mango hout beits

Mango hout beits

Beschermt tegen vocht, vuil en vlekken

Osmo TopOil

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Mango hout is een populaire houtsoort die gebruikt wordt voor eettafels, salontafels en dressoirs. Mango hout wordt vaak gecombineerd met staal, dit geeft een industriële look aan het interieur. Mango hout beits van Osmo zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen vocht, vlekken en vuil. Hierdoor zijn er geen onderzetters meer nodig om de salontafel te beschermen tegen kringen, deze bescherming geeft Osmo al.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Benodigdheden voor mango hout beitsen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Mango houten tafel behandelen

Door een mango houten tafel te behandelen creëer je dus een beschermend oppervlak. Het product dat je hiervoor kunt gebruiken is de Osmo TopOil 3028 zijdemat. Hierbij kleurt het mangohout alsof het nat gemaakt is met een zijdematte glansgraad. De nerven en tekeningen van het hout komen hierbij meer naar voren.

De wit varianten, 3037 wit en 3068 Natural zijn niet geschikt voor het behandelen van deze houtsoort. Mango hout is een wat donkerdere houtsoort en vaak ruw. Hierdoor zullen producten met een witpigment erin wit uitslaan op het hout. Ook de TopOil 3058 Mat kan wit uitslaan op mango hout. Daarom raden wij alleen de TopOil 3028 zijdemat aan op mango hout.

Mango hout beits aanbrengen

Deze mango hout beits kun je op twee manieren aanbrengen. Je kunt twee lagen dun rollen of kwasten. Gebruik hiervoor de Osmo Microvezelroller of Kwast en breng het product aan in de richting van de houtnerf.
Je kunt het hout ook behandelen door te poetsen. Dit kan met de Osmo Pads, gebruik de witte pad voor het aanbrengen van de beits. Breng het product aan in de richting van de houtnerf en plank en laat deze 20 minuten drogen. Vervolgens gebruik je de Osmo Fleecepad voor het droogpoetsen van de beits, dit zorgt ervoor dat je overtollig product verwijderd. Voer deze handeling ook uit in de richting van de nerf en plank. Bij het poetsen is het aan te raden om in totaal 3 a 4 lagen aan te brengen. Je brengt namelijk minder product aan per laag als dit wordt vergeleken met het rollen of kwasten.

Mango hout beschermen

Door het mango hout te beitsen met Osmo zorg je ervoor dat de tafel beschermt is tegen drinken, vet eten en olie. Vocht en olie blijven als een waterparel effect op het hout liggen en vetvlekken kunnen niet in het hout treden waardoor vlekken verleden tijd zijn.

Daarnaast bevat de mango hout beits het keurmerk: Voedselveilig. Dit betekent dat je na het behandelen met het product zonder zorgen van de tafel, tapasplank of keuken kunt eten zonder dat hier giftige stoffen o.i.d. van af komen. Het product bestaat immers uit natuurlijke plantaardige oliën en wassen.

Mango houten tafel schoonmaken

Het schoonmaken van een mango houten tafel die behandeld is met Osmo is erg simpel. Het schoonmaken van het hout zonder het te beschadigen kan met de Osmo Spray-Cleaner. Deze handige cleaner in spray vorm breng je gemakkelijk aan op het hout. De cleaner bevat zepen op basis van olie, dit zorgt ervoor dat het hout niet uitdroogt (wat alleen water wel doet, (kalk)). Het is aan te raden om ongeveer één keer per week de Spray Cleaner te gebruiken.

Voor kleine slijtage plekken en vlekken van bijvoorbeeld een stift is de Osmo Vloeibare Onderhoudswas het juiste onderhoudsproduct. Dit middel poets je eenvoudig met de Easy Pad Poetsdoeken op de desbetreffende plekken en de tafel ziet er weer uit als voorheen. Door het regelmatig onderhouden van het mango hout zorg je ervoor dat het hout lang beschermt blijft en je dus lang plezier houdt van het hout.

Producten voor onderhoud mango hout

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...