Osmo aanbrengen 3075 zwart

Zwarte beits

Zwarte beits voor binnen

Zwarte Beits

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Uitstraling: Wash effect, Dekkend gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

10 Kleuren

3 Inhoudsmaten

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Ben je op zoek naar zwarte beits voor binnen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met zwarte beits kun je houten oppervlakken van een dekkende zwarte uitstraling voorzien, of een black-wash effect. Niet enkel is een zwarte beits geschikt voor het verfraaien van hout, het biedt hout in veel gevallen ook nog eens bescherming tegen vocht, vuil en beschadiging. De Osmo zwarte Olie-Beits is geschikt om allerlei houtoppervlakken te voorzien van een stoere en stijlvolle zwarte uitstraling. Met dit veelzijdige product kan zowel een dekkend als wash-effect worden gerealiseerd. Doordat de Osmo Olie-Beits Hardwax bevat, welke uithardt in de bovenste vezels van het hout, wordt er een krasvast en vocht- en vuilafstotend oppervlak gecreëerd. De Osmo Olie-Beits is na opdroging volledig veilig voor mens dier en plant en kan daarom op vloeren, tafels, kinderspeelgoed en allerlei andere oppervlakken worden gebruikt.

Ben je op zoek naar Zwarte Beits voor buiten? Bekijk dan onze pagina over zwarte buitenbeits.

Voordelen van de Zwarte Beits

 • Optimale dekking
 • Langdurige bescherming
 • Hoog rendement
 • Natuurlijke bestandsdelen

Wat is beits?

Voor het afwerken en beschermen van hout kunnen er meerdere producten worden gebruikt. Eén van de meest gebruikte producten is een beits. Een beits trekt in het hout en beschermd daarom het hout van binnenuit. Ook is beits een zeer veelzijdig product. Je kunt er namelijk verschillende dekkingen en uitstralingen mee creëeren. Door een zwarte beits bijvoorbeeld poetsend aan te brengen kun je het hout voorzien van een black-wash effect. Gebruik je een kwast of een roller, dan krijgt het hout een dekkende zwarte kleur. Beits brengt niet altijd een kleurtje aan. Het is ook mogelijk om een transparante beits aan te brengen.

Ben je op zoek naar een transparante beits? Bekijk dan onze Hardwax-Olie Original.

Waarom kiezen voor zwarte beits van Osmo?

De belangrijkste reden om voor een zwarte beits te kiezen omdat je de uitstraling hiervan mooi vindt. Een zwarte beits geeft hout een zwarte kleur maar bedenkt daarbij – in tegenstelling tot een verf of lak – de houtnerf niet. Twijfel je of de zwarte beits wel iets voor jou is? Dan zou je eerst een testje kunnen maken op het hout met behulp van een sample. Zo kun je gemakkelijk bepalen of de uitstraling past bij je verwachtingen en check je direct of het voldoende hecht aan het oppervlak.

Niet enkel is het verstandig om voor de zwarte beits te kiezen vanwege de uitstraling. De zwarte Osmo Olie-Beits biedt het hout ook nog eens optimale bescherming tegen vocht, vuil en beschadiging. Doordat de afwerking hecht aan het hout kan deze langdurig beschermen en zal het niet afbladderen. De afwerkingen van Osmo zijn gemakkelijk plaatselijk bij te werken zonder dat er kleurverschillen ontstaan, wanneer je ze afwerkt met een kleurloze toplaag zoals de Hardwax-Olie Original of een kleurloze variant van de Osmo TopOil.

Producten voor het zwart beitsen van hout

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Beits of verf?

Voor een dekkende uitstraling op hout wordt er vaak een keuze gemaakt tussen twee opties: verf of beits. Beide producten zorgen voor een soortgelijke uitstraling, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Een beits trekt namelijk in het hout en beschermt het hout van binnenuit. Een verflaag wordt juist op het hout aangebracht als een soort filmlaag om het hout af te sluiten en zo tegen vocht en vuil te beschermen. Beide product zullen het hout voldoende beschermen, echter is een verflaag minder makkelijk te onderhouden dan een gebeitst oppervlak. Zo kan een verflaag bijvoorbeeld minder makkelijk plaatselijk worden bijgewerkt zonder dat daarbij kleurverschillen ontstaan. Ook kan een verflaag gaan bladderen door het krimpen en uitzetten van het hout. Ben je op zoek naar een langdurig beschermd én onderhoudsvriendelijk oppervlak? Dan zouden we je aanraden om te kiezen voor een beits in plaats van een verf.

Waarop kun je zwarte beits gebruiken?

De Zwarte Beits van Osmo, beter bekend als Olie-Beits, is op vrijwel alle binnen oppervlakken te gebruiken. Doordat de Olie-Beits bestaat uit een unieke formule, die zeer dun is van substantie, kan de zwarte beits zelfs op hardere houtsoorten worden toegepast. Ben je van plan de zwarte beits op hardhout aan te brengen? Zorg er dan wel voor dat je eerst een testje maakt op het hout. Zo kun je testen of de beits voldoende hecht aan het oppervlak. De Olie Beits kan op hardhout eventueel ook met een verharder worden gebruikt.

Hoe kan je hout zwart beitsen?

Ben jij van plan de Olie-Beits aan te brengen? Maak dan een testje op een klein stukje van het oppervlak. Zo kun je testen of de uitstraling past bij je verwachtingen en of het product voldoende hecht aan het hout op optimaal te kunnen beschermen. Is de test geslaagd? Dan kun je één van de onderstaande stappenplannen gebruiken om de Olie-Beits aan te brengen op het gehele oppervlak.

Volg voor een wash-effect dit stappenplan:

 1. Roer de Olie-Beits goed door om ervoor te zorgen dat de bestandsdelen en pigmenten in het product goed worden verdeeld.
 2. Breng de eerste laag van de zwarte beits poetsend aan met de witte pad op de padhouder. Zorg ervoor dat je het product zo goed mogelijk over het oppervlak verdeeld.
 3. Poets binnen 20 minuten het oppervlak droog met de Fleece Pad of de Easy Pad poetsdoeken.
 4. Laat de eerste laag minimaal 24 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Bij hogere of lagere temperaturen dan 23 graden en een hogere luchtvochtigheid dan 50% kan het drogen langer duren. Zorg te allen tijde voor een goede ventilatie door ramen en deuren open te zetten.
 5. Werk het oppervlak af met twee kleurloze toplagen, zoals de Hardwax-Olie Original of een kleurloze variant van de TopOil. Breng deze aan met een kwast of een roller.
 6. Laat ook de tweede laag drogen; zie punt 4. De droging van de Hardwax-Olie bedraagt ongeveer 8 tot 12 uur.

Volg voor een dekkend effect dit stappenplan:

 1. Roer de Olie-Beits goed door om ervoor te zorgen dat de bestandsdelen en pigmenten in het product goed worden verdeeld.
 2. Breng de eerste laag van de zwarte beits aan met een kwast of roller. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk in de totale lengte van het oppervlak werkt of na-rolt om aanzetstrepen te voorkomen.
 3. Eventuele fouten dienen binnen 30 minuten na aanbrengen te worden hersteld. Denk aan aanzetstrepen van een roller of haren van een kwast.
 4. Laat de eerste laag minimaal 24 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Bij hogere of lagere temperaturen dan 23 graden en een hogere luchtvochtigheid dan 50% kan het drogen langer duren. Zorg te allen tijde voor een goede ventilatie door ramen en deuren open te zetten.
 5. Werk het oppervlak af met één kleurloze toplaag, zoals de Hardwax-Olie Original of een kleurloze variant van de TopOil. Breng deze aan met een kwast of een roller.
 6. Laat ook de tweede laag drogen; zie punt 4. De droging van de Hardwax-Olie bedraagt ongeveer 8 tot 12 uur.

Vraag en antwoord

Ga je voor een wash-effect? Dan raden we je aan om één poetslaag van de Olie-Beits aan te brengen. Om het oppervlak daarna kleurloos af te werken kun je daaroverheen 1 tot 2 lagen van een kleurloze afwerking aanbrengen met een kwast of een roller. Ga je voor een dekkende zwarte kleuring? Breng dan één laag zwarte beits aan met een kwast of roller. Daar overheen kun je maximaal één laag kleurloze afwerking aanbrengen met een kwast of roller.

Werk je met nieuw of onbehandeld hout, dan is het meestal niet nodig om te schuren. Bevat het hout een oude lak- of verflaag of is het hout erg beschadigd, dan raden we je aan om het hout eerst te schuren. Zo begin je met een optimaal oppervlak waaraan de zwarte beits goed kan hechten.

De levensduur van onze houtafwerkingen zijn zeer afhankelijk van de mate van onderhoud en de verbruiksfrequentie. Met het juiste onderhoud kan een binnen-afwerking tientallen jaren meegaan. Krijgt het oppervlak last van slijtage? Dan zorgt de kleurloze afwerking ervoor dat het hout gemakkelijk kan worden bijgewerkt zonder dat daarbij kleurverschillen ontstaan. Schuren is daarbij meestal niet nodig.

Nee, het is niet zomaar mogelijk om elk hout te beitsen. Sommige harde houtsoorten kunnen door hun hoge vezeldichtheid moeilijker product opnemen. Om te bepalen of de Olie-Beits kan worden aangebracht dient er dan eerst een testje te worden gedaan met behulp van een sample. Twijfel je of jouw hout geschikt is voor de Olie-Beits? Probeer eerst een sample of neem contact met ons op!

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Advies nodig?

Heb je nog niet het antwoord gevonden wat je zocht? Of heb je hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor jouw oppervlak? Wij geven je gratis advies! Stuur ons jouw vraag en foto’s van het oppervlak via e-mail, Whatsapp of Live-chat. Wij zullen ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...