Osmo WR Houtimpregnering 4001

Voordelen WR Houtimpregnering 4001

  • Beschermt buitenhout tegen houtrot en schimmels
  • Watergedragen product, ook spuitbaar
  • Geurloos na droging. Veilig voor mens, dier en plant.

Beschrijving

Osmo WR Houtimprengering 4001 is een gebruiksklaar watergedragen houtimpregnering. De Osmo Houtimpregnering is geschikt voor de bescherming van hout in buitenruimtes dat niet direct in contact is met de grond. De Houtimpregnering beschermt tegen ongedierte zoals schimmels en houtrot. Osmo WR Houtimpregnering ruikt bijna niet tijdens het aanbrengen en is geurloos als het droog is.

Houtimpregnering beschermt tegen houtrot en houtvlekkende schimmels op al het buitenhout zoals: ramen, luiken, pergola’s, schuttingen, houten bekleding en tuinmeubelen. Het product is niet binnenshuis te gebruiken, uitgezonderd buitenkozijnen en buitendeuren. De Osmo WR Houtimpregnering 4001 is geen eindlaag. Bij onbehandeld hout is binnen drie maanden een eindbehandeling (bijvoorbeeld met de Osmo Natuurlijke Olie-Beits of Landhuisverf) nodig.

Droogtijd
Ca. 24 uur (normale klimatologische omstandigheden, 23 °C/50 % rel. luchtvochtigheid). Goed ventileren tijdens het drogen. Lagere temperaturen en/of hogere luchtvochtigheid kunnen de droogtijden verlengen.

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 5 – 6 m2 bij één laag

 

 

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Houtimpregnering aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Indien mogelijk aan alle kanten van het hout. Ook mogelijk om te spuiten.

3. Breng het product gelijkmatig aan om het beste resultaat te krijgen. Verwerkingsomstandigheden: boven 5°C / relatieve vochtigheid onder 80%.

4. Na droging het hout afwerken met een buiten olie van Osmo, bijvoorbeeld de Osmo Natuurlijke Olie-Beits of Landhuisverf.

Aantal liter

Er zijn verschillende factoren die de opname van het hout en daardoor het verbruik beïnvloeden. Door wat meer informatie te hebben over uw oppervlak kunnen wij een betere berekening maken. Door de voorbereiding en de staat van het oppervlak in te vullen weten wij beter hoeveel liter u ongeveer nodig heeft. Hieronder leggen wij uit wat wij met de verschillende opties bedoelen.

Voorbereiding oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-geschliffen-glatt

Glad/Geschuurd

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-genutet-geriffelt

Geribbeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-saegerau

Ruw gezaagd

Staat oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-aussen-neu-unbehandelt

Nieuw/Onbehandeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-vergraut

Ontgrijsd/Vergrijsd

Ontgrijzen is noodzakelijk

Vergrijsd hout

Vergrijzing ontstaat doordat hout in aanraking komt met Uv-straling en vocht. Hout dat vergrijsd is, dient eerst ontgrijsd te worden voordat het kan worden behandeld. De vergrijzing kan ervoor zorgen dat de Osmo niet goed kan hechten op het hout. Vergrijsd hout kan worden ontgrijsd met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Nadat het hout ontgrijsd en gedroogd is kan het worden met een Osmo buitenproduct naar keuze.

Osmo WR Houtimpregnering 4001

Osmo WR Houtimpregnering 4001

Vanaf 31,95
Selecteer eerst alle opties