Houten vloeren olien banner

Houten Vloer Oliën

Houten Vloer

Een houten vloer is prachtig, de nerven en houtstructuur zijn altijd anders waardoor elke houten vloer uniek is. Om zo lang mogelijk te genieten van het hout is het belangrijk om een vloer te behandelen. Er zijn talloze soorten hout en soorten oliën en daarbij houdt de één van een geleefde vloer en de ander van een strakke vloer. Maar hoe moet een vloer nou eigenlijk geolied worden?

Zelf een houten vloer oliën?

Voorheen werden houten vloeren meestal behandeld door een vakman, een parketteur. Tegenwoordig wordt dit vaak door de eigenaar van de houten vloer zelf gedaan en met succes. Voor diegene die nog geen ervaring heeft in het oliën van een houten vloer hebben wij in een aantal stappen beschreven hoe het te werk gaat. Deze stappen gelden voor een geschuurde of kale houten vloer. Voor het behandelen van een bestaand oppervlak gelden andere stappen, hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Stap 1

Maak het geschuurde hout droog en stof- en vuilvrij. Wanneer dit niet gebeurt blijft de vuiligheid onder de vloerolie zitten. En dat is natuurlijk niet gewenst.

Stap 2

Roer de vloerolie minimaal 2 minuten, zodat de was en olie goed gemengd zijn. Blijf ook tijdens het aanbrengen goed roeren, zodat er geen kleurverschil ontstaat. Giet vervolgens de Olie in een rollerbak.

Stap 3

Aanbrengen van een van de vloer oliën. De Osmo vloer oliën kunnen met een microvezelroller of een kwast worden aangebracht. Het product dient dun worden aangebracht, zodat het goed kan hechten met het hout. Rol of kwast de olie goed uit, dit zorgt voor een egaal resultaat.

Stap 4

Laat de vloerolie tussen de 8 en 10 uur drogen, een nachtje slapen dus. Zorg er daarbij voor dat de houten vloer goed kan ventileren. Zet ramen en deuren open na de behandeling.

Stap 5

Breng de tweede laag van de vloerolie aan. Op dezelfde wijze als bij laag 1. Laat ook deze laag 8 tot 10 uur drogen.

Vloer olie aanbrengen

Om het nog duidelijker te maken hoe de vloer olie aangebracht moet worden. Hebben wij van Osmo Nederland alle tips en handigheidjes in een filmpje hebben gezet. In het filmpje wordt de vloer olie met kleur aangebracht. Wilt u nog meer filmpjes bekijken over aanbreng tips bekijk dan ons Youtube kanaal.

Osmo vloer oliën

Osmo heeft een scala aan houten vloer oliën in het assortiment. Zo is er een kleurloze variant, deze is beschikbaar in vier verschillende glansgraden (glanzend, zijdemat, semi-mat en mat). Daarnaast zijn er ook vloer oliën met kleur, denk hierbij aan de kleuren wit, terra, grafiet en zwart. Ook is er een variant die ervoor zorgt dat lichte houtsoorten zoals eiken ook de lichte kleur van het hout behouden. Deze variant heeft de Hardwax-olie Effect Natural 3041.

Welke olie voor houten vloer?

Het is vaak erg lastig om te kiezen welke behandeling u gaat aanbrengen op uw houten vloer. Daarom heeft Osmo kleine testverpakkingen in het assortiment. Met deze testverpakkingen kunt u verschillende vloer oliën testen en kijken welke het mooiste is op uw vloer. De testverpakkingen hebben een inhoud van 5ml, hier kunt u ongeveer 20 x 20 cm mee testen.

Producten uit deze blog

Osmo Hardwax Olie Original
4.8717948717949 van 5

(78 reviews)

Osmo Hardwax-Olie Original

Vanaf 16,95
veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Creëert een permanente wet-look voor uw houten vloer of als toplaag.

Morgen geleverd

Bekijk product
Osmo Hardwax Olie Effect 3041 Natural
4.8461538461538 van 5

(26 reviews)

voc-vrij

Behoudt de natuurlijke kleur

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

bescherming

Beschermt nagenoeg onzichtbaar

Creëert een onbehandeld effect op lichte houtsoorten

Morgen geleverd

Bekijk product
Osmo Sachet Testverpakking Sample
4.88 van 5

(25 reviews)

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Creëert een permanente wet-look voor uw houten vloer of als toplaag.

Morgen geleverd

Bekijk product

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...