Osmo Snijplank Olie alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

voedselveilig

Na droging voedsel veilig

Onschadelijk voor mens, dier en plant

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

Bijvoorbeeld tegen koffie, water en wijn

Voordelen Snijplank Olie 3099

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Beschrijving

Houten Snijplank Olie

De Osmo Snijplank Olie is geschikt voor het behandelen van alle soorten houten snijplanken. De Olie bevat het keurmerk “Voedselveilig”, dit betekent dat het na droging van de olie veilig is om van de snijplank te consumeren zonder dat dit schadelijk kan zijn. De ingrediënten van dit product zijn gebaseerd op natuurlijk, plantaardige oliën en wassen en zijn daarmee na droging onschadelijk voor mens, dier en plant. Omdat de ingrediënten natuurlijk zijn heeft de behandeling een open poriën structuur waardoor het hout kan blijven ademen. Het hout wordt na de behandeling niet dicht gelakt.

De Osmo Nederland Snijplank Olie 3099 is kleurloos en droogt mat op. Na behandeling kleurt het hout alsof het nat gemaakt is met een matte glansgraad. De tekeningen van het hout worden hierdoor mooi zichtbaat, de kleur van het hout wordt verdiept. Nadat de houten snijplank is behandeld met de Olie is het beschermt tegen vocht zoals: water, vruchtensap, cola en koffie.

Houten snijplank schoonmaken

Nadat een houten snijplank is gebruikt bij het snijden van vlees, vis of groente is het natuurlijk aan te raden om de houten snijplank schoon te maken. Omdat het de Snijplank Olie bestand is tegen water en chemicaliën kan de snijplank worden schoongemaakt met water en afwasmiddel. Af en toe de snijplank schoonmaken met de Spray-Cleaner zorgt ervoor dat de behandeling en het hout weer gevoed worden en het hout niet uitdroogt. Dit komt doordat de Spray-Cleaner zepen op basis van oliën bevat.

Onderhoud van houten snijplank

Het onderhouden van een houten snijplank die behandeld is met de Osmo Nederland Snijplank Olie is erg simpel. Het schoonmaken van de snijplank staat hierboven beschreven. Zodra de houten snijplank schraler wordt en last krijgt van slijtage plekken kan een nieuwe dunne laag van de Snijplank Olie worden aangebracht. Breng de renovatie laag aan met pluisvrije doek of Osmo Fleece pad, doe dit met de plank en nerf mee. Laat deze laag 8 tot 10 uur drogen en de plank is weer als nieuw.

De Snijplank Olie is uitsluitend beschikbaar in een 0,5L verpakking.
1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Osmo TopOil moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
2. De eerste laag Snijplank Olie dun aanbrengen met een Osmo microvezelroller of kwast. Aanbrengen altijd met de plank en nerf mee.
3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
5. Breng na het drogen de tweede laag aan met een Poetsdoek of met de Osmo Fleece Pad. Aanbrengen
met de plank en nerf mee.
6.Droogtijd ca. 8-10; zie punt 4.
Voor het renoveren van de Snijplank volg stap 5.

De Snijplank olie kleurt het hout alsof het nat gemaakt is, een wetlook effect. Het product benadrukt de kleur van het natuurlijke hout. Na behandeling wordt het donkerder van kleur. U kunt uitstraling testen door de houten snijplank licht nat te maken.

De glansgraad van het product is mat, dit betekent dat de uitstraling geen glans bevat.

Twee lagen op het onbehandelde/ geschuurde hout. Lees bij het kopje ‘gebruiksaanwijzing’ wat de exacte aanbrengmethode is.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol of poets de Osmo goed uit.

8 tot 12 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met de houten snijplank olie.

Ja, het is geschikt voor het behandelen van alle snijplanken.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 24m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd +- 8 - 10 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 0,5 liter Prijs per m2 €2,91
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
Osmo Snijplank Olie alle inhoudsmaten

Osmo Snijplank Olie

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties