Osmo Interieur Wax

Voordelen Interieur Wax

  • Sneldrogend, droog in 3 tot 4 uur
  • Voor het behandelen van wanden en plafonds
  • Na droging, veilig voor mens, dier en plant
  • De Wax zal niet barsten, bladeren of schilferen

Beschrijving

Transparante of dekkende, zijdematte en duurzame afwerking voor houten oppervlakken zoals wanden en plafonds. De Osmo Interieur Wax beschermt tegen vuil, vocht en is slijtvast. Het product is eenvoudig aan te brengen en het is niet nodig om tussen te schuren. De Interieur Wax is droog in 3 tot 4 uur. De Wax zal niet barsten, bladeren of schilferen. De droge afwerking is veilig voor mens, dier en plant (bestand tegen speeksel en zweten en geschikt voor kinderspeelgoed.

Interieur Wax varianten

Er zijn twee wit varianten van de Osmo Interieur Wax in het assortiment. De 7393 Wit Transparant en de 7394 Wit Dekkend. Beide varianten zijn geschikt voor het behandelen van onbehandeld of geschuurd hout. De 7393 zal een gelijkmatige, transparante kleuring geven aan het hout. Hierbij blijven de houtkleur ook zichtbaar. Met de Dekkende variant 7394 verdwijnt de houtkleur, maar blijf je de structuur en nerf wel zien van het hout.

Beschikbaar in de inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 16 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Interieur Wax moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de ingrediënten namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Interieur Wax zeer dun aanbrengen met een Osmo Microvezelroller of Kwast op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 3 tot 4 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag ook dun aanbrengen met de Interieur Wax.

6. Droging tweede laag in ca. 3 tot 4 uur; zie punt 4.

Osmo Interieur Wax

Osmo Interieur Wax

Vanaf 45,95
Selecteer eerst alle opties