Over ons

van toen naar nu | 1878 – heden

Over Osmo sinds 1878

Sinds
1878

Over Osmo

osmo-boompje

Osmo revolutie

Natuurlijke Grondstoffen

Meer dan 40 jaar geleden waren er een aantal traditionele afwerkingen beschikbaar voor houten oppervlakken binnenshuis. De twee bekendste afwerkingen waren destijds een olie of een lak. Osmo wenste de voordelen van deze afwerkingen te combineren tot één natuurlijk product dat de allerbeste bescherming biedt voor jouw hout.

Alle Osmo afwerkingen zijn gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen. De verschillende grondstoffen hiervan zijn: zonnebloemolie, carnaubawas, candelilawas, lijnzaadolie, sojaolie en distelolie. Het voordeel van een op olie gebaseerd product is dat olie de natuurlijke eigenschappen van het hout behoudt. Het zorgt voor een natuurlijke en milieuvriendelijke afwerking zonder gezondheidsrisico’s. De verschillende pigmenten die gebruikt worden in de producten zijn zelfs in de levensmiddelensector toegestaan en zijn geproduceerd op basis van gezuiverde en hernieuwbare plantaardige grondstoffen.

natuurlijke-houtkleur

Historie van Osmo

Verschil Hardwax-Olie, olie of lak

Een boom heeft 100 jaar of meer groei en verzorging nodig, tot hij een solide kwaliteit ontwikkeld heeft. Osmo’s ervaring is gebaseerd op eenzelfde tijdsduur. In deze tijd heeft men geleerd hoe om te gaan met de waardevolle grondstof hout.

Tegenwoordig is Osmo één van de leidende fabrikanten en aanbieder van moderne kant en klare houtproducten, waarmee de gehele woning en de tuin ingericht kunnen worden. Met ruim 250 medewerkers produceert en vertegenwoordigt Osmo prachtige vloeren, muren en plafondprofielen, werkbladen, plinten, houten gevelbekleding, tuinhout en natuurlijke houtveredelingsproducten.

Het hoofdkantoor van Osmo is gevestigd in Warendorf, de productiebedrijven bevinden zich in Warendorf en Munster. De producten van Osmo zijn te vinden door heel Duitsland; bij wel meer dan 2500 dealers. Maar ook in vele andere Europese landen en buiten Europa zijn de producten van Osmo verkrijgbaar.