Douglas hout verven

Douglas hout verven

Verf Douglas hout met de Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Op natuurlijke olie gebaseerde dekkende buitenverf, beschermt tegen alle weertypen.

Vanaf 51,95  46,75
Selecteer eerst alle opties

Douglas is een veel gekozen houtsoort bij het maken van schuttingen, tuinhuizen en hekwerken. De duurzaamheid in combinatie met de prijs maakt Douglas hout een zeer populaire houtsoort voor buiten gebruik. Onbehandeld Douglas hout gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee, maar wanneer het hout geverfd is met het juiste product gaat het hout minimaal twee keer zo lang mee. Douglas hout verven doe je daarom met Osmo.

Voordelen Landhuisverf

 • Beschermt tegen Uv-straling, water en vuil
 • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
 • Onderhoud zonder schuren
 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
 • De houtstructuur blijft zichtbaar

Benodigdheden voor douglas hout verven

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95  46,75

Vanaf 51,95  46,75
Selecteer eerst alle opties

Douglas hout verven met Osmo Landhuisverf

De Osmo Landhuisverf is een dekkende verf gemaakt op basis van natuurlijke oliën en wassen. Deze ingrediënten trekken in het hout en bieden daarbij bescherming tegen: vocht, zonlicht, algen en schimmels. Omdat de Landhuisverf is gemaakt van oliën en wassen gaat de Landhuisverf tussen de 3 en 6 jaar mee en zal de verf niet gaan bladderen of scheuren. Wanneer het Douglas hout is behandeld met de Landhuisverf is het bijwerken hiervan eenvoudig. Wanneer de verf minder mooi begint te worden, maak je het oppervlak schoon en breng je een nieuwe laag aan. Hierbij hoeft niet geschuurd te worden omdat de Landhuisverf niet gaat bladderen.

Osmo Landhuisverf versus gewone buitenverf

Hieronder is in een handig overzicht te zien wat de verschillen zijn tussen gewone verf en de Osmo Landhuisverf.

Landhuisverf
 • Landhuisverf bladdert en scheurt niet
 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten, ook de pigmenten
 • Beschermt Douglas hout tegen vocht, zonlicht, algen en schimmels
 • Trekt in het hout en beschermt het hout van binnenuit
 • Bijwerken zonder schuren
 • Geen grondverf nodig

Verf
 • Gaat naar verloop van tijd scheuren en bladderen
 • Beschermt Douglas hout tegen zonlicht en vocht
 • Komt op het hout te liggen en beschermt hout van buitenuit
 • Beschermt niet tegen algen en schimmels
 • Kan niet worden bijgewerkt zonder schuren
 • Altijd eerst een grondverf aanbrengen

In welke kleur Douglas hout verven?

Je kunt Douglas hout in elke gewenste kleur verven. De mooie kleuren van de Landhuisverf komen voort uit toegevoegde organische pigmenten. De dekkende verf is verkrijgbaar in 21 standaardkleuren. Zit jouw favoriete kleur hier niet tussen? Wij kunnen de Landhuisverf in 186 RAL kleuren en 1950 NCS kleuren laten mengen. Neem hiervoor contact met ons op.

Zwarte verf Douglas hout

Een populaire kleur in deze tijd is zwart. Veel schuttingen en rabat delen worden zwart geverfd. Het verven met de Osmo Landhuisverf zorgt voor een dekkende uitstraling waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Ook planken van schuttingen die al voorbehandeld zijn met een zwarte kleur kunnen worden bijgewerkt of overgeschilderd met de Gitzwarte verf van Osmo. Deze kleur komt overeen met RAL 9005, die voor de meeste mensen wel bekend is.

Douglas hout wit verven

Een andere mooie kleur is wit. De witte kleur wordt veel gebruikt voor het verven van kozijnen en balken. Maar ook tuinhuisjes worden met de witte variant geverfd. Er zijn twee witte varianten in het assortiment van Osmo. De RAL 9010 Zuiver Wit en de RAL 9016 Verkeerswit.  De RAL 9010 is iets meer crèmekleur als je deze vergelijkt met de RAL 9016, maar nog steeds wel wit. De RAL 9016 is dus witter dan de RAL 9010, echter is de RAL 9010 de meest gekozen kleur.

Antraciet Douglas verf

Als je zwart en wit met elkaar mengt krijg je natuurlijk grijs. Een veel gekozen kleur is daarom ook Antraciet. De Osmo Antraciet 2703 is een donkere antracietkleur, die bijna tegen de zwarte kleur aanzit, maar nog net een tintje lichter is. Daarnaast heeft Osmo Nederland ook de Antracietgrijs 2713 in het assortiment. Dit is een meer grijze kleur om het Douglas hout mee te verven.

Kleuren om Douglas hout mee te verven

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

RAL 9010, Zuiver Wit

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld

2101 Wit, RAL 9016

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2716 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld

2716 Antacietgrijs, RAL 7016

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2703 Antraciet Kleurvoorbeeld

2703 Antraciet

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005, Gitzwart

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2735 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

2735 Lichtgrijs, RAL 7035

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2404 Dennengroen Kleurvoorbeeld

2404 Dennengroen

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2310 Ceder/Rood hout Kleurvoorbeeld

2310 Red Cedar

Landhuisverf

Hoe moet ik Douglas hout verven?

Om het Douglas hout te verven zijn er een aantal dingen waarop gelet moet worden. Daarom leggen wij stap voor stap uit hoe je Douglas hout moet verven. Maar eerst wat heb je nodig om Douglas hout te verven?

 • Landhuisverf naar keuze
 • Osmo Kwast of Osmo Microvezelroller
 • Roerstokje
 • Rollerbak
 • Afdekzeil of karton

Verf aanbrengen op Douglas hout

 1. De Landhuisverf minimaal 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de olie, was en pigmenten namelijk gescheiden. Maakt altijd eerst een test, om te kijken of het product goed hecht en of de kleur het gewenste resultaat geeft.
 2. De eerste laag Landhuisverf aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde Douglas hout.
 3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.
 5. Tweede laag Landhuisverf aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
 6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Veelgestelde vragen over het verven van Douglas Hout

Ja, het is altijd aan te raden om Douglas hout en elk andere houtsoort te verven of behandelen. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout beschermt is tegen Uv-straling van de zon en dat het waterafstotend is. Daarnaast zorgt het verven van het hout met Osmo ervoor dat algen en schimmels niet in het hout kunnen treden. Geverfd hout kan wel twee keer zo lang mee gaan als onbehandeld Douglas hout.

Ja zeker. Gebruik hiervoor de Osmo Landhuisverf. Deze verf is op natuurlijke oliën en wassen. En beschermt het hout tegen vergrijzing, vocht, algen en schimmels. Opzoek naar een langdurige bescherming? Behandel het hout met Osmo.

Beide behandelingsmogelijkheden kunnen worden uitgevoerd op Douglas hout. Onder Beits verstaat Osmo een transparante kleuring. Dit kan worden gecreëerd met de Osmo Natuurlijke Olie-Beits, verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Onder verven verstaan wij een dekkende uitstraling, dat kan worden gerealiseerd met de Osmo Landhuisverf.

Osmo Landhuisverf is de beste verf voor Douglas hout. Deze verf is gemaakt van natuurlijke oliën, wassen en pigmenten. Deze verf gaat niet scheuren of bladderen. Een ander voordeel is dat je voor het aanbrengen van een nieuwe laag niet hoeft te schuren. De Landhuisverf biedt bescherming tegen zonlicht, vocht en tegen schimmels.

Het beste is altijd om buiten hout eerst te laten verweren, ongeveer 6 weken. Hierdoor kan de verf beter hechten op het hout en zal de verf langer meegaan. Het Douglas hout zal gaan vergrijzen, maar dat is makkelijk op te lossen met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer.

Als het een verf is op olie basis kan dit meestal wel. Als het een verf is op water of terpentijnbasis dan vaak niet. Maak altijd eerst een test om te kijken of de Landhuisverf hecht op de bestaande verf. Osmo Nederland verkoopt testverpakkingen om te kunnen testen of de Landhuisverf zal hechten. Dit zijn kleine zakjes van 5ml, hiermee kun je ongeveer 20cm bij 20cm mee proberen.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Producten voor het verven van Douglas hout

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95  46,75