Waarom uw houten vloer dweilen banner

Houten vloer dweilen?

Dweilen van de houten vloer

Osmo Wisch-Fix

Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Dweilmiddel voor de reiniging en verzorging van het hout.

Vanaf 30,95
Selecteer eerst alle opties

Dweilen houten vloer olie

Nadat een vloer is behandeld met producten van Osmo zoals de Hardwax-Olie Original ziet het oppervlak er prachtig uit. De mooie uitstraling van het hout in combinatie met Osmo moet natuurlijk zo lang mogelijk behouden worden. Een vloer die is behandeld met Hardwax-Olie van Osmo gaat vele jaren mee zonder dat het oppervlak geschuurd hoeft te worden. Om de vloer zo lang mogelijk intact te houden is het wel van belang dat het oppervlak af en toe schoon gemaakt wordt. Het dweilen van de houten vloer draagt bij aan het verlengen van de levensduur van de vloer, wat iedereen natuurlijk wilt.

Voordelen Wisch-Fix

  • Zeer effectief reinigings- en onderhoudsmiddel
  • Voor regelmatige reiniging en onderhoud
  • Zepen op basis van natuurlijke oliën
  • Hydrateert de vloer en droogt het hout niet uit
  • Wordt aanbevolen voor vloeren die met Hardwax-Olie behandeld zijn

Producten voor het dweilen van een houten vloer

Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Vanaf 30,95

Vanaf 30,95
Selecteer eerst alle opties

Met welk product een houten vloer dweilen?

Voor vloeren die zijn behandeld met Osmo is het aan te raden om deze ongeveer één keer per twee weken of één keer per week te dweilen. Om de vloer optimaal schoon te maken is de Wisch-Fix het juiste middel. De Wisch-Fix is een zeer effectief reinigingsmiddel en onderhoudsconcentraat van hoge kwaliteit. Het product bevat natuurlijke stoffen en een klein was-aandeel in het product. Dit zorgt ervoor dat de vloer blijft hydrateren en dat het niet uitdroogt. U kunt het hout vergelijken met uw huid. De huid van een mens heeft namelijk ook zo nu en dan een crème nodig om niet uit te drogen. Als de huid namelijk uitdroogt krijgt het scheurtjes en wordt het minder mooi. Dat geldt ook voor een houten oppervlak.

Houten vloer schoonmaken met azijn?

Het wordt niet aangeraden om houten vloeren die zijn behandeld met Osmo Hardwax-Olie schoon te maken met azijn. De azijn voedt de vloer niet zoals de Wisch-Fix wel doet, daarbij droogt het de vloer uit. Wanneer het hout uitdroogt is de kans op slijtage veel groter. Ook wordt er vaak te veel azijn bij het water toegevoegd en dit kan veel schade aan het oppervlak aanbrengen.

Dweilen met groene zeep

Ook het oppervlak schoonmaken of dweilen met allesreiniger en groene zeep is niet ons advies. Beide producten zullen het oppervlak wel schoonmaken, maar zullen net zoals de azijn het oppervlak uitdrogen, waardoor de kans op slijtage ook in deze gevallen groter is. Daarom is het aan te raden om de houten vloer te dweilen met Wisch-Fix.

Houten vloer dweilen met st marc

Wij krijgen vaak de vraag of het verstandig is om de houten vloer te dweilen met st marc. Dit is niet ons advies, dit namelijk geen product dat speciaal voor houten vloeren is bedacht, ook is dit een allesreiniger. Allesreinigers kunnen houten vloeren beschadigen.

Hoe de houten vloer dweilen?

Voordat u de vloer gaat dweilen is het van belang dat het oppervlak eerst wordt schoongemaakt met een stofzuiger. Zo voorkomt u namelijk dat er stof en kruimels in de dweil en het middel komt te zitten. Na het stofzuigen kan het dweilmiddel klaar gemaakt worden. Voeg 1 dopje Wisch-Fix op 2 liter water, stop de dweil in de emmer met het middel. Wring de dweil goed uit en u kunt het oppervlak gaan dweilen. Herhaal dit een paar keer zodat vloer helemaal schoon gedweild is. Nadat het oppervlak is gedweild is het raadzaam om met een droge dweil nog even het oppervlak na te dweilen.

Welke oppervlakken kunnen worden schoon gemaakt?

Alle houten oppervlakken binnenshuis kunnen worden behandeld met de Wisch-Fix. Van wanden, tot plafonds en van vloeren tot aan meubelen. Als deze oppervlakken zijn behandeld met Osmo wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het aan te raden om alle houten oppervlakken schoon te maken.

Welke dweil voor houten vloer?

Osmo heeft een zeer handig systeem om de vloer mee te dweilen. Deze bestaat uit een telescoopsteel + een vloerreinigingsset. Deze set bevat een handig opzet stuk de doeken en dweilen op gezet kunnen worden. Verder bevat het een dweil, een stofdoek en een microvezeldoek.

Veelgestelde vragen over het dweilen van een houten vloer

Dit kan met de Osmo Wisch-Fix. Dit natuurlijke product bevat zepen op basis van olien. Dit zorgt ervoor dat het hout niet uitdroogt na het dweilen. Daarnaast voedt het de behandeling waardoor slijtage langer uitblijft.

Ja. Bij een behandelde houten vloer is het zelfs aan te raden om om de week te dweilen met de Osmo Wisch-Fix. Dit kan met de Osmo Wisch-Fix. Dit natuurlijke product bevat zepen op basis van olien. Dit zorgt ervoor dat het hout niet uitdroogt na het dweilen. Daarnaast voedt het de behandeling waardoor slijtage langer uitblijft.

De Osmo Wisch-Fix. Dit natuurlijke product bevat zepen op basis van olien. Dit zorgt ervoor dat het hout niet uitdroogt na het dweilen. Daarnaast voedt het de behandeling waardoor slijtage langer uitblijft. Wanneer je alleen dweilt met water zal de houten vloer naar verloop van tijd uitdrogen, hierdoor zal er sneller slijtage ontstaan.

Wij raden aan om elke twee weken het parket te dweilen met de Osmo Wisch-Fix.

Gebruik voor het dweilen van een geoliede vloer de Osmo Vloerreinigingsset. Met deze set kun je zowel nat dweilen als stof verwijderen en de Osmo Vloeibare Onderhoudswas aanbrengen. Dit laatste product gebruik je wanneer er lichte slijtage plekken ontstaan op veel belopen delen. De Vloeibare Onderhoudswas frist deze plekken weer op.

Nee, dit raden wij niet aan. Allesreiniger kan hout beschadigen. Dweil daarom hout altijd met producten die daar speciaal voor zijn ontwikkeld zoals de Osmo Wisch-Fix.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...