Beton Impregneren

Beton Impregneren

Beton behandelen met Osmo

Osmo Beton Olie

Osmo Beton-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Beton Olie 610

Kleurloze olie voor het behandelen van alle soorten beton, creëert een wet-look effect.

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Impregneren beton

Beton vloeren zijn momenteel erg populair. De mooie grijze betonlook op de vloer past helemaal bij een industrieel interieur. Ook wordt beton veel gebruikt voor garage vloeren en keukenbladen. Het is verstandig om beton te beschermen met een beton olie. Het impregneren van het beton zorgt ervoor dat het waterafstotend wordt, hierdoor kan vuil en vocht niet in de vloer trekken. Zonder behandeling zullen er zeker vlekken ontstaan op de vloer ook is er kans dat het beton zal gaan afbrokkelen zonder behandeling.

Voordelen Osmo Beton Olie

  • Ideaal voor het behandelen van alle soorten beton voor binnen
  • Water- en vuil-afstotend
  • Hoog rendement, 1L = 50m2 behandelen
  • Vermindert stof dat afkomstig is van betonvloeren
  • Geeft transparante bescherming

Benodigdheden voor het impregneren van beton

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Beton-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Beton Olie 610

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Wat is beton?

Beton is een steenachtig materiaal dat is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit materialen zoals zand of grind. De eigenschap van Beton is dat het door het toevoegen van water verhardt. Beton van goede kwaliteit is een creatie waarin de korrelgroottes van het zand en grind, in de juiste hoeveelheid het mengsel zodanig uithardt tot een steenachtig en een vast materiaal.

Beton heeft een poreuze structuur, dit betekent dat beton water of lucht doorlaat, het bevat veel fijne openingen. Om het beton dus te beschermen en hier langer van te genieten dient het beton geolied te worden.

Beton impregneren waterdicht

De Osmo Betonolie is een kleurloze op olie en was gebaseerd product. De Betonolie is perfect voor het behandelen van al het beton voor binnen. De Olie droogt zijdemat op en bevat dus een kleine glans. De behandeling zorgt er niet voor dat er een dikke laag op het beton komt te liggen, in plaats daarvan dringt het door tot in het beton. Dankzij de behandeling wordt het beton vlekbestendig en water- en vuilafstotend. Ook zorgt de behandeling ervoor dat stoffen die afkomstig zijn van het beton sterk verminderd worden.

De Osmo Betonolie versterkt de natuurlijke kleur van het Beton. Na behandeling wordt het beton iets donkerder, alsof het beton nat gemaakt is. U kunt het effect van de Betonolie dus zelf even testen door een stukje beton een beetje vochtig te maken.

Beton beschermen tegen vocht

Door het beton te impregneren met de Osmo Betonolie wordt het beton beschermt tegen vocht en vuil. Het is dus niet erg als u per ongeluk een glas drinken laat vallen op het beton. De vloeistoffen blijven op het beton liggen, zonder dat het in het beton trekt. Ideaal dus met kleine kinderen.

Zelf beton impregneren

Het behandelen en impregneren van een keukenblad of vloer met de Osmo beton olie is erg makkelijk. In de volgende stappen laten wij zien hoe jij zelf beton kunt inpregneren.
1. Maak het betonnen oppervlak stofvrij, met een stofzuiger.
2. Roer de Beton Olie goed, de olie en was zijn namelijk gescheiden na openen van het blik.
3. Breng het product met een Osmo Kwast, Blokkwast of Microvezel Roller, zeer dun aan en goed uitrollen/-kwasten
4. Laat de Olie 20 minuten intrekken. Verwijder na 20 minuten overtollig product met een Fleece pad of pluisvrije doek.
5. De vloeibare olie moet in het oppervlak worden opgenomen. Er mag geen olie op het oppervlak achterblijven.
6. Laat 8-10 uur drogen. Ventileer goed tijdens het drogen.
7. Breng de tweede laag ook heel dun aan, 20 minuten laten intrekken en verwijder nogmaals het teveel aangebrachte product.
8. Bij het renoveren van reeds geoliede oppervlakken volstaat normaal gesproken één laag op een schoongemaakt oppervlak.

Producten uit deze blog

Osmo Beton-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Beton Olie 610

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...