Osmo Decorwas Creativ alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

kleurtinten

In 14 verschillende kleurtinten

Wash-effect in verschillende kleuren

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen Decorwas Transparant

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Creëert een wash effect, waarbij nerven worden gekleurd
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Beschermt tegen vocht en vuil

Beschrijving

Decorwas Transparant

De Osmo Decorwas Transparant is een gekleurde olie en was combinatie voor het kleuren van uw houten oppervlak. Met dit product worden vooral meubels behandeld, maar het kan ook uitstekend worden gebruikt op houten vloeren, houten speelgoed en deuren. De Decorwas Transparant wordt aangebracht door het te poetsen, dit kan met een witte pad of pluisvrije doek. Door het uitpoetsen verdeeld de kleur zich vooral in de houtnerf van het houten oppervlak. Meer informatie over het aanbrengen van de Decorwas vindt u bij het kopje gebruiksaanwijzing.

Voor het kleuren van het hout brengt u één laag van de Decorwas Transparant aan. Deze werkt u vervolgens af met de Hardwax-Olie Original, dit maakt het oppervlak beschermt tegen vocht,  slijtvast en vuilafstotend. Verder is het speeksel- en zweetbestendig, maar vooral is het eenvoudig in gebruik. Alleen het aanbrengen van de Decorwas biedt niet voldoende bescherming tegen water en vuil. Na het aanbrengen van de Decorwas met één laag, moet het oppervlak nog met twee lagen Hardwax-Olie Original behandeld worden. Voor oppervlakken waar geen vocht op het hout kan komen en die minder slijten zoals de binnenkant van een kast kan alleen de Decorwas Transparant volstaan.

Bij de 3111 kunt u kiezen voor een toplaag met de Hardwax-Olie Farbig 3040. Daarmee wordt het oppervlak nog iets witter. U kunt het ook voor kiezen om de 3111 af te werken met de Hardwax-Olie Original kleurloos, hierdoor kleurt het oppervlak niet witter. Maak altijd een test om te kijken of de producten en kleur het gewenste resultaat opleveren.

Osmo Decorwas Kleuren

In totaal zijn er 14 verschillende kleuren van de Decorwas Transparant. Populaire kleuren zijn: 3111 Wit, 3119 Zijdegrijs, 3143 Cognac en 3168 Eiken Antiek, naast deze kleuren zijn er nog tien andere kleuren beschikbaar. Omdat er veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, verkopen wij ook Testverpakkingen van de producten. Hiermee kunt u een klein stukje hout testen met het gewenste product.

1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Decorwas moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Decorwas Transparant aanbrengen op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een Witte Pad op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Binnen 20 minuten de Decorwas Transparant droogpoetsen met de Fleece Pad of Easy Pad Poetsdoeken. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht. Poets het product altijd droog met de plank en houtnerf mee.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Afwerken met de Hardwax-Olie Kleurloos. Bij 1 laag Decorwas, dienen er 2 lagen Hardwaxolie worden aangebracht voor de juiste bescherming.

7. Droging van de Hardwax-Olie Kleurloos bedraagt ongeveer 8-12 uur.

Dit product creëert een wash-effect. Bij een Wash-effect worden vooral de nerven van het hout gekleurd.

De Decorwas droogt zijdemat op. Maar advies is altijd om over de Decorwas, de Hardwax-Olie kleurloos aan te brengen voor de bescherming. Dit product is verkrijgbaar in 4 glansgraden.

Voor een wash-effect moet de Decorwas met 1 laag poetsend worden aangebracht. Voor een langdurige bescherming dient de Hardwax-Olie kleurloos over de Decorwas worden aangebracht. Met 1 laag Decorwas, adviseren wij om 2 lagen Hardwax-Olie Original aan te brengen.

Wij adviseren dit omdat wij vinden dat alleen de Decorwas niet genoeg bescherming biedt tegen slijtage. Door het af te werken met de Hardwax-Olie heb je langer plezier van het houten oppervlak. In de toekomst zal het oppervlak dan slijten in de kleurloze laag, waardoor het makkelijk is bij te werken met een kleurloos product zonder dat er kleurverschillen ontstaan.

Dit kan met de poetsend met de witte pad in een roterende beweging. Vervolgens binnen 20 minuten met de fleece pad of Easy Pad Poetsdoeken het overtollige product verwijderen, doe dit met de plank en de houtnerf mee. Dit voorkomt aanzetstrepen/ aanzetvegen. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product.

Het product heeft een rendement van 24m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Decorwas u nodig heeft.

ca. 24 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen. Eigenlijk op al het hout voor binnen.

Een oppervlak dat is behandeld met Decorwas moet ook worden onderhouden.

Voor het schoonmaken van een vloer behandeld met de Decorwas gebruikt u de Osmo Wisch-Fix.

Voor het schoonmaken van meubeloppervlakken gebruikt u de Osmo Spray-Cleaner.

Beide producten bevatten een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Decorwas.

Echter is dit niet ons advies. Als u Osmo over een ander merk wilt aanbrengen is het verstandig om dit met een kleurloos variant van de Hardwax-Olie of Onderhoudsolie.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Ja al deze ondergronden kunnen worden behandeld met de Decorwas.

Ja, bij plaatselijke krassen of slijtage plekken kunt u de desbetreffende plank aftapen en schuren met korrel 120. Kijk dan of de plank egaal is. Als dat is kunt u een nieuwe laag Hardwax-Olie Original aanbrengen.
Het kan zijn dat er ook wat kleur wordt weggeschuurd. Breng dan nog een laagje Decorwas aan met een pluisvrije doek en poets dan 20 minuten het overtollig product weg met de houtnerf mee. De toplaag kan dan met de Hardwax-Olie Original behandeld worden.

Wanneer de plank grover geschuurd moet worden kunt u dat doen met eerst korrel 40 dan 80 en eindigen met korrel 120. Daarna kunt u eerst een laag Decorwas aanbrengen en als tweede laag de Hardwax-Olie Original.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Net behandelde oppervlakken zijn toegankelijk zodra de Decorwas ca. 24 uur heeft gedroogd. Meubels met poten, waardoor de lucht eronder kan circuleren, kunnen ook na ca. 24 uur worden teruggeplaatst. Voorwerpen waar de lucht niet onder kan circuleren, zoals vloerkleden, dienen 2 weken niet op de vloer te worden geplaatst, de Hardwax-Olie moet eerst volledig uitgehard zijn.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 24m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd ca. 24 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5 liter Prijs per m2 €2,18
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Geschiktheid per houtsoort
Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Decorwas Transparant

Osmo tweedekans

Misschien minder mooi, maar net zo goed! Soms hebben wij een product dat retour komt en een deuk heeft opgelopen tijdens het transport. Of een blik is open gemaakt zonder deze te gebruiken. Het zou zonde zijn om deze blikken niet meer te verkopen terwijl er met het product zelf niets aan de hand is.

Dus wat is er nou groener dan dat wij deze producten graag willen verkopen. Vandaar dat je nu een tweedekans kunt bestellen! Het uiterlijk is iets beschadigd maar de binnenkant is helemaal goed.

Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo Decorwas Creativ alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Transparant