Osmo Olie-Beits 3501 1 laag op eiken

White wash beits

Voor binnen

White wash beits

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Uitstraling: Wash effect, Dekkend gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

10 Kleuren

3 Inhoudsmaten

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Is de tafel, vloer, keuken of kast toe aan een nieuwe uiterlijk? Wellicht is een White Wash look wel iets voor jou! Met de Osmo White Wash Beits, ook wel bekend als de Osmo Olie-Beits, kun je jouw keuken, meubels of vloer gemakkelijk van een subtiele witte kleuring voorzien. De Osmo White Wash Beits is geschikt om allerlei houten oppervlakken mee te kleuren. Naast dat de White Wash Beits een kleur toevoegt aan het oppervlak, zorgt het ook nog eens voor optimale bescherming waar je jarenlang van kunt genieten.

Voordelen Olie-Beits

 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
 • Hoog rendement, 1L = 48m2 behandelen
 • Aantrekkelijke kleurstellingen, wash- of dekkend effect
 • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
 • Beschermt tegen vocht en vuil

Waarom een White wash beits?

Je zult misschien al een beetje bekend zijn met de term ‘white wash’, maar naast wit zijn er nog veel meer kleuren in dit genre beschikbaar. Denk aan zwart, grijs, bruin of zelfs roze. Een wash-effect geeft hout een typische stoere houtlook met een ietwat vintage uitstraling. Eikenhout is een houtsoort die zich uitstekend leent voor deze wash-look, maar deze uitstraling kan zeker ook op andere houtsoorten worden toegepast. Een ‘wash’ heeft zijn charme te danken aan de lichte waas die het op houten oppervlakken achterlaat. Dit is te danken aan de methode van aanbrengen: de beits wordt namelijk in het hout gepoetst.

Beschermt een White wash beits het oppervlak?

Alle producten van Osmo bieden jouw hout dezelfde jarenlange bescherming, zo dus ook de White Wash Beits. Ook de White Wash beits bevat onze unieke olie en was combinatie die ervoor zorgt dat hout optimaal beschermd is tegen vocht, vuil en beschadiging. Ten behoeve van het onderhoud raden we je echter wel aan om bovenop de White Wash-laag nog een kleurloze hardwax-olie toplaag aan te brengen. Deze kleurloze laag zal zorgen voor een langdurig beschermd oppervlak dat in de toekomst makkelijker te onderhouden is.

Hoe creëer je een White wash effect?

De truc van een White Wash effect zit hem niet in het product, maar in de manier van aanbrengen. Waar het vaak gebruikelijk is om tijdens het verven een kwast of roller te gebruiken, wordt er voor een wash effect een poetsdoek of pad gebruiken. Hierdoor neemt het hout een kleine hoeveelheid product op waardoor er een lichte dekking wordt gecreëerd. Door de lage hoeveelheid product blijft de structuur van het hout zichtbaar en worden de nerven geaccentueerd. Het poetsen is geen moeilijk klusje, maar het kan wel fysiek zwaar zijn. Voor een groot oppervlak, zoals een vloer raden we je daarom aan om een poetsmachine te gebruiken.

White wash beits aanbrengen

Zoals eerder gezegd is het aanbrengen van White Wash beits geen bijzonder moeilijk klusje, maar je moet er wel voor zorgen dat je je aandacht erbij houdt. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je graag een stappenplan voor het aanbrengen van White Wash beits.

 1. Voorafgaand aan het beitsen, dient het hout te worden voorbereid. De eventuele huidige verf-, lak- of behandeling laag dient te worden verwijderd. De makkelijkste manier om dit klusje te klaren is schuren. Om een zo egaal mogelijk oppervlak te kunnen realiseren, raden we je aan om te beginnen met een grove korrel en te eindigen met een fijne korrel. Op een egale ondergrond kan de White Wash Beits het mooist hechten. Nieuw of onbehandeld hout, dat in een goede staat verkeerd, hoeft niet te worden geschuurd. Hierop kan het product direct worden aangebracht
 2. Roer het product 2 minuten lang goed door. Het roeren zorgt ervoor dat de ingrediënten van het product goed met elkaar worden gemengd. Gebruik hiervoor het roerstokje dat wordt bijgeleverd bij je bestelling.
 3. Poets het product in het hout. Doe dit met een witte pad of een pluisvrije doek. Breng een dunne laag aan en zorg ervoor dat je het goed uitpoetst op het hout. Heb je een foutje gemaakt tijdens het aanbrengen? Geen zorgen, deze kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen van het product worden gecorrigeerd.
 4. De eerste laag moet 8 tot 12 uur drogen. Zorg dat je de ruimte voldoende ventileert door ramen en deuren goed open te zetten. De White Wash beits dient namelijk door oxidatie te drogen.
 5. Wanneer de eerste laag volledig is gedroogd, kun je beginnen met het aanbrengen van de toplaag. Voor een optimale bescherming van het oppervlak, raden we je aan om twee lagen kleurloze Hardwax-Olie aan te brengen. Zo is het oppervlak zo lang mogelijk beschermd. Voor het aanbrengen van de toplaag kun je het beste een kwast of roller gebruiken. Ook de toplaag dient 8 tot 12 uur te drogen in een goede geventileerde ruimte.
 6. Wanneer de eerste toplaag goed droog is, kun je de tweede toplaag van de Hardwax-Olie aanbrengen. Laat ook deze laag goed drogen. Wanneer alle lagen goed droog zijn, is het oppervlak klaar voor intensief gebruik. Wacht met het terugleggen van kleden en vloerbedekende meubels minstens twee maanden om verkleuring van de vloer te voorkomen.

Toch op zoek naar een andere uitstraling?

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Hulp nodig?

Heb je een vraag? Het team van Osmo is uit het juiste hout gesneden. We doen graag ons best om je te helpen. Of je nu een vraag hebt over de White Wash beits, of het aanbrengen hiervan: je kunt altijd contact met ons opnemen via mail, telefoon, Whatsapp of de chatfunctie. Wij helpen je graag bij jouw houtkwesties.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...