Over Osmo

osmo-boompje

Osmo revolutie

Natuurlijke Grondstoffen

Meer dan 40 jaar geleden waren er een aantal traditionele afwerkingen voor uw houten oppervlakken binnenshuis. De twee bekendste afwerkingen waren destijds een olie of een lak.

Alle Osmo afwerkingen zijn gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen. De verschillende grondstoffen zijn: zonnebloemolie, carnaubawas, candelilawas, lijnzaadolie, sojaolie en distelolie. Het voordeel van een op olie gebaseerd product is dat olie de natuurlijke eigenschappen van het hout behoudt. Voor een natuurlijke en milieuvriendelijke afwerking zonder gezondheidsrisico’s. De verschillende pigmenten die gebruikt worden in de producten zijn in de levensmiddelensector toegestaan. Op basis van gezuiverde en hernieuwbare plantaardige grondstoffen.

natuurlijke-houtkleur

Historie van Osmo

Verschil Hardwax-Olie, olie of lak

Een boom heeft 100 jaar of meer groei en verzorging nodig, tot hij een solide kwaliteit ontwikkeld heeft. Osmo’s ervaring is gebaseerd op eenzelfde tijdsduur. In deze tijd heeft men geleerd hoe om te gaan met de waardevolle grondstof hout.
Tegenwoordig is Osmo een van de leidende fabrikanten en aanbieder van moderne kant en klare houtproducten waarmee de gehele woning en de tuin, ingericht kunnen worden.
Met ruim 250 medewerksters produceert en vertegenwoordigd Osmo prachtige vloeren, muren en plafondprofielen, werkbladen, plinten, houten gevel bekleding, tuinhout en natuurlijke houtveredelingsproducten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Warendorf, productiebedrijven bevinden zich in Warendorf en Munster.
Osmo producten zijn te vinden in heel Duitsland; met meer dan 2500 dealers, ook in vele andere Europese landen en ook buiten Europa.