Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

langdurige-uv-bescherming

Beschermt tegen UV straling

Door de kleurpigmenten beschermt de Landhuisverf tegen vergrijzing

kleurtinten

In 21 verschillende kleuren

Dekkende kleuren voor buitenhout

unieke-olie-was-combinatie

Zeer goede dekking

Op basis van natuurlijke oliën en hoog rendement

Voordelen Landhuisverf

 • Beschermt tegen Uv-straling, water en vuil
 • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
 • Onderhoud zonder schuren
 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
 • De houtstructuur blijft zichtbaar

Beschrijving

Osmo Landhuisverf – Verf voor hout

De Osmo Landhuisverf is een dekkende op olie gebaseerde verf die uitermate geschikt is voor hout buitenshuis. Dit geldt vooral voor oppervlakken waarbij een bijzonder duurzame behandeling vereist is, zoals: vensters, tuinmeubelen, tuinhuizen, carports en bij een schutting verven. De Osmo Landhuisverf is ideaal voor zowel nieuw hout als hout dat al een keer behandeld is. Na behandeling van met de Landhuisverf blijft de houtstructuur zichtbaar, maar het zorgt wel voor een dekkend effect. Het houtoppervlak is dan bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook is het speeksel en zweet bestendig en niet schadelijk voor mens, dier en plant na droging. Alle varianten van de Landhuisverf zijn onderling met elkaar te mengen om een andere kleurtint te creëren.

Hout verven met Osmo Landhuisverf

Om het buiten hout te verven kan de Landhuisverf gebruikt worden. Het aanbrengen van deze houtverf zal zorgen voor een dekkend effect, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Het voordeel van de Landhuisverf op normale verf is dat de Osmo Landhuisverf na behandeling bescherming biedt tegen alle weertypes, zoals de zon en regen. Hierdoor kan er langer plezier van het hout oppervlak gemaakt kan worden. Daarnaast zal de Landhuisverf niet gaan bladderen of scheuren, dit gebeurt bij een gewone verf wel. Ook kan de Landhuisverf gebruikt worden om het oppervlak bij te werken, hierbij hoeft niet geschuurd te worden. De Landhuisverf kan over de oude laag Landhuisverf worden aangebracht worden.

Landhuisverf RAL-kleuren

De Landhuisverf is verkrijgbaar in 21 verschillende kleuren. Zes varianten hiervan zijn RAL-kleuren. De volgende RAL kleuren heeft Osmo Nederland standaard op voorraad:

 • RAL 9016 Verkeerswit = Landhuisverf 2101
 • RAL 7016 Antracietgrijs = Landhuisverf 2716
 • RAL 7035 Lichtgrijs = Landhuisverf 2735
 • RAL 7042 Verkeersgrijs A = Landhuisverf 2742
 • RAL 9005 Gitzwart
 • RAL 9010 Zuiver Wit

Naast de RAL kleuren is in het overzicht te zien welke kleuren er nog meer verkrijgbaar zijn. De kleuren zijn ook onderling te mengen zodat er nog meer kleurcombinaties kunnen ontstaan.

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 26 m2 bij één laag

Let op: Ruw, oud of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Osmo Landhuisverf nodig is dan aanbevolen. Bij nieuw hout is het advies om het hout eerst minimaal 6 weken te laten verweren. Dit zorgt ervoor dat het hout beter bestand is tegen het buitenklimaat. Na het verweren kan het hout worden ontgrijs met Osmo Houtongrijzer.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Landhuisverf moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Tip: schaf altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Landhuisverf.

Alle Osmo Landhuisverf varianten zijn onderling met elkaar te mengen om een andere kleurtint te creëren. Keuzestress omtrent de kleuren? Bestel samples en test deze op het hout.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Maakt altijd eerst een test, om te kijken of het product goed hecht en het resultaat goed is.

2. De eerste laag Landhuisverf aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

5. Tweede laag Landhuisverf aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

De Landhuisverf creëert een dekkend effect. Hierbij blijft de houtstructuur wel zichtbaar.

Ja, dankzij de kleurpigmenten in het product biedt het een betere bescherming dan geen behandeling.

Dit product kan op al het buitenhout worden aangebracht. Zowel op liggend als op staand hout, voorbeelden hiervan zijn: tuinhuizen, gevels en schuttingen.

Twee lagen op onbehandeld of kaal geschuurd hout zijn voldoende voor een goede bescherming. Voor renovatie is vaak 1 laag voldoende.

Nee, twee lagen zijn voldoende. Wanneer u meer dan twee lagen aanbrengt, is er kans dat de Landhuisverf niet hecht.

U kunt het product aanbrengen met een borstel of een kwast. De kwast is handig voor de randjes en de borstel is handig voor de grotere stukken van het oppervlak. Breng de olie dun aan op het oppervlak en kwast deze goed uit, zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak.

Op nieuw en geschuurd hout heeft de Landhuisverf een verbruik van 24m2 per 1L. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel liter u nodig heeft. Oud hout of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Landhuisverf nodig is dan aanbevolen. Schaf daarom altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Landhuisverf.

Breng het product aan in de richting van de houtnerf. Kwast vervolgens het product goed uit met de plank en houtnerf mee.

De droogtijd bedraag tussen de 10 tot 12 uur, bij ℃/ 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een product op waterbasis, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Landhuisverf.

De Landhuisverf kan op alle buiten houtsoorten aanbracht worden, zowel zachthout- als hardhoutsoorten.

De Landhuisverf droogt zijdemat op. Als u een matte uitstraling wilt kunt u de eerste laag met de Landhuisverf aanbrengen en als tweede laag de kleurloze Natuurlijke Olie Beits 701 mat.

10° C (minimaal)

Wanneer u ziet dat het behandelde hout minder mooi wordt, kunt u een nieuwe laag van de Landhuisverf aanbrengen. Van tevoren kunt u het hout reinigen met de Osmo Power-Gel. U hoeft het oppervlak niet te schuren voor het bijwerken van het hout.

Ja, van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Wanneer het hout goed is behandeld met de Landhuisverf gaat dit wel 3 tot 6 jaar mee. Wij adviseren elk jaar even te kijken of de behandeling nog naar wens is, als dit niet zo is kunt u het weer bijwerken.

Het is aan te raden om het hout van tevoren te reinigen met de Power-Gel. Dit zorgt ervoor dat het hout weer schoon is. Daarna kan het oppervlak bijgewerkt worden met 1 laag. Het is verstandig om hetzelfde product te kiezen waar het hout al mee behandeld is.

Het hout mag maximaal een vochtgehalte van 20% hebben.

Als het buiten hout vergrijsd is, is het aan te raden dit eerst te ontgrijzen. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven komt. Als dit niet gebeurt blijft de grijze kleur onder de olie zitten en blijf je altijd een grijze tint zien. Het ontgrijzen van het hout kan met de Osmo Power-Gel.

Het is aan te raden om nieuw hout eerst ongeveer 6 weken te laten verweren buiten. Het hout moet wennen aan buiten en aan de verschillende weertypen zoals: zon en regen. Het verweren zorgt ervoor dat het hout beter de olie kan opnemen en dat de behandeling beter blijft zitten op het hout.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Opzoek naar een zwarte schutting beits? Gebruik hiervoor de Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart. Na het aanbrengen van twee lagen ontstaat er een dekkend zwarte uitstraling, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 26m2 per liter
De droogtijd hangt af van de ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid Droogtijd +- 10 - 12 uur
De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur bij 23 °C en 50% relatieve luchtvochtigheid bedraagt de droogtijd 12 uur Verwerkingstemperatuur 10 °C (minimaal)
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5L Prijs per m2 €2,01
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Buitenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens CIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Productinformatieblad
Osmo Landhuisverf Aanbrengen Youtube Thumbnail

Wat anderen vinden van Tweedekans – Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Tweedekans – Osmo Landhuisverf