Houten vloer olien

Houten Vloer Oliën

Zelf een houten vloer oliën

Osmo Hardwax-Olie Original

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Kleurloze permanente wetlook voor de houten vloer of als toplaag.

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties

Een houten vloer is prachtig, de nerven en houtstructuur zijn altijd anders waardoor elke houten vloer uniek is. Om zo lang mogelijk te genieten van het hout is het belangrijk om een vloer te behandelen. Er zijn talloze houtsoorten en oliën, daarbij houdt de één van een geleefde vloer en de ander van een strakke vloer. Maar hoe moet een vloer nou eigenlijk geolied worden?

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Benodigdheden voor het oliën van een houten vloer

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties

Zelf een vloer in de olie zetten

Voorheen werden houten vloeren meestal behandeld door een vakman, een parketteur. Tegenwoordig wordt dit vaak door de eigenaar van de houten vloer zelf gedaan en met succes. Voor diegene die nog geen ervaring heeft in het oliën van een houten vloer hebben wij in een aantal stappen beschreven hoe het te werk gaat. Deze stappen gelden voor een geschuurde/kale of nieuwe houten vloer. Voor het behandelen van een bestaand oppervlak gelden andere stappen, hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Stap 1
Maak het geschuurde hout droog en stof- en vuilvrij. Wanneer dit niet gebeurt blijft de vuiligheid onder de vloerolie zitten. En dat is natuurlijk niet gewenst.
Stap 2
Roer de vloerolie minimaal 2 minuten, zodat de was en olie goed gemengd zijn. Blijf ook tijdens het aanbrengen goed roeren, zodat er geen kleurverschil ontstaat. Giet vervolgens de Olie in een rollerbak.
Stap 3
Aanbrengen van een van de vloer oliën. De Osmo vloer oliën kunnen met een microvezelroller of een kwast worden aangebracht. Het product dient dun worden aangebracht, zodat het goed kan hechten met het hout. Rol of kwast de olie goed uit, dit zorgt voor een egaal resultaat. Breng de olie altijd aan met de plank en houtnerf mee.
Stap 4
Laat de vloerolie tussen de 8 en 10 uur drogen, een nachtje slapen dus. Zorg er daarbij voor dat de houten vloer goed kan ventileren. Zet ramen en deuren open na de behandeling.
Stap 5
Breng de tweede laag van de vloerolie aan. Op dezelfde wijze als bij laag 1. Laat ook deze laag 8 tot 10 uur drogen.

Handig

Om het nog duidelijker te maken hoe de vloer olie aangebracht moet worden. Hebben wij van Osmo Nederland alle tips en handigheidjes in verschillende filmpje gezet. In de videos wordt het hout met een kleurloze behandeling behandeld maar ook kleur. Deze verschillende filmpjes over het aanbrengen van de olie vindt u op ons Youtube kanaal.

Vloer oliën met roller

De Osmo Hardwax-Olie kan worden aangebracht met een Osmo Microvezelroller. Hierbij hoeft deze olie niet worden uitgepoetst. Met het aanbrengen van twee dunne lagen met een microvezelroller is de houten vloer goed beschermt.

Houten vloer oliën met Osmo

Osmo heeft een scala aan houten vloer oliën in het assortiment. Zo is er een kleurloze variant, deze is beschikbaar in vier verschillende glansgraden (glanzend, zijdemat, semi-mat en mat). De kleurloze varianten kleuren het hout alsof het nat gemaakt is. Daarnaast zijn er ook vloer oliën met kleur, denk hierbij aan de kleuren Wit, Terra, Grafiet en Zwart. Ook is er een variant die ervoor zorgt dat lichte houtsoorten zoals eiken ook de lichte kleur van het hout behouden. Deze variant heeft de Hardwax-olie Effect Natural 3041. Hieronder staan alle varianten uitgebreid beschreven.

Houten vloer olie kleur

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

Kleurloos

Hardwax-Olie Original

Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 Kleurvoorbeeld

3041 Natural

Hardwax-Olie Effect

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 Wit Kleurvoorbeeld

3040 Wit

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3067 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

3067 Lichtgrijs

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 Amber Kleurvoorbeeld

3072 Amber

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3073 Terra Kleurvoorbeeld

3073 Terra

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3074 Graphit Kleurvoorbeeld

3074 Graphit

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3075 Zwart Kleurvoorbeeld

3075 Zwart

Hardwax-Olie Farbig

Welke olie voor houten vloer?

Het is vaak erg lastig om te kiezen welke behandeling u gaat aanbrengen op uw houten vloer. Daarom heeft Osmo kleine testverpakkingen in het assortiment. Met deze testverpakkingen kunt u verschillende vloer oliën testen en kijken welke het mooiste is op uw vloer. De testverpakkingen hebben een inhoud van 5ml, hier kunt u ongeveer 20 x 20 cm mee testen.

Hieronder beschrijven wij nog een paar opties om de vloer mee te oliën.

Osmo Hardwax-Olie Original
De Osmo Hardwax-Olie Original Kleurloos is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. De uitstraling die de houten vloer hierdoor krijgt is zeer natuurlijk, het product benadrukt namelijk de kleur van het hout. Door het onbehandelde hout nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met de Hardwax-Olie. Na behandeling met dit product wordt een permanente wet-look gecreëerd. De Hardwax-Olie is geschikt voor alle zachte houtsoorten zoals: eiken, vuren, beuken en grenen.
Osmo Hardwax-Olie Natural 3041
De Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 zorgt op lichte houtsoorten, zoals eiken en vuren voor een onbehandelde uitstraling. Wanneer hout geschuurd is heeft het vaak een lichtere kleur dan wanneer het behandeld is. Om deze lichte kleur te behouden is de Osmo Hardwax-Olie 3041 ontwikkeld. Het product bevat een klein aandeel witpigment in het product. Dit zorgt ervoor dat wanneer het hout behandeld is met de Effect Natural het niet donkerder van kleur wordt.
Osmo Hardwax-Olie Farbig
De Osmo Hardwax-Olie Farbig is ideaal voor de gelijkmatig gekleurde bescherming van houten vloeren, zoals eiken, essen en beuken. De Hardwax-Olie Farbig is een op natuurlijke oliën en wassen gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Na behandeling is het onschadelijk voor mens, dier en plant. Net als alle andere producten van Osmo.
Osmo Olie Beits
De Osmo Olie-Beits is ideaal voor het creëren van een (white) wash effect of een dekkend effect. Ook is het mogelijk om naast witte andere kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld een grey wash. Deze Olie-Beits kan als een transparante of intensieve kleuren primer gebruikt worden, voor zowel houten vloeren als meubel oppervlakken.
Blanke Was voor Tropische houtsoorten
Tropische houtsoorten kunnen ook worden behandeld met Osmo. Hiervoor heeft Osmo Nederland de Blanke Was in het assortiment. Dit product is net als de Hardwax-Olie Original een kleurloos product dat het hout kleurt alsof het nat gemaakt is. De Blanke Was bevat iets minder was en iets meer olie in het product ten opzichte van de Hardwax-Olie, hierdoor is het voor vloeren van tropische houtsoorten makkelijker om de Blanke Was op te nemen. Na behandeling met de vloer olie is het hout beschermt tegen vocht, vuil en vlekken.

Op welke wijze een houten vloer oliën?

Osmo Hardwax-Olie Original Thumbnail

Olie voor houten vloer

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 44,95

Vanaf 44,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 21,95

Vanaf 21,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Vanaf 37,95

Vanaf 37,95
Selecteer eerst alle opties

Houten vloer opnieuw in de olie zetten

Heeft u een vloer die al geolied is met een van de producten van Osmo of van een ander merk? En dient deze vloer dan opnieuw geolied te worden? Dan is de Osmo Onderhoudsolie het juiste artikel. De Onderhoudsolie is geschikt voor het behandelen van al geolied hout. Dit product is alleen geschikt voor houten vloer die behandeld zijn met Osmo of met een olie gedragen product, het is niet mogelijk om een houten vloer die gelakt is met de producten van Osmo te behandelen. De Osmo Onderhoudsolie brengt een nieuwe beschermlaag aan op de houten vloer waarna deze weer beschermt is tegen vocht, vlekken en vuil. Voordat de Onderhoudsolie wordt aangebracht is het aan te raden om het de vloer te reinigen met de Osmo Intensiefreiniger. Dit is een krachtige reiniger die de vloer reinigt voordat u weer een nieuwe laag aanbrengt.

Onderhoud houten vloer in de olie

Een geoliede vloer moet ook worden onderhouden, dit zorgt ervoor dat de houten vloer langer mooi en beschermt blijft. De Osmo Wisch-Fix is een dweilmiddel dat zepen op basis van olien bevat. Dit dweilmiddel voedt de vloer tijdens het schoonmaken en zorgt ervoor dat het hout niet uitdroogt. Wanneer een houten vloer alleen met water wordt schoongemaakt zal de kalk in water ervoor zorgen dat het hout droger wordt en hierdoor minder goed beschermt.
Voor het plaatselijk bijwerken van lichte slijtage plekken en vetvlekken kan de Vloeibare Onderhoudswas gebruikt worden. Deze was poetst u eenvoudig op de slijtage plekken waardoor deze weer worden opgefrist.

Onderhoud van geoliede houten vloer

Osmo Intensiefreiniger

Osmo Intensiefreiniger

Vanaf 36,95

Vanaf 36,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Onderhoudsolie alle inhoudsmaten

Osmo Onderhoudsolie

Vanaf 58,95

Vanaf 58,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Vanaf 29,95

Vanaf 29,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Vloeibare Onderhoudswas alle inhoudsmaten

Vanaf 26,95
Selecteer eerst alle opties

Vragen over het oliën van een houten vloer

Een houten vloer kan behandeld worden met verschillende producten, zoals een olie, lak of beits. Bij Osmo Nederland staan wij achter producten gemaakt van natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Daarom verkopen wij uitsluitend producten op basis van oliën en wassen. De producten van Osmo beschermen langdurig tegen vlekken, vocht en vuil en zijn eenvoudig te onderhouden.
Een lak is niet gemaakt van natuurlijke ingrediënten, maar van kunststof. Een groot nadeel van een lak is dat deze niet plaatselijk is bij te werken, dat is bij de producten van Osmo wel het geval. Meer lezen over de verschillen tussen de producten? Lees de blog over het verschil tussen: olie, hardwaxolie of lak.

De meeste beitsen zijn gemaakt op waterbasis. Dit zorgt ervoor dat de meeste beitsen wat goedkoper zijn dan de producten van Osmo. Maar wanneer de beitsen worden vergeleken met de beschermingsduur en het rendement met de oliën van Osmo is hier een groot verschil in te zien. De producten van Osmo beschermen goed en langdurig en hoeven niet elk jaar worden bijgewerkt. Ook is het rendement van de producten van Osmo erg hoog, met de meeste producten kunt u met 1L wel 24m2 behandelen.

Het bijwerken van geoliede houten vloeren kan met verschillende producten. Voor plaatselijke slijtage is de Vloeibare Onderhoudswas het juiste artikel. Wilt u liever een nieuwe beschermlaag aanbrengen? Dan is de Osmo Onderhoudsolie het beste product.

Wilt u de olie laag verwijderen van de houten vloer? Dan dient de vloer geschuurd te worden, het advies is om eerst te schuren met korrel 40, dan 80 en te eindigen met korrel 120. Daarna kan de vloer worden behandeld met een product naar keuze.

De Osmo Olie-Beits 3501 Wit creëert een white wash op houten vloeren. Deze olie is geschikt voor het behandelen van lichte houtsoorten zoals: eiken, grenen, beuken, berken en essen. Bij een white wash worden de nerven wit gekleurd, dit geeft een gave en moderne uitstraling aan het hout.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...