Vloerbeits

Vloerbeits

Mooie uitstraling voor een houten vloer

Osmo Olie-Beits

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Uitstraling: Wash effect, Dekkend gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

10 Kleuren

3 Inhoudsmaten

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Het beitsen van een vloer zorgt voor een mooie uitstraling op een houten vloer. Met de Osmo Vloerbeits kun je een wash effect creëren, hierbij worden vooral de nerven in de gewenste kleur gekleurd. Ook kan er met dit product een meer dekkend effect worden gecreëerd op een houten vloer. De vloerbeits heet bij Osmo de Olie-Beits. Dit product heeft een hoog rendement van wel 48m2 per liter, hierdoor is er weinig vloerbeits nodig voor het behandelen van een houten vloer.

Voordelen Olie-Beits

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 48m2 behandelen
  • Aantrekkelijke kleurstellingen, wash- of dekkend effect
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Beschermt tegen vocht en vuil

Vloerbeits kleuren

De Osmo Vloerbeits is verkrijgbaar in de volgende 10 kleuren: Wit, Zilvergrijs, Grafiet, Jatoba, Lichtgrijs, Naturel, Havanna, Cognac, Tabak en Zwart. Met één laag poetsen creëer je een wash effect en met twee lagen poetsen wordt een dekkend effect gecreëerd. Met de Osmo Vloerbeits kun je dus alle kanten op met het kleuren van een houten vloer.

Vloerbeits whitewash

Om een vloer te behandelen met een whitewash kan hiervoor de Osmo Olie-Beits 3501 gebruikt worden. Bij het aanbrengen van één laag vloerbeits 3501 wit creëer je een white wash effect. Met deze behandeling worden vooral de nerven van het hout wit gekleurd. Na deze behandeling is het wel aan te raden om het af te werken met de Osmo Hardwaxolie Original. Dit zorgt voor een langdurige bescherming van de houten vloer tegen: vocht, vuil en vlekken. Na de complete behandeling is het niet erg als er per ongeluk een glas drinken op de houten vloer wordt gemorst.

Naast een white wash kan er met de Osmo vloerbeits ook wash efffecten in andere kleuren worden gecreëerd, zoals een black wash, grey wash of een wash effect in de kleur bruin. De voorbeelden zie je hieronder.

 

Osmo Olie-Beits 3501 Wit

3501 Wit

Osmo Olie-Beits 3512 Lichtgrijs

3512 Zilvergrijs

Osmo Olie-Beits 3514 Grafiet

3514 Grafiet

Osmo Olie-Beits 3516 Jatoba

3516 Jatoba

Osmo Olie-Beits 3518 Lichtgrijs

3518 Lichtgrijs

Osmo Olie-Beits 3519 Natural

3519 Natural

Osmo Olie-Beits 3541 Havanna

3541 Havanna

Osmo Olie-Beits 3543 Cognac

3543 Cognac

Osmo Olie-Beits 3564 Tabak

3564 Tabak

Osmo Olie-Beits 3590 Zwart

3590 Zwart

Vloerbeits grijs

De Osmo Vloerbeits is verkrijgbaar in drie verschillende grijs varianten. De Zilvergrijs 3512, de Grafiet 3514 en de 3518 Lichtgrijs. Hierbij de de 3514 Grafiet de meest donkere grijs variant in ons assortiment. De meest lichte is natuurlijk de 3518 lichtgrijs. De Zilvergrijs 3512 zit hier een beetje tussen in. Kun je niet kiezen? Geen probleem. Wij verkopen van alle varianten van de vloerbeits ook testverpakkingen, daarmee kun je op 1 plank een test maken zodat je de juiste variant kiest.

Vloerbeits dekkend

Door twee lagen van de Osmo Vloerbeits (Olie-Beits) aan te brengen op het kaal geschuurde of nieuwe hout, ontstaat een dekkend effect op de houten vloer. Het is na het aanbrengen van twee lagen Vloerbeits wel aan te raden om nog één laag Hardwaxolie Original aan te brengen. Dit zorgt namelijk voor een betere bescherming tegen vocht, vuil en vlekken.

Vloerbeits Transparant

Voor een transparante kleuring van het hout kun je de vloer voorzien van één laag Olie-Beits. Het aanbrengen van één laag zorgt ervoor dat het geen dekkend effect wordt. Wel is het hierbij aan te raden om de vloer verder af te werken met twee lagen van de Hardwax-Olie Original voor de juiste bescherming. Je kunt ook alleen de kleurloze Hardwaxolie aanbrengen zonder de gekleurde vloerbeits. Daarmee wordt een wetlook effect gecreëerd, waarbij de vloer kleurt alsof het nat gemaakt is.

Vloerbeits aanbrengen

1. De Vloerbeits 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft. De vloerbeits kan alleen worden aangebracht op kaalgeschuurde of nieuwe houten vloeren.

2. De eerste laag Olie-Beits aanbrengen met een Witte Pad of een pluisvrije doek op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Binnen 20 minuten met de Fleece pad het overtollig product met de houtnerf mee wegvegen. En de Olie-Beits hiermee droogpoetsen.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Voor een intensief gekleurd effect: Herhaal het “Licht gekleurd effect” proces, maximaal 2 kleur lagen aanbrengen.

7. Zowel met een “Licht gekleurd effect” en “Intensief gekleurd effect” dient het oppervlak afgewerkt te worden met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Bij 1 laag Vloerbeits, dienen er 2 lagen Hardwaxolie worden aangebracht. Bij 2 lagen Vloerbeits is 1 laag Hardwaxolie voldoende. De Hardwaxolie dient dun gerold te worden met de Osmo Microvezelroller niet worden uitgepoetst. Doe dit altijd met de plank en houtnerf mee.

8. Droging van de Hardwax-Olie Original Kleurloos bedraagt ongeveer 8-12 uur.

Gereedschappen voor het aanbrengen

De Osmo Pads zijn het juiste gereedschap om de Vloerbeits s aan te brengen. Met de witte pad breng je de Vloerbeits aan. Vervolgens laat je de olie 20 minuten intrekken en poets je het product droog met de Osmo Fleece pad. Voor kleine oppervlakken zoals een tafel heeft Osmo Nederland de Hand Pad Houder met Pads. Voor grote oppervlakken zoals een vloer hebben wij de Scharnier Pad Houder met Pads in het assortiment. De Scharnier Pad Houder kan bevestigd worden op een Telescoopsteel, zodat het werk staand uitgevoerd kan worden. De Hardwaxolie kan worden aangebracht met een Osmo Microvezelroller.

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...