Houten vloer schoonmaken

Houten vloer schoonmaken Geoliede houten vloer schoonmaken

Dweilen met Osmo Wisch-Fix

Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Dweilmiddel voor de reiniging en verzorging van het hout.

Vanaf 29,95
Selecteer eerst alle opties

Nadat een vloer is behandeld met een Hardwaxolie of ander olie gedragen product is het aanbevolen om het hout regelmatig te dweilen met de Osmo Wisch-Fix. Het regelmatig schoonmaken van een houten vloer draagt bij aan het verlengen van de levensduur van de houten vloer.

Geoliede houten vloer schoonmaken

Voor houten vloeren die zijn behandeld met een Hardwaxolie of ander olie gedragen product is het aan te raden om deze ongeveer één keer week of om de week te dweilen. Om de vloer schoon te maken is de Wisch-Fix het juiste middel. De Wisch-Fix is een zeer effectief reinigingsmiddel en onderhoudsconcentraat van hoge kwaliteit. De Wisch-Fix bevat natuurlijke stoffen en een klein was-aandeel in het product. Het mengsel zorgt ervoor dat de houten vloer blijft hydrateren en dat het niet uitdroogt.

Voordelen Wisch-Fix

  • Zeer effectief reinigings- en onderhoudsmiddel
  • Voor regelmatige reiniging en onderhoud
  • Zepen op basis van natuurlijke oliën
  • Hydrateert de vloer en droogt het hout niet uit
  • Wordt aanbevolen voor vloeren die met Hardwax-Olie behandeld zijn

Benodigdheden voor een houten vloer schoonmaken

Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Vanaf 29,95

Vanaf 29,95
Selecteer eerst alle opties

Hoe een houten vloer schoonmaken?

1. Zorg er eerst voor dat het de vloer stofvrij wordt gemaakt met een stofzuiger.
2. Daarna kan de houten vloer gedweild worden met de Wisch-Fix. Voeg 1 dopje van het product op 2 liter warm water.
3. Stop de dweil in de emmer met daarin het mengsel. Wring de dweil goed uit voordat u het aanbrengt op de houten vloer. Daarna kan de vloer gedweild worden. Maak de houten vloer niet te nat.
4. De Wisch-Fix maakt de houten vloer schoon en voedt deze tegelijkertijd, waardoor slijtage minder snel toetreedt.

Welke houten oppervlakken schoonmaken?

Eigenlijk kunnen alle houten oppervlakken die zijn behandeld met een olie gedragen product kunnen worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix. Denk hierbij houten vloeren, -meubels, -wanden en -werkbladen. Het hout wordt elke keer gevoed door de Wisch-Fix, hierdoor behoud je langer plezier van het hout.

Houten vloer schoonmaken met azijn?

Vaak zien wij voorbij komen dat er wordt aanbevolen om houten vloeren schoon te maken met azijn. Maar dit raden wij niet aan. Azijn voedt de vloer niet zoals de Wisch-Fix wel doet, daarbij droogt het de vloer uit. Wanneer het hout uitdroogt is de kans op slijtage veel groter. Ook wordt er vaak te veel azijn bij het water toegevoegd en dit kan veel schade aan het oppervlak aanbrengen. Dus maak de vloer niet schoon met Azijn, maar gebruik hiervoor de Osmo Wisch-Fix.

Dweilen met groene zeep

Naast het schoonmaken met azijn raden wij het ook niet aan om een houten vloer schoon te maken met groene zeep en allesreiniger. Deze producten maken het hout wel schoon, maar zorgen er net zoals azijn voor dat het hout uitdroogt. Dit maakt de kans op slijtage groter. Maak daarom het hout schoon met de Osmo Wisch-Fix, dit product voedt juist de vloer.

Schoonmaken houten vloer

Osmo heeft een handig systeem om houten vloeren mee te dweilen. Tevens kan er met dit systeem ook de Osmo Vloeibare Onderhoudswas worden aangebracht en bevat de set een doek om de vloer droog mee schoon te maken. Op deze set kan een Telescoopsteel worden bevestigd. Deze handige steel kan in verschillende maten worden ingesteld, zo kan de steel door iedereen gebruikt worden. Verder past de Telescoopsteel ook op al het andere Osmo gereedschap.

Onbehandelde vloer schoonmaken

Ook een onbehandelde vloer kan worden schoongemaakt met de Wisch-Fix. Maar pas op! Onbehandeld hout is niet beschermt tegen water. Dweil het hout daarom niet te nat, wring de dweil goed uit voordat u deze gaat dweilen. Na reiniging en droogmaken kan het hout behandeld worden met bijvoorbeeld de Osmo Hardwaxolie. De behandeling zorgt ervoor dat de houten vloer is beschermt tegen vocht, vuil en vlekken.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...