Voor-288f0dd7a51f28209567da76ef7bf1cc

Tuin opknappen:

Zo doe je dat!

Je eigen stukje buiten: daar wil je graag optimaal van genieten. Echter kan het zijn dat de gure winter ervoor heeft gezorgd dat jouw tuin er niet meer zo netjes bij ligt. Om in de zomer van een mooie tuin te kunnen genieten, zul je echter nu al aan de slag moeten. Zo profiteer je al bij de eerste zomerdagen van je vernieuwde tuin. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is het heus niet nodig om hiervoor een groot budget te reserveren of een hovenier in te huren. In enkel een paar simpele stappen kun jij de tuin er al een stuk beter uit laten zien. Benieuwd hoe je dat aanpakt? We geven je graag een paar handige tips!

Waar te beginnen?

Het opknappen van een tuin kan een flinke klus zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen waar je moet beginnen. We raden je aan te beginnen met het bedenken hoe jouw toekomstige tuin eruit moet komen te zien. Een uitgebreid tuinontwerp is daarvoor niet nodig, maar het is wel belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te stellen waar je naartoe kunt werken. Bepaal bijvoorbeeld de kleuren die je in de tuin wilt terug laten komen, welke planten je eventueel mooi zou vinden en welke tuinmeubelen je in de tuin wilt hebben. Maak daarna een kort overzicht van wat er allemaal nodig is om dat te organiseren. Zo creëer je een overzichtelijk stappenplan die je af kunt werken

Grote tuinschoonmaak

De tuin zal er al een heel stuk beter uitzien na een grote schoonmaak. Door het koude en natte herfst- en winterweer kan het zijn dat de tuin last heeft van groene en mossige laag aanslag. Geen zorgen, ook dat kun je gemakkelijk aanpakken. Ga deze aanslag liever niet te lijf met een hoge drukspuit. De harde druk van de spuit kan ervoor zorgen dat de bovenlaag stenen- of houten oppervlakken beschadigd. Niet enkel is dat zonde, het kan er ook voor zorgen dat aanslag alleen maar sneller terugkeert. Ook chemische reinigers zouden we je liever adviseren achterwege te laten. Gebruik liever onze Osmo terrasreiniger. Deze krachtige reiniger verwijdert groene aanslag, zonder dat het oppervlak wordt aangetast. Daarnaast remt het ook nog eens de groei van nieuwe aanslag. Wel zo fijn, dan sta je volgend jaar niet wéér zo lang schoon te maken. Heb je tijd over? Denk dan ook aan ander groen. Zorg bijvoorbeeld dat de grasmat weer mooi kort wordt en wied het onkruid tussen de tegels.

Of ga je aan de slag met je terras? Lees dan eerst ons uitgebreide kenniscentrum artikel over je terras schoonmaken en reinigen.

Ontgrijs de tuinmeubels

Tuinmeubelen maken het vertoeven in je tuin een stuk aangenamer. Echter kunnen houten tuinmeubelen, mits deze niet beschermd zijn, in de winter snel vergrijzen. Dat is erg zonde, de aanschaf van een nieuwe tuinset kan namelijk behoorlijk in de euro’s oplopen. Is het voor jouw tuinmeubelen al te laat en zijn ze flink vergrijsd? Geen zorgen, ook daar hebben wij een oplossing voor! De Osmo Power-Gel Houtontgrijzer is uitermate geschikt voor het ontgrijzen van buitenhout. De Power-Gel werkt als een dieptereiniger en zorgt ervoor dat vuil en vergrijzing uit het hout worden verwijderd. De Power-Gel haalt de oorspronkelijke kleur van het hout op waardoor de tuinmeubels er weer als nieuw uit zullen zien. Daarna kun je ze afwerken met een Osmo behandeling naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor een kleurtje met de Osmo Landhuisverf. Toch liever een natuurlijke uitstraling? Dan zul je misschien liever voor de Osmo Natuurlijke Olie-Beits kiezen.

Houtbehandelingen voor buiten

Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terrasreiniger

Osmo Terrasreiniger

Vanaf 21,95  19,95

Vanaf 21,95  19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Vergeet de schutting niet!

Een groot deel van de achtertuin bestaat uit schutting. Dat lijkt wellicht niet zo, omdat het vooral verticale vierkante meters betreft. Toch is een schutting een oppervlak waar je veel tegenaan kijkt. Wanneer deze een groen of vergrijst uiterlijk heeft, geeft dat misschien niet het allerfijnste uitzicht. Vergeet dus zeker niet om ook de schutting aan te pakken met de Power-Gel Houtontgrijzer. Wil je de schutting zo lang mogelijk beschermen tegen vergrijzing door UV-straling? Breng dan na het ontgrijzen de Osmo UV-Beschermingsolie aan. Deze houtafwerking beschermd buitenhout wel 12 keer langer tegen beschadiging door UV-straling.

Breng sfeer aan

Is alles schoon en opgeknapt? Dan is het tijd om sfeer aan te brengen in de tuin! Daar is heus geen groot budget voor nodig. Een paar groene plantjes of een rits sfeerlampjes maken de tuin al snel een stuk gezelliger. Zet de plantjes in een kleurrijke pot of kies voor bloeiende planten om wat kleur aan te brengen in de tuin. Zo voelt de tuin direct een stuk vrolijker aan.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het schoonmaken van de tuin, het afwerken van buitenhout of onze producten? Neem contact met ons op! Ons team is uit het beste hout gesneden. We doen graag ons best om je te helpen.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...