Osmo Houtvuller

Houtvuller

De tijd van kieren, knoesten, gaten en scheuren is voorbij!

Houtvuller

Osmo Houtvuller

Osmo Houtvuller

Ideaal voor het vullen van knoesten, kieren en kleine gaten in het hout.

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Oei, last van kieren, knoesten, (schroef)gaten of diepe krassen in het hout? Geen zorgen! Met de Osmo Houtvuller is dat gemakkelijk opgelost. De Houtvuller van Osmo is ideaal voor het uitvoeren van oppervlakte reparaties. Of je nu gaatjes hebt in je houten kozijnen, of dat je scheuren in de vloer wilt dichten: na het aanbrengen van de Osmo Houtvuller is er niets meer van te zien! De Osmo Houtvuller is verkrijgbaar in vijf verschillende uitstralingen, er zit dus altijd wel een variant tussen die jij zoekt.

Voordelen Osmo Houtvuller

  • Ideaal voor het vullen van knoesten, kieren en kleine gaten in het hout
  • Verkrijgbaar in: Wit, Beuken, Vuren, Mahonie en Eiken

Wanneer gebruik je houtvuller?

Houtvuller kan voor verschillende situaties worden gebruikt, maar is uitermate geschikt voor de volgende situaties:

Hout glad maken

Een vulmiddel wordt vaak gebruikt ter voorbereiding op het beitsen of oliën van een vloer. Door het aanbrengen van houtvuller voorkom je dat overtollig product in kieren of gaten in het hout achterblijft. Ook kan houtvuller gebruikt worden op ruwe delen in het hout. Houtvuller zorgt voor een egaal oppervlak wat gemakkelijk product kan opnemen.

Gaten of scheuren in hout repareren

Houtvuller kan gebruikt worden voor het opvullen van gaten in hout. Niet enkel is het voor het oog aantrekkelijk om een gat in het hout op te vullen. Ook kan er op deze manier worden voorkomen dat het gat uitscheurt. Zorg er echter wel voor dat je het gat goed voorbereid op de houtvuller. Door het hout langs de zijden in het gat te schuren, zorg je voor een egaal oppervlak waaraan de houtvuller goed kan hechten.

Schroefgaten opvullen

Wanneer schroeven worden verwijderd uit hout blijven er vaak grote storende gaten achter. Ook deze gaten kunnen verholpen worden met houtvuller. De houtvuller is verkrijgbaar in 5 verschillende uitstralingen en is in staat om op dezelfde manier product te absorberen als hout. Dit maakt het mogelijk om gaten in hout nagenoeg onzichtbaar te verhelpen.

Hout opvullen met houtvuller

Ben je van plan de Osmo Houtvuller te gebruiken? Wij raden je aan om eerst een testje te maken op een onopvallende plek. Zo kunt je testen of de werking en uitstraling van de houtvuller past bij je verwachtingen. Wij geven je graag een stappenplan voor het succesvol aanbrengen van houtvuller:

  • Maakt het houten oppervlak, dat je op gaat vullen, goed schoon, droog en stofvrij. Is het oppervlak erg ruw? Dan is het raadzaam om eerst (licht) te schuren.

  • Breng de houtvuller aan op gaten, krassen of knoesten in het geschuurde of onbehandelde hout. Gebruik hiervoor een spatel of een plamuurmes.

  • Verwijder eventueel overtollig product met een Easy Pad poetsdoek, of een andere pluisvrije doek.

  • Laat de houtvuller minimaal 2 uur drogen.

  • Wanneer de houtvuller volledig droog is, kan het worden geschuurd om zo tot een egaal oppervlak te komen.

  • Na het schuren kan het oppervlak worden behandeld met een Osmo product naar keuze.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste houtvuller, het opvullen van hout of een andere houtkwestie? Het team van Osmo is uit het juiste hout gesneden. Je kunt contact opnemen via telefoon, e-mail, Whatsapp of via de live chat op onze website.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...