Houtlak binnen

Houtlak binnen

Hout lakken binnenshuis met Osmo Hardwax-Olie

Osmo Hardwax-Olie Original

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Lak is een verzamelnaam voor producten met een beschermende werking voor hout. Zo kunt u allerlei houtsoorten behandelen met Osmo Hardwaxolie. Zelfs hout dat zich binnenshuis bevindt, zoals de vloer of het meubilair. Met dit product voorkomt u vlekken door vuil en vocht. Ook kunt u dit product gemakkelijk zelf aanbrengen. De houtlak is ook geschikt als u het hout een andere kleur wilt geven. Hoe u houtlak het best kunt gebruiken? Dat leest u hier!

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Benodigdheden om hout te lakken

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Houtlak binnen

Heeft u binnenshuis houten meubilair dat wel een extra beschermlaag kan gebruiken? Met Osmo Hardwaxolie zorgt u ervoor dat het houten oppervlak diep wordt gevoed. Het hout wordt beschermd tegen vuil en vocht. De natuurlijke kleur van het hout kunt u gewoon behouden. De oliën die zich in het product bevinden, beschermen het hout namelijk van binnenuit. De was vormt een harde laag in de poriën van het hout. Kies voor onze hardwaxolie om het houten oppervlak te voeden en te beschermen tegen onder meer water, koffie en zelfs wijn. Osmo Hardwaxolie is ook zeer geschikt voor een houten vloer.

Beste houtlak binnen

Bij het uitkiezen van een houtlak is het belangrijk om te weten wat er precies in het product zit en waar het geschikt voor is. Kijk daarom altijd naar het type hout waar u mee te maken heeft en controleer of het product hierop mag worden gebruikt. Osmo Hardwax is geschikt voor alle typen hout die zich binnenshuis bevinden; zelfs kinderspeelgoed kunt u ermee behandelen. Deze hardwax bevat namelijk alleen natuurlijke en plantaardige oliën en wassen. Het is om die reden ook geen schadelijk product. Gebruik geen beits voor de houten meubels, want de levensduur daarvan is minder lang. Ook alleen een olie is niet voldoende, want met enkel een olie is het houten oppervlak minder goed tegen vlekken beschermd.

Hout lakken binnen

Bent u van plan om uw nieuwe tafel te lakken? Of misschien de hele houten vloer? Dat is een goed idee, het voorkomt namelijk een hoop schoonmaakwerk. Om een houten oppervlak te behandelen is het belangrijk om te controleren of het hout onbehandeld is. Is het hout al eerder behandeld met een product? Dan is het raadzaam om het oppervlak eerst te schuren. Begin met korrel 40, ga door met 80 en eindig met korrel 120. Breng vervolgens de hardwaxolie aan met een kwast en/of roller. Doe dit met een dunne laag en verdeel het product goed. Smeer altijd met de houtnerf mee. Bent u klaar? Ventileer de ruimte dan goed, zodat het kan drogen.

Transparante lak hout binnen

De Osmo Hardwaxolie Original is een transparante lak. De kleur van het hout zal dus weinig veranderen. De hardwax geeft enkel een wetlook aan het hout. Het hout zal dus wel iets van uitstraling veranderen. Het hout komt eruit te zien alsof het nat is gemaakt. Veel mensen vinden deze look juist mooi. Wilt u vooraf weten hoe het eindresultaat zal worden? Maak het hout dan zelf nat met een beetje water. Zo krijgt u een goede indruk van het eindresultaat. De Osmo Hardwaxolie Farbig is ook transparant, maar komt in verschillende tinten. Dit zorgt dus voor een transparante kleuring. Zo kunt u het hout bijvoorbeeld een egale en doorzichtige grijze tint geven.

Houtlak binnen kleuren

Wilt u dat uw houten tafel, kast, vloer of een ander houten oppervlak een nieuwe kleur krijgt? Ook dat kan met Osmo Hardwaxolie Farbig. Wij bieden dit product namelijk ook in diverse kleuren aan. Kies uit de zeven verschillende kleuren en ga voor een geheel nieuwe look. Zo kunt u de kleur van het hout veranderen, maar u kunt ook voor een kleur kiezen die dicht bij de huidige kleur komt. Bekijk de Osmo Hardwaxolie Farbig om de verschillende kleuren te zien. Deze variant werkt hetzelfde als de Original versie; het enige verschil is de keuze uit de tinten. U kunt dus dezelfde instructies aanhouden bij het aanbrengen van dit product.

Vragen over het lakken van hout?

Heeft u vragen over Osmo Hardwax? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen. Mogelijk staat uw vraag er ook tussen. Heeft u een andere vraag of wilt u graag persoonlijk advies over (het gebruik van) het product? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Kijk op de productpagina indien u op zoek bent naar instructies voor het gebruik van één van onze producten. Hier staan video’s met een gebruikersaanwijzing, zodat u precies kunt zien hoe u een product gebruikt.

Houtlak kleuren

Osmo TopOil 3028 op Eiken

Kleurloos

Hardwax-Olie Original

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 op Eiken

3040 Wit

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3067 op Eiken

3067 Lichtgrijs

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3071 op Eiken

3071 Honing

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 op Eiken

3072 Amber

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3073 op Eiken

3073 Terra

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3074 op Eiken

3074 Grafiet

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3075 op Eiken

3075 Zwart

Hardwax-Olie Farbig

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...