Beton Impregneren

Beton behandelen

Bescherm beton tegen vlekken en vocht binnenshuis

Osmo Beton Olie

Osmo Beton-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Beton Olie

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en 2e laag

Zijde-mat

2 Inhoudsmaten

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties

Hoe kan je beton het beste behandelen?

Betonnen vloeren, keukenbladen en muren zijn momenteel erg populair. De mooie grijze betonlook op de vloer past helemaal bij een modern interieur. Ook is beton heel praktisch en wordt daarom veel gebruikt voor garage vloeren en keukenbladen. Het is verstandig om beton te behandelen met een beton olie. Door beton te impregneren zorg je dat het waterafstotend wordt, hierdoor kan vuil en vocht niet in de vloer trekken. Zonder behandeling zullen er zeker vlekken ontstaan op de vloer ook is er kans dat het beton zal gaan afbrokkelen zonder behandeling. De beste beton impregneer is Osmo Beton olie. Deze trekt in het beton en beschermt actief tegen vocht en vuil!

Voordelen Osmo Beton Olie

  • Ideaal voor het behandelen van alle soorten beton voor binnen
  • Water- en vuil-afstotend
  • Hoog rendement, 1L = 50m2 behandelen
  • Vermindert stof dat afkomstig is van betonvloeren
  • Geeft transparante bescherming

Wat is beton?

Beton is een steenachtig materiaal dat is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit materialen zoals zand of grind. De eigenschap van Beton is dat het door het toevoegen van water verhardt. Beton van goede kwaliteit is een creatie waarin de korrelgroottes van het zand en grind, in de juiste hoeveelheid het mengsel zodanig uithardt tot een steenachtig en een vast materiaal.

Beton heeft een poreuze structuur, dit betekent dat beton water of lucht doorlaat, het bevat veel fijne openingen. Om het beton dus te beschermen en hier langer van te genieten dient het beton geolied te worden.

Wat is beton cire?

Beton ciré is een dunne afwerking die doorgaans slechts enkele millimeters dik is. Hierdoor kan het worden aangebracht op bestaande oppervlakken zonder dat er significante wijzigingen aan de structuur van het oppervlak nodig zijn. Beton ciré wordt vaak gebruikt om oppervlakken, zoals vloeren, muren, werkbladen en meubels, een eigentijdse en industriële uitstraling te geven. Beton ciré kan worden gebruikt op diverse ondergronden, waaronder beton, hout, gipsplaat en zelfs tegels. Het wordt vaak toegepast in badkamers, keukens en andere ruimtes binnenshuis.

Wat is gevlinderd beton?

Gevlinderd beton, ook wel bekend als gepolijst beton, is een speciale afwerkingstechniek voor betonoppervlakken om een glad, glanzend en duurzaam resultaat te bereiken. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor vloeren. Het meest kenmerkende deel van het proces is het vlinderen van het beton. Dit wordt gedaan met behulp van een machine met roterende schijven met diamantslijtage of staal. Deze schijven polijsten het oppervlak van het beton en creëren een glad, glanzend uiterlijk. Tijdens het vlinderen wordt er vaak water gebruikt om het proces te vergemakkelijken en om stofvorming te verminderen.

betonnen muur impregneren

Door beton te impregneren maak je het waterdicht

De Osmo Betonolie is een kleurloze op olie en was gebaseerd product. De Betonolie is perfect voor het behandelen van al het beton voor binnen. De Olie droogt zijdemat op en bevat dus een kleine glans. De behandeling zorgt er niet voor dat er een dikke laag op het beton komt te liggen, in plaats daarvan dringt het door tot in het beton. Dankzij de behandeling wordt het beton vlekbestendig en water- en vuilafstotend. Ook zorgt de behandeling ervoor dat stoffen die afkomstig zijn van het beton sterk verminderd worden.

De Osmo Betonolie versterkt de natuurlijke kleur van het Beton. Na behandeling wordt het beton iets donkerder, alsof het beton nat gemaakt is. U kunt het effect van de Betonolie dus zelf even testen door een stukje beton een beetje vochtig te maken.

Beton beschermen tegen vocht

Door het beton te impregneren met de Osmo Betonolie wordt het beton beschermt tegen vocht en vuil. Het is dus niet erg als u per ongeluk een glas drinken laat vallen op het beton. De vloeistoffen blijven op het beton liggen, zonder dat het in het beton trekt. Ideaal dus met kleine kinderen.

Zelf beton behandelen

Het behandelen en impregneren van een keukenblad of vloer met de Osmo beton olie is erg makkelijk. In de volgende stappen laten wij zien hoe jij zelf beton kunt inpregneren.
1. Maak het betonnen oppervlak stofvrij, met een stofzuiger.
2. Roer de Beton Olie goed, de olie en was zijn namelijk gescheiden na openen van het blik.
3. Breng het product met een Osmo Kwast, Blokkwast of Microvezel Roller, zeer dun aan en goed uitrollen/-kwasten
4. Laat de Olie 20 minuten intrekken. Verwijder na 20 minuten overtollig product met een Fleece pad of pluisvrije doek.
5. De vloeibare olie moet in het oppervlak worden opgenomen. Er mag geen olie op het oppervlak achterblijven.
6. Laat 8-10 uur drogen. Ventileer goed tijdens het drogen.
7. Breng de tweede laag ook heel dun aan, 20 minuten laten intrekken en verwijder nogmaals het teveel aangebrachte product.
8. Bij het renoveren van reeds geoliede oppervlakken volstaat normaal gesproken één laag op een schoongemaakt oppervlak.

Veelgestelde vragen over beton?

Nee, als er een andere behandeling erop zit dan moet deze wel verwijdert worden.

Ja, ook beton cire kan behandelt worden met Osmo Beton Olie

Ja, ook gevlinderd beton kan behandeld worden met Osmo Beton Olie.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...