2 lagen Hardwax-olie Original hier overheen te rollen.

Wanneer u de houten vloer een 1 laag white wash heeft gegeven raden wij aan de vloer nog een 1 a 2 lagen kleurloze hardwaxolie te geven. De kleurloze Hardwaxolie kunt u gebruiken om de houten vloer goed te beschermen tegen krassen, vlekken en vocht. Daarnaast bepaalt deze laag welke glansgraad de vloer krijgt. Lees goed per product of er 1 of 2 lagen aangebracht moeten worden.

Droogtijd van white wash olie op een houten vloer

Na het aanbrengen van de white wash olie, zal de vloer enige tijd moeten drogen. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van het binnenklimaat. Belangrijk is om de ruimte goed te ventileren nadat u de olie heeft aangebracht. Wij raden aan om na de white wash laag 24 uur te wachten en na de kleurloze laag ook weer 24 uur te wachten. Het is uiteindelijk verstandig om 2 weken lang geen zware meubelen op de vloer te zetten of te schuiven. In deze tijd hard de hardwax laag uit.

White wash olie op een eiken vloer aanbrengen

De Osmo White wash oliën zijn uitermate geschikt voor eiken vloeren. Het voordeel van een eiken vloer is dat deze zich makkelijk laat kleuren. White wash eiken vloeren zijn tijdloos en daarom erg populair. 

Houtsoort Eiken onbehandeld

Onbehandeld

Eiken

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 op Eiken

1 laag Hardwax-Olie Farbig (3040)

Eiken

Osmo Olie-Beits 3501 1 laag op eiken

1 Laag Olie-Beits (3501)

Eiken

Osmo Decorwas 3111 op Eiken

1 Laag Decorwas Transparant (3111)

Eiken

Bestel een sample

Stappenplan voor het white washen van een houten vloer

1. De White wash olie 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag aanbrengen met een Witte Pad of een pluisvrije doek op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Binnen 20 minuten met de Fleece pad het overtollig product met de houtnerf mee wegvegen. En de olie hiermee droogpoetsen.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Bij een white wash effect dient het oppervlak afgewerkt te worden met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Bij 1 laag poetsen, dienen er 2 lagen Hardwaxolie worden aangebracht. Bij 2 lagen poetsen of 1 laag rollen, is 1 laag Hardwaxolie Original al voldoende. De Hardwaxolie dient dun gerold te worden met de Osmo Microvezelroller en vervolgens niet te worden uitgepoetst. Rol altijd met de plank en houtnerf mee.

7. Droging van de Hardwax-Olie Original Kleurloos bedraagt ongeveer 24 uur.

Tafel white wash olie

Lichte Houten tafels zijn ook zeer geschikt voor een white wash behandeling. Voor een tafel is de white wash olie Osmo Topoil ‘Wit’ (3037) ook geschikt. De behandeling voor een tafel is iets anders dan wij adviseren voor een vloer. Lees daarom goed de gebruiksaanwijzing van de TopOil wanneer u deze gaat gebruiken.

We vertellen u graag meer over de white wash olie

Heeft u vragen over onze white wash olie? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat we u meer over onze Olie Beits kunnen vertellen. Ook wanneer u vragen heeft over onze webshop of over uw bestelling, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...