Osmo Spray-Wax alle inhoudsmaten

Voordelen Spray Wax

  • Spuitbare Hardwax-Olie voor vloeren, meubels en wanden
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Eenvoudig aan te brengen

Beschrijving

Spuitbare Osmo voor hout

De Osmo Spray Wax is de spuitbare variant van de Osmo Hardwax-Olie. Deze zeer effectieve olie en was combinatie is gemakkelijk te gebruiken voor alle houtsoorten binnenshuis. Denk hierbij aan wanden, plafonds, trappen, meubelen, aanrechtbladen en tafelbladen. De Spray Wax is eenvoudig te verwerken en is ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. De Osmo Spray Wax zorgt voor een beschermend oppervlak, het biedt na behandeling bescherming tegen allerlei soorten vocht zoals koffie en wijn. De Spray Wax is verkrijgbaar in vier verschillende kleurloze varianten, Glanzend – Zijde-mat, Semi-mat en Mat. De kleurloze varianten van de Spray Wax kleuren het kaal geschuurde of onbehandelde hout alsof het nat gemaakt is.

Naast de kleurloze varianten zijn er ook kleurvarianten verkrijgbaar: 3010 Natural, 3012 Wit Dekkend Zijde-mat, 3050 Wit Dekkend Mat, 3066 Wit Transparant, 3049 Zwart Dekkend Mat.

Spray Parameters

Spuitpistool: Spray druk ca. 3.0-3.5, mondstuk ca. 1.3-2.0 mm
Airless/ Airmix: Materiaal: 80-120 bar druk, Arimix controle lucht ca. 1-2,5 bar, Mondstuk: 0.28-0.33 mm.
HVLP spuitpistool: door de hoeveelheid verschillende soorten machines is hier geen parameter aan vast te stellen.

Droogtijd Osmo Spray Wax

Stof-droog: droogt in circa 2-3 uur onder normale omstandigheden (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid).

Droog tot schuren: droog in circa 6 tot 8 uur onder normale omstandigheden (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid).

Droog tot belasten/ toegankelijkheid: droog in circa 12 tot 16 uur onder normale omstandigheden (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid).

1. Het hout moet schoon, droog en vorstvrij zijn (vocht inhoud max. 18%). De Osmo Spray Wax is klaar voor gebruik en hoef niet verdunt te worden.

2. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

3. Eerste laag: aanbrengen met een spuitpistool, ariless/ airmix of HVLP. De aanbrenghoeveelheid is o.a. afhankelijk van de houtsoort en de schuurgraad. Breng ongeveer 35-40 g/m2 aan.

4. Zorgt voor goede ventilatie tijdens het drogen. Wanneer het hout ruw aanvoelt na de eerste laag kan er geschuurd worden.

  • Stof-droog: droogt in circa 2-3 uur onder normale omstandigheden (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid).
  • Droog tot schuren: droog in circa 6 tot 8 uur onder normale omstandigheden (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid).
  • Droog tot belasten/ toegankelijkheid: droog in circa 12 tot 16 uur onder normale omstandigheden (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid).

5. Tweede laag: Breng deze op dezelfde wijze aan als de eerste laag. Ventileer bij deze laag ook goed door de deuren en ramen open te zetten. Houd bovenstaande droogtijden aan.

Productinformatieblad
Osmo Spray-Wax alle inhoudsmaten

Osmo Spray Wax

Vanaf 161,95
Selecteer eerst alle opties