pexels-ron-lach-9211820

Douglas beits

Bescherm jouw buitenhout tegen weer en wind

Douglas Beits

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling met factor 12.

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties

Heb jij een schitterend terras van Douglas hout en wil je deze graag beschermen voor aankomende winter? Of ben je er zojuist net te laat achtergekomen dat de Douglas tuinset tóch behandeld had moeten worden? Geen zorgen, wij kunnen je helpen! Met de Osmo Douglas Beits, ook wel de UV-beschermingsolie genoemd, kun je jouw terras, vlonder, tuinhuis of tuinset van een stralend uiterlijk voorzien dat ook nog eens optimale bescherming biedt voor de natste herfstdagen en de meest barre winters. De Douglas Beits is gemakkelijk aan te brengen en gaat jarenlang mee. Zorg voor optimaal plezier van jouw tuin met de Osmo Douglas Beits!

Voordelen UV-Beschermingsolie

  • Met beschermende filmlaag tegen UV-stralen
  • Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzienlijk
  • Vertraagt het vergrijzings-proces met Uv-factor 12
  • Ideaal voor alle verticale houten oppervlakken
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen

Waarom een Douglas beits?

Douglas hout, afkomstig uit de Douglasspar, is van nature een duurzame houtsoort. Het is een sterke houtsoort die uitermate geschikt is voor buitengebruik. Toch is het voor de levensduur van het hout wel van belang dat het hout goed behandeld wordt. Vocht, vuil en kou kan er namelijk voor zorgen dat het hout vergrijsd, uitdroogt of zelfs gaat schimmelen; dat is natuurlijk nooit wenselijk. Om de levensduur van je Douglas hout te verlengen, raden we je aan om de Osmo Douglas Beits te gebruiken. De Douglas Beits geeft het hout een stralend uiterlijk en een optimale bescherming die jarenlang meegaat.

Beits voor Douglas hout

De Douglas Beits is een op olie en was gebaseerd product. De behandeling zal ervoor zorgen dat het houten oppervlak beschermd wordt, maar de structuur van het hout wel behouden blijft. Waar bijvoorbeeld een lak een laag op het hout creëert, trekt de Osmo Douglas Beits in het hout. Daardoor blijft ook na behandeling de structuur van het hout voel- en zichtbaar. Met de Douglas Beits kunnen verschillende uitstralingen worden gerealiseerd. Voor een lichte dekking kan het product worden opgepoetst. Hierdoor blijven de nerven van het hout geaccentueerd en krijgt het hout een lichte kleuring. Door de Douglas Beits te rollen of kwasten op het hout wordt er een dekkende uitstraling gecreëerd. Je kunt er dus alle kanten mee op: de keuze is reuze!

Douglas Beits transparant

Douglas hout heeft van nature een bijzondere rood-bruinige kleur. Niet gek dat je deze kleur graag wenst te behouden. Toch is het niet aan te raden om het Douglas hout onbehandeld te laten. Douglas hout is namelijk een houtsoort die (zeer) snel vergrijsd. Om vergrijzing te voorkomen maar wel de kleur van het hout te behouden, kun je kiezen voor een transparante Douglas Beits. Dit product zal de kleur van het Douglas hout verdiepen, waardoor het nog meer tot z’n recht zal komen. Vind je dat grijze juist wel mooi? Laat dan het hout eerst een paar weken goed verweren en kies daarna voor een kleurloze behandeling. Zo kun je genieten van de grijze kleur, maar blijft het hout wel optimaal beschermd.

Douglas hout beitsen

Heb je een keuze voor een kleur kunnen maken? Dan kun je de nodige producten bestellen en beginnen aan het beitsen van het Douglas hout. Kun je niet zo goed kiezen, of twijfel je over een uitstraling, dan is het ook mogelijk om samples te bestellen. Zo kun je de uitstraling en de hechting van het product voorafgaand testen. Is de test geslaagd? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met het echte werk! We geven je graag een stappenplan voor het beitsen van je Douglas hout.

  1. Als eerst is het belangrijk om het hout voor te bereiden op de behandeling. Zorg ervoor dat de eventuele oude laag wordt verwijderd en dat het hout volledig droog en schoon is. Zo begin je met een zo goed mogelijke basis voor het beitsen. De huidige behandeling laag verwijderen kun je het makkelijkst doen middels schuren. Wij adviseren je de korrelvolgorde 40-80-120 voor een zo egaal mogelijk oppervlak. Is het hout vergrijsd? Dan kun je de Osmo Powergel gebruiken om het hout te ontgrijzen.
  2. Zorg dat het oppervlak na het schuren volledig stofvrij is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het oppervlak te dweilen. Zorg ervoor dat je hierbij niet te veel water gebruikt, het oppervlak moet namelijk volledig droog zijn voordat je begint aan de behandeling.
  3. Roer het blik na openen goed door. Dit zorgt ervoor dat de bestandsdelen van het product goed worden gemengd. Hiervoor kun je het roerstokje gebruiken dat wordt bijgeleverd bij je bestelling.
  4. Breng een dunne laag van het product aan. Hiervoor kun je een kwast, roller of pad gebruiken. Breng eerst de kleurende laag aan en gebruik de kleurloze Douglas Beits als toplaag. Laat de eerste laag 8 tot 12 uur drogen voordat je aan de tweede laag begint.
  5. Nadat de eerste laag volledig gedroogd is, kun je de toplaag laag aanbrengen. Heb je de eerste laag gepoetst? Dan kun je twee lagen kleurloze Douglas Beits met een kwast of roller aanbrengen. Heb je de eerste laag met een kwast of roller aangebracht? Dan raden we je aan om één laag kleurloze Douglas Beits te kwasten of rollen. Laat ook de toplaag 8 tot 12 uur drogen.

Wil je meer weten over het behandelen van douglas hout of over de voordelen van douglas olie? Lees dan onze uitgebreide kenniscentrum artikelen hierover.

Toch op zoek naar een andere uitstraling?

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 19,95