schutting beits

Tuinbeits

Hét geheim van een prachtige tuin

Tuinbeits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95  14,35
Selecteer eerst alle opties

Op zoek naar de beste manier om je tuinmeubelen en houten constructies te beschermen? Tuinbeits is het antwoord. Of je nu werkt met een schutting, terrasplanken, tuinmeubilair of een tuinhuisje, tuinbeits verlengt niet alleen de levensduur van het hout, maar verbetert ook de esthetiek.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Wat is tuinbeits?

Tuinbeits is een oplossing specifiek ontworpen om hout te beschermen en te kleuren. Het onderscheidt zich van verf en lak door zijn interactie met hout. Waar verf en lak een beschermende laag op het houtoppervlak creëren, dringt tuinbeits diep door in het hout, waardoor het van binnenuit wordt beschermd. Dit zorgt niet enkel voor een mooie uitstraling, ook voor een optimale bescherming. Doordat tuinbeits aan het hout hecht, zal het niet scheuren of bladderen.

Soorten tuinbeits: transparant, semi-transparant en dekkend

Tuinbeits bestaat in drie hoofdvarianten: transparante, semi-transparante en dekkende beits. Transparante beits behoudt de natuurlijke houtnerf en kleur, terwijl semi-transparante beits kleur toevoegt maar nog steeds enige houtnerf toont. Dekkende beits, vergelijkbaar met verf, bedekt de houtnerf volledig, maar behoudt de structuur. Ben je op zoek naar een Transparante of Semi-Transparante tuinbeits? Bekijk dan de productpagina van de Osmo Natuurlijke Olie-Beits. Deze productserie bevat zowel Transparante als Semi-Transparante tuinbeitsen. Voor een dekkende uitstraling voor buitenshuis raden we je aan de Osmo Landhuisverf te bekijken. Dit product geeft hout een dekkende kleuring, zonder dat de structuur van het hout wordt bedekt.

De voordelen van het gebruik van tuinbeits

Tuinbeits biedt een scala aan voordelen die verder gaan dan alleen het verfraaien van je tuin. Het heeft ook talrijke praktische voordelen die bijdragen aan de duurzaamheid en functionaliteit van je houten tuinmeubilair en constructies.

Ten eerste biedt tuinbeits een krachtige bescherming, het beschermt hout tegen weersinvloeden. Hout dat onbehandeld wordt gelaten, kan door de zon, regen en andere neerslag beschadigen. Door je hout te behandelen met een goede kwaliteit tuinbeits, bescherm je het hout tegen deze schadelijke elementen. Daarnaast helpt tuinbeits ook barsten en spleten te voorkomen door de natuurlijke uitzetting en krimping van het hout te reguleren, wat de levensduur van je houten tuinmeubilair en constructies verlengt. Door je hout regelmatig te beitsen, kun je er niet alleen voor zorgen dat het er goed uitziet, maar ook dat het vele jaren meegaat. Zo krijg je meer waarde en plezier van je investering in houten tuinmeubilair en constructies.

Tips voor het kiezen van de juiste tuinbeits

Bij het kiezen van de juiste tuinbeits, dien je rekening te houden met factoren zoals houtsoort, gewenste uiterlijk, duurzaamheid en weerbestendigheid, en de milieuvriendelijkheid van de beits. Zo goed als alle houtsoorten zijn te behandelen met tuinbeits. Twijfel je toch over de hechting of uitstraling of hechting van een tuinbeits, zorg er dan voor dat je eerst een testje maakt met bijvoorbeeld behulp van een sample. Zo kun je checken of de bescherming en de uistraling van de beits past bij je verwachtingen.

Hoe breng je tuinbeits aan?

Het aanbrengen van tuinbeits begint met het voorbereiden van het oppervlak. Het hout moet schoon en droog zijn, en in sommige gevallen moet het worden geschuurd. Zit er bijvoorbeeld nog een oude lak- of verflaag op het hout? Dan zal deze eerst verwijderd moeten worden middels schuren, anders kan de tuinbeits niet hechten aan het hout. Na het schuren kan de beits met een kwast of roller worden aangebracht, gevolgd door voldoende droogtijd. Breng altijd in totaal twee lagen tuinbeits aan op het hout, dan is het hout voldoende beschermd.

Onderhoud van je tuinbeits

Het gebruik van tuinbeits is niet eenmalig; het vereist regelmatig onderhoud. Controleer de staat van de beits regelmatig op tekenen van vervaging of slijtage. Wanneer de beits begint te slijten, is het tijd om een nieuwe laag aan te brengen. Het is dan niet nodig om het hout eerst te schuren. Dat maakt tuinbeits bijzonder gemakkelijk in onderhoud.

Advies nodig?

Heb je nog niet het antwoord gevonden dat je zocht? Lukt het niet om het perfecte product te vinden voor jouw project? Geen stress! We zijn er om je te helpen, en dat is helemaal gratis! Stuur je vraag en foto’s van het oppervlak via e-mail, Whatsapp of via onze Live-chat. We doen ons uiterste best om je te helpen.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...