pexels-fwstudio-129733

Teakhout behandelen

Bescherm jouw teakhout tegen vocht, vuil en beschadigingen

Het is één van de meest populaire houtsoorten: teakhout. Dat het een populaire houtsoort betreft is niet gek, teakhout is namelijk zeer betaalbaar tropische hardhoutvariant. Teakhout is van zichzelf erg duurzaam, omdat het zo lang meegaat, en de warme kleur voegt veel sfeer toe aan het interieur. Hoewel teakhout dan wel tegen een stootje kan, toch is het verstandig om het hout te beschermen. Zo heb je er jarenlang plezier van. Het behandelen van hardhout is niet zomaar een klusje. Wij geven je graag tips hoe je het beste teakhout kunt behandelen.

Teakhout behandelen zonder kleurverschil

Wil je de kleur van het teakhout behouden? Je hoeft zeker niet per se een kleurende behandeling te gebruiken. Met de Osmo Hardwax-Olie Original kun je een permanente wet-look aanbrengen op het hout. Dit zal ervoor zorgen dat de kleur van het teakhout wordt verdiept. Het hout krijgt door de kleurloze behandeling eenzelfde uitstraling als wanneer je het zou nat maken met een beetje water. Let er echter wel op dat je dunne lagen van de Hardwax-Olie aanbrengt. Doordat teak een tropische houtsoort betreft met een hoge vezel-dichtheid, kan de behandeling minder goed hechten aan het oppervlak. De Hardwax-Olie Original is verkrijgbaar in vier verschillende uitstralingen. Of je het oppervlak nu glanzend of mat wilt afwerken: de keuze is aan jou!

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Teakhout donker maken

Wil je het teakhout graag donkerder maken? Het is zeker mogelijk om het teakhoutvan een donkere kleur te voorzien. Met behulp van de Osmo Olie-Beits kun je zowel een wash- als een volledig dekkende donkere laag aanbrengen op het hout. Wanneer je de Osmo Olie-Beits in het hout poetst, zal er een stoer wash-effect worden gecreëerd. Toch liever een dekkende kleuring? Door de Olie-Beits met een roller of kwast aan te brengen, kun je het oppervlak voorzien van een dekkende kleuring. Werk daarna de kleurlaag wel af met een dunne kleurloze toplaag. Zo wordt onderhouden in de toekomst het gemakkelijkst. Voor de kleurloze toplaag is de Osmo Hardwax-Olie uitermate geschikt.

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Teakhout lichter maken

Wil je het teakhout graag lichter maken? Onbehandeld teakhout dat binnen wordt toegepast zal op den duur steeds een beetje donkerder kleuren Onze behandelingen zijn ook verkrijgbaar in lichtere tinten. Met de Osmo Olie-Beits kun je zowel een subtiele als een dekkende kleuring aanbrengen op het hout. Door het product in het hout te poetsen creëer je een wash-effect. Wanneer het product met een kwast of roller wordt aangebracht wordt er een dekkende kleur op het hout aangebracht.

Niet enkel zorgen onze behandelingen voor een kleuring van het teakhout. Ze zorgen er ook voor dat het hout optimaal beschermd is tegen vocht, vuil en beschadigingen. Om het oppervlak gemakkelijk te kunnen onderhouden in de toekomst, raden we je aan om bovenop de kleurlaag een kleurloze toplaag aan te brengen. Een kleurloze laag is het gemakkelijkst bij te werken zonder dat er kleurverschillen ontstaan. Gebruik voor de kleurloze toplaag de Osmo Hardwax-Olie Original.

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties