Osmo Transparante Hout Afwerking alle inhoudsmaten
unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

Bestand tegen weersinvloeden

Voordelen Transparante Hout Afwerking

 • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën
 • Maakt houtoppervlakken gladder
 • Kleurloze bescherming van buitenhout
 • Als eerste laag of als toplaag te gebruiken

Beschrijving

De Osmo Transparante Hout Afwerking 000 is een kleurloze zijdematte houtbehandeling gebaseerd op een natuurlijke oliebasis voor hout voor buitenshuis. De Transparante Houtafwerking is poreus, het hout laat het ademen en vermindert zwelling en krimp. De houtafwerking is waterafstotend, scheurt, schilfert en bladdert niet af. De Transparante Hout Afwerking dringt diep in het hout en maakt het houtoppervlak gladder, zelfs met een enkele laag. Het aanbrengen van een Primer is niet nodig.

De Osmo Transparante Hout Afwerking kan als eerste laag maar ook als toplaag worden gebruikt. Het is altijd aan te raden om het product in combinatie met een Osmo buitenproduct met kleurpigment te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor bescherming tegen UV-straling. De Osmo Transparante Hout Afwerking is kleurloos en biedt daardoor geen bescherming tegen Uv-straling. De gedroogde afwerking is veilig voor mens, dier en plant (speeksel en transpiratie volgens DIN 53160, geschikt voor kinder- speelgoed volgens EN 71.3).

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 16 m2 bij één laag

Let op: Ruw, oud of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Transparante Hout Afwerking nodig is dan aanbevolen. Bij nieuw hout is het advies om het hout eerst minimaal 6 weken te laten verweren. Dit zorgt ervoor dat het hout beter bestand is tegen het buitenklimaat. Na het verweren kan het hout worden ontgrijs met Osmo Houtongrijzer.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Transparante Hout Afwerking moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Tip: schaf altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de afwerking.

 1. Het houtoppervlak moet schoon, droog en vorstvrij zijn (maximaal 20% vochtgehalte). Oude lagen moeten worden verwijderd.
 2. Reinig al het vergrijsde of verweerde hout met Osmo Power-Gel indien nodig, maar verwijder in elk geval vuil en losse houtvezels.
 3. Goed doorroeren, minimaal 2 minuten.
 4. Als grondlaag: aanbrengen met een Osmo microvezelroller of kwast in de richting van de houtnerf en goed uitrollen/ kwasten. 10 tot 12 uur laten drogen. En vervolgens afwerken met de Osmo Landhuisverf, Natuurlijke Olie-Beits of UV-beschermingsolie.
  Als glanzende afwerking: aanbrengen op de eerste gepigmenteerde laag met een Osmo microvezelroller of kwast in de richting van de houtnerf en goed uitrollen/ kwasten. 10 tot 12 uur laten drogen.

Aantal liter

Er zijn verschillende factoren die de opname van het hout en daardoor het verbruik beïnvloeden. Door wat meer informatie te hebben over uw oppervlak kunnen wij een betere berekening maken. Door de voorbereiding en de staat van het oppervlak in te vullen weten wij beter hoeveel liter u ongeveer nodig heeft. Hieronder leggen wij uit wat wij met de verschillende opties bedoelen.

Voorbereiding oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-geschliffen-glatt

Glad/Geschuurd

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-genutet-geriffelt

Geribbeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-saegerau

Ruw gezaagd

Staat oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-aussen-neu-unbehandelt

Nieuw/Onbehandeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-vergraut

Ontgrijsd/Vergrijsd

Ontgrijzen is noodzakelijk

Vergrijsd hout

Vergrijzing ontstaat doordat hout in aanraking komt met Uv-straling en vocht. Hout dat vergrijsd is, dient eerst ontgrijsd te worden voordat het kan worden behandeld. De vergrijzing kan ervoor zorgen dat de Osmo niet goed kan hechten op het hout. Vergrijsd hout kan worden ontgrijsd met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Nadat het hout ontgrijsd en gedroogd is kan het worden met een Osmo buitenproduct naar keuze.

Osmo Transparante Hout Afwerking alle inhoudsmaten

Osmo Transparante Hout Afwerking 000

Vanaf 36,95
Selecteer eerst alle opties